#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

måndag 31 augusti 2015

"Houston , we have a problem"...Hinken är ett träd och vattenslangen är en rabatt. Frågor på det? ;)

Nja, Houston har kanske inga problem nu (vad vet jag) men här är det snart problem....
Ett stort problem är att jag får en massa nya idéer i huvudet. Nu började jag fundera på hur man skulle få det mer mysigt än "bara" en gräsmatta....
När U nämnde att han ville ha in mer blommor i trädgården så blev den mest självklara lösningen en ny rabatt. För att få höjd på den så ville jag ha dit ett träd och då påminde U mig om att vi hade sagt att Korstörne trädet behövdes flyttas på.


U hög tag i spaden och började gräva en grop. En rätt så rejäl grop måste den ju ha! Torrt som tusan var det i marken så U grävde lite, fyllde hålet med vatten och väntade tills det hade sjunkit undan för att då göra om proceduren ett antal gånger.
När vi sedan grävde upp trädet så fick vi se att det hade väldigt ytliga rötter..


Väl på plats i den tilltänkta rabatten (gröna vattenslangen) så kände vi oss nöjda tills vi åkte förbi grannen som höll på att måla på sitt hus...
Jag tror att U och jag slogs av samma tanke samtidigt. Räckte med att vi tittade på varandra så insåg vi ett problem med min ide. Hur ska vi få in en skylift nästa år för att måla om huset??? Rabatten kommer att vara i vägen. Eller?? Hur mycket plats behöver den för att komma fram? Hur bred är en skylift?? Jag måste ta reda på det så får jag anpassa rabatten efter det. Eller? 

Jag misstänker att vi inte är ensamma om att boa in oss med rabatter så det ställer till det vid om målning och dylikt där man behöver komma upp med hjälp av ställningar, stege eller sky lift. Eller så har ni varit så smarta och tänkt på det innan? 
Som tur var så kom vi på det i tid. Få se hur det blir med den nya rabatten. Det kanske bara blir ett träd...

Ha det bäst!

söndag 30 augusti 2015

Jag är kär (igen) ! :)


Äntligen har jag en kantskärare i mina ägor. Vi åkte runt igår och jämförde priser. Hittade en av märket Fisars för ca 350:- men min U visste att det fanns billigare på Biltema.


Jag blev smått impad att han hade kollat upp det. Hur visste han om att jag ville ha en sådan? Det visade sig att han hade tänkt och ge mig en sådan på Fredag i födelsedags present.
Sorry men till dess behöver kanterna förfinas upp allra helst eftersom det kommer några hit och vill kika på trädgården (ångest)..

100:- kronor fattigare (i stället för 350:-)  åkte vi hem och jag kunde nästan se på U hur tankarna snurrade runt. Nu har han det jobbigt. Vad ska han köpa nu i stället till mig i födelsedags present? Stackarn ;)


Det tog inte många tag med det nya inköpet tills jag blev kär. Så underbart! Trampa ned den ett par gånger sedan bara att dra bort remsan.

 

Jo det går att använda spade. Det har jag gjort i många år men det här underlättade och gav ett snyggare resultat enligt mig och en hundra lapp var det helt klart värt.


Jag hann inte färdigt med alla kanter i går så det ska jag göra klart. Trädgården känns redan så mycket snyggare nu så det är inte lika jobbigt att tänka på att det kommer folk hit nästa helg och spanar på vår oas. Som består av rabatter med ogräs, igenväxt baksida, pågående damm gjutning  med allt vad det innebär...
 Hjälp, jag har en hel del att hugga tag i. Har inte tid att sitta här längre!

Ha det bäst!

fredag 28 augusti 2015

Äntligen helg!


Några av veckans bilder på bloggens Instagram
Första veckan efter semestern har gått bra. 
Det har varit jobbigt när klockan (mobilen)har ringt 05:20 varje morgon. .men när jag har satt mig på cykeln och pluggat i hörlurarna med Radio Kronoberg så har jag vaknat till. Väl framme till jobbet så känns det helt ok. :)

Det har varit kul och träffa "mina" omsorgstagare och kollegor. Jag har fått många goa stunder men även en påminnelse hur komplext det är med möten mellan människor. Så lätt det är bli missförstådd, manipulerad och snackad om bakom ryggen.

Det är en utmaning att vara lyhörd och förmedla det som man vill ha fram på ett bra sätt och den utmaningen gillar jag!Så länge önskan/åsikterna kommer fram till en så man kan bemöta dem. Det är tyvärr inte alltid som det gör det. Lättare att prata om än med människor..


Helgen som väntar är ett oskrivet blad. Helt underbart! Får se vad den fylls med. Vad ska ni fyll er helg med?

Ha det bäst!

onsdag 26 augusti 2015


Jag är rätt så usel på att ta hand om blommorna som jag har inomhus. Allra helst denna årstiden. Det blir en aning bättre när det blir senhöst/vinter. Då är det mindre att göra utomhus i trädgården så då kommer jag ihåg dem som jag har inne. Känner ni igen er?

De flesta som jag har inne klarar av att bli bortglömde men de som inte tål den behandlingen har jag i köksfönstret. Det är där jag ser/blir påmind om dem. Lätt att ge "delux behandlingen " medan man lagar mat m.m..


Så nu har jag två krukor av Blomsterlönn/Klockmalva som jag har dragit upp från frö. Den ena ser inte så alert ut. Vet inte vad felet är men ska prova med att plantera om den. Ny näringsrik jord kan nog sätta fart på den.


Blomsterlönn nummer två är desto mer nöjd med tillvaron. Inte så  hög men vilka blommor!
Visst är den fin :)Ha det bäst!

måndag 24 augusti 2015


Första arbetsdagen är avklarad och jag överlevde.När jag kom hem så fick jag se att växterna här hemma knappt har gjort det, överlevt..

Det blir att gå runt med kannan och sedan be till regn gudarna att de ger oss regn. 
SMHI har nämnt att det kan bli åska under eftermiddagen och lite regn. Jag hoppas att de har fel och att det blir MYCKET regn. Hur har ni det runt i landet? Har ni fått regn?

Ha det bäst!söndag 23 augusti 2015

Sista helgen i frihet..


FF.s
Det låter kanske hårt men det är min sista semester helg och den har jag sugit ur det bästa ur.
Vi började med att gå till Västerpot. Ett mysigt ställe med mat och goda öl.

Jag vet inte om ni har märkt av det så mycket här på bloggen men på Instagram har det dykt upp lite olika ölflaskor som U och jag har delat på. Jag har inte vågat lägga upp "dem alla" eftersom då kan ni kanske missförstå situationen.. 
Låter kanske knasigt men jag vet att det kan vara laddat så jag tar hänsyn till det (ska man det?). Slutkontentan av detta pladder är att U och jag gillar god öl. Inga Pripps blå här utan här är det Belgisk öl, Quadrupplar, tripplar och suröl som gäller. Ja andra sorter med men "kan inte räkna upp dem alla". Då skulle ni kanske tröttna

Öl intresset har jag inte haft så där jätte länge. Tog kanske fart på riktigt förra året när jag var på min första Öl festival i Växjö. Det var där jag lärde känna alla dessa olika sorter och när man väl har börjat "nosa" på dessa olika sorters öl så öppnas en helt ny värld upp :)

FF:S som vi besökte ligger i muren till den port som var Kalmars huvudinfart på 1600-talet. Historiens vindslag känns av när man är där inne. Tankar om vad/vilka som var här i muren på 1600- talet poppade upp i huvudet. Läste någonstans att vaktstyrkan höll till här..

Vi hade en jätte mysig kväll med ett par godingar bland annat en öl som smakade precis som Kalmarkorv på en siraps macka. Ni som har ätit en sådan macka vet vad jag pratar om. Lätt rökt smak. Konstigt? Jo men det var en trevlig upplevelse :)

Foton från bloggens Instagram konto

Lördagen blev det trädgårds mys. Så mycket som vi orkade. Värmen var helt otrolig så jag höll mig mest i skuggan. 
U göt ett varv i dammen med leca block. Det går inte fort fram med dammen men det gör absolut ingenting. Nu märks det i alla fall att vi (snarare U) håller på. Innan när det "bara" grävdes så såg man knappt någon skillnad.. Det vara bara stökigt med all jord liggandes. Nu används den jorden för att fylla ut och jag har sorterat vilka stenar som ska hamna i dammen och vilka som inte ska det. Så nu ser det bättre ut :)

På kvällen så åkte vi in till staden för att se på Nattloppet. Dottern skulle springa och det gjorde hon.Hon var jätte duktig. Det var kul att se alla dessa rosa klädda människor i alla olika åldrar springa genom staden. Det var till och med en hund som deltog ;)

Idag, Söndag blev det en tur till Öland. Först ett litet stopp hos U:s syster sedan åkte vi söderut till Mirabellgården i Mörbylånga. 
Ett ställe som jag hittade pga Facebook. Såg att de sålde Medelhavs krukor med mera så det lät intressant och det var ett mycket trevligt ställe.

Det var inte så mycket mer än krukor + ett litet galleri men än en gång, miljön var verkligen mysig. Växthuset, pergolan m.m inspirerade både mig OCH U till nya framtids projekt här hemma. Det tar aldrig slut. Underbart! :)

Jag tog med mig solen från Mirabellgården och sedan åkte vi och fikade på Strandnära som inte låg på hemvägen, inte så långt från där vi var.
Med risk för att låta tjatig så var det här ännu ett mysigt ställe med god räksmörgås och kladdkaka. Mums fillibaba :)

Ja som ni förstår så har min sista helg i frihet inte varit så dum och den är ännu inte slut. Jag vill minnas denna helgen  och sommaren som har varit länge och det tror jag nog att jag kommer göra. Om inte så har jag en del foton att se tillbaka på- Vilken tur!

Semesterns sista inlägg blev långt. Kan tänka mig att det kommer bli kortare inlägg nu när jobbet kommer igång men som ni vet så finns jag på Instagram och där kommer bilder upp titt som tätt.

Ha det bäst!fredag 21 augusti 2015Här sitter vi så ofta som vi kan.Förutom mitt på dagen för då gassar solen på här som mest. Vi har en tanke om att skaffa en markis. Mest för att skydda oss mot solen (så klart) men även för att få till en ombonad känsla. Som det är nu så intas i alla fall Morgon kaffet här när vi är lediga. 


Kvällarna är nog trots allt favoritstunden att tillbringa här.
Ett dopp i spa badet och sedan tända ljus när mörkret faller och något gott i glaset... Ja då kan det inte bli så mycket bättre.

Vinden har ställt till att lite för oss de senaste dagarna. Den har gjort det svårt att lyckas med att ha ljusen tända men nu har jag löst det med . Visst är jag duktig ;)


Nu får ljuslyktan ställa upp. Torkade Rönnbär hamnade där i och helt plötsligt fick den lite höstkänsla över sig. Deprimerande? Nä det tycker jag inte. Hösten är nog min absolut favorit årstid.

Jag gillar den svala, friska luften. Ett lugn lägger sig över trädgården. Inte så många "måsten" där. Det är bara att njuta och vill man göra något större projekt i trädgården så är det perfekt nu när det har blivit svalare. Hur kul är det att stå och gräva en rabatt i 30 graders värme? Nada. Nä det är nu man kan ta tag i det där. Om man vill :)

På Måndag är det dags även för mig att gå till jobbet efter semestern. Känns si så där i ärlighetens namn. Det värsta är att jag vet att orken kommer att tryta och det lär även ni märka av. Inte bara min familj..
 Blogg inläggen kommer inte komma lika tätt som de har gjort nu under min ledighet men jag hoppas att ni inte glömmer bort mig ändå.

Ha nu en riktigt skön helg !

onsdag 19 augusti 2015

Önskan slog in :)


Igår satt jag och tänkte att det hade varit kul om någon härlig tidning kunde dimpa ned i brevlådan. Min önskan slog in med råge. Två gratis tidningar och så den härliga Fixa tidningen:)

Så ni kan ju gissa vad jag kommer göra idag :)

Ha det bäst!

tisdag 18 augusti 2015

Idag är jag heeeelt ensam hemma. U jobbar, A jobbar (så glad att han har fått vikariat efter gymnasiet) och M har gått iväg till skolan. Nionde klass, Störst på skolan . Kommer ni ihåg känslan?  
Känslan av att bara vara själv här hemma känns riktigt bra. Så vad ska jag då hitta på? 


Jo, jag ska se till och göra klart med rensningen mellan plattorna utanför ytterdörren. Jag påbörjade detta i helgen men blåsten har varit så jobbig så det blev inte klart. 
Tyvärr så blåser det idag med men jag vill få det gjort så jag kan belöna mig med något gott till kaffet i eftermiddag.

Till min hjälp har jag en underbar hjälpredan. En stålborste som även har en "krok" som man kan rensa med.


Ett par tag med borsten så är ogräset borta och det är bara att sopa i lite fog sand och så är det klart! Om man vill vara extre duktig så häller man kokande vatten innan fog sanden så man tar död på de sista ogräs rötterna.

Det hade varit ännu lättare om jag inte hade låtit det växa så pass mycket som jag har gjort. Skyller på att jag inte hittade borsten i tid,,,

Ha det bäst!


PS. Kolla gärna in Instagram kontot eller bloggens Facebook sida. Där gör jag uppdateringar med jämna mellanrum. Bilder, länkar, tankar.. sådant som inte alltid hamnar här på bloggen. När jag börjar jobba så blir det troligen mer aktivitet på dessa konton än här DS

måndag 17 augusti 2015

600 ....
,, blogg inlägg har det hunnit bli sedan starten, första Maj 2011. Det kunde jag aldrig tro då att det skulle bli en sådan här lång resa när jag satt där vid köksbordet och skrev första inlägget.

Det har hänt en hel del sedan dess både med det vanliga livet och trädgårds livet :)


En mer överskådlig blick över dess storlek. Blommorna är ca 5-6 cm

Jag spanade i min inspirations bok tidigare idag. Främst för att hitta namnet på Clematisen som ni ser bilder på här. Hittade tyvärr inte det men jag såg många roliga ut klipp som jag har förverkligat i trädgården. Inte rakt upp och ned. Jag har gjort om det till "mina". Jag tror att jag ska visa er några av dem framöver. Vad säger ni om det? :)


Idag är det även starten på min sista semestervecka. Jag har blandade känslor inför detta faktum men det är bara att inse fakta. Semestern närmar sitt slut.

M:s sommarlov slutar idag.I morgon börjar hon skolan så det blir ett par dagar som jag är hemma helt själv. Tji hoo! Vad ska jag då hitta på ??
Om jag känner mig själv rätt så blir det lugnt. Inga planer här och det är precis så som jag vill ha det.

När jag spanade in veckans väderprognos så såg jag att det kommer bli skönt sensommar väder. Precis lagom varmt för att orka pula i trädgården och skulle jag vilja sola en stund så finns det möjlighet till det. Perfekt!

Ha det bäst!lördag 15 augusti 2015


Ännu en solig, skön sen sommar dag har vi fått idag. Inne i stan och på Öland kämpar Iron man deltagarna medan vi sitter här hemma och njuter.
Tanken var (som så många år) att vi skulle åka in och se starten men så blev det inte.

SÅ mycket skönare att sitta och spana in Fjärilarna som nu har lämnat den Lila Buddlejan  för den vita i stället.
Jag fick en fråga till mig när jag delade förra inlägget om Buddlejan. 
Frågan var om den vita drar till sig lika många Fjärilar som den lila och det kan jag nu svara på och svaret är ja.

Den vita står i ett mer soligt läge än den lila och här sitter nästan Fjärilarna på varandra. Jag tror att läget spelar en större roll än färgen på blommorna men vad vet jag. Kan ha fel..

Nu ska vi försöka ta oss över bron (till Öland) och hämta hem mer leca block för vårt damm bygge .

Jag önskar er en trevlig helg

Ha det bäst!


Fjäril med fina vingar från ovanifrån

fredag 14 augusti 2015

Havtorn


Jag har en Romeo och en Julia i vår trädgård och i år har Julia gett oss många vitamin rika bär.
Jag såg framför mig att stå och koka marmelad och sätta hemmagjorda etiketter på glasburkar fyllda med vår egna hemmagjorda Havtorns marmelad.
Vilken tur att jag inte köpte hem syltsocker innan jag började plocka...


För er som inte har plockat Havtorn innan kan jag berätta att det finns nog ingen annan bärbuske med sådana sylvassa, långa, taggar som Havtorn har!
Hur jag än gjorde så var de där. Att jag inte gav upp var ett under. 
Medan jag höll på så tänkte jag på dem som jag har hört klaga över det "höga" priset för Havtorns marmelad och dylikt...Jag förstår nu att de har aldrig plocka själva.. 

Nu plockade jag för hand. Jag ha hört att man bör ha handskar på sig då eller så klipper man av grenar och lägger dem i frysen så faller de av (?).

Ja ja, barhänt plockade jag av dem och kände mig otroligt nöjd efteråt. Trodde absolut att jag i alla fall hade fått ihop 200g. Det var ju huuur mycket som helst på busken!

Gick in och la dem på vågen. 59 g... Där rök marmelad tankarna sin kos.
 Känns rätt så meningslöst med den lilla mängden.Så de får hamna i en Smothie eller ev torkas till muslin.

Kort fakta

* 1 bär sägs innehålla lika mycket C-vitamin som en apelsin
* Finns olika sorters Havtorn
*Växer vilt runt Sveriges kustband
* Mycket tålig för sol, kyla, torka och extrema platser

Ha det bäst!

PS Kika in här för mer info om Havtorn DS

onsdag 12 augusti 2015

Leka bör man och det har jag gjort idag :)

  
Som sagt , leka bökade,  och det har jag gjort idag på förmiddagen med min kamera. Jag tog till och med fram stativet. Det händer inte ofta men är nästan tvunget för mig när jag ska ta bilder riktigt, riktigt nära. Jag är alldeles för skakis för att ta close ups på frihand vilket jag ville göra idag.

Idag fick Dahliorna stå modell.
Först lite på avstånd och sedan ...


..lite närmre.Tänk så mycket mer man upptäcker när man går närmre. Jag har tänkt på vad mycket mer jag har sett sedan jag började fotografera mot innan. Nä, ni har helt rätt! Det här ingen Dahlia men jag kunde inte låta bli att fotografera den ändå och jag ville inte att ni skulle missa Timvisarens skönhet. Jo den heter så , Timvisare eller Hibiscus trionum. En ettåring som tillhör Malva släktet. Visst är den vacker? Jag får inte glömma att ta frön från den när det är dags för det.

Nu ska jag ta en mugg kaffe, min bok och sätta mig på altanen.Ett sakta, mjukt,regn faller på taket och får det att kännas så där extra mysigt, ni vet :)

Ha det bäst!

tisdag 11 augusti 2015

Fjärilsbuske (Buddleja )


Vi har ett par olika Fjärilsbuskar.. Här ovan ser ni den Lila busken och den är enorm i år. Både till min och fjärilarnas stora glädje!


Den började blomma i slutet av Juli och kommer blomma Augusti ut. 
Vi har en vit Fjärilsbuske och s´den har ännu inte slagit ut så det är bara för fjärilarna att byta buske när den här lila är slut.

Påfågelfjäril
Amiralfjäril

Buddlejan  älskas av fjärilar men även av humlor och bin så när man sitter/står i närheten så hör man ett surrande och flandrande ljud från alla insekter. 

Det finns rätt så många olika sorters Buddlejor. Några blir en meter höga medans andra kan bli uppåt tre.

Kort fakta:
* Önskar planteras i soligt läge och ett måste med skyddat läge för att den ska trivas.
* Jag bor i zon 1 och har aldrig vintertäckt den men det kan behövas i andra zoner.
* Blommar på årsskotten

Nu bjuder jag er på en liten film från vår ena Buddleja :)

video


Ha det bäst!

måndag 10 augusti 2015Idag så började U jobba igen efter semestern. Sonen började förra veckan så nu är det bara halva familjen som är lediga. Jag är så glad över att tillhöra "rätt" halva. 
Jag har två veckor kvar och de kommer gå i lunkens tecken.Det finns hur mycket som helst här hemma och göra om man vill och orkar men inga tvång.

Ett av våra projekt blev klart först igår på U;s sista semesterdag. Det höll på att gå i stöpet pga värmen men de sista bitarna på gången vid spa badet lades dit och sand sopades i fogarna och det blev hur bra som helst :)

 

Sanden har en förmåga att sjunka undan i fogarna så jag kommer fortsätta med sopandet idag  och sedan ska jag försöka göra ett snyggt avslut med natursten mellan häcken och plattorna.

Så nu vet ni vad jag ska hitta på idag. 
Jag hoppas att ni får en bra start på veckan vare sig ni jobbar eller har ledigt.

Ha det bäst!


fredag 7 augusti 2015

Dagen idag.


Dagen idag kommer att fyllas med förberedelser inför morgondagen. 
M ska konfirmeras sig och det finns lite önskemål inför firandet i morgon.

 

Så nu på morgonen har det stekts Kyckling samtidigt som jag har bakat... Om det var en lyckad kombo får vi veta i morgon ;)

Här där vi bor så har konfirmations deltagandet minskat med åren och det lär nog göra det ännu mer om inte Kyrkan " förnyar sig" än mer än vad de redan har gjort.

När M sa att hon ville läsa så frågade jag av vilken anledning hon vill konfirmeras. Svaret som jag fick var att hon ville få kunskap om kristendomen innan hon kunde rata den. Smart sagt! Det man inte vet något om kan man inte uttala sig om, eller hur? Tänk om vi hade de i åtanke innan vi uttalar oss korkat...

Se så, nu har jag inte tid att stå här längre. Mer bakning väntar :)

Ha det bäst!


Ps. Fler bilder från dagen kommer på Instagram och på bloggens Facebook sida. Kika in där om ni vill/kan :) Ds

torsdag 6 augusti 2015

Förvånad....
.. blev jag när jag råkade titta mot fågelbordet vid vårt smultronställe.
Det var ingen fågel som jag såg men något blått...


Ser ni dem? Knappt att man gör det och eftersom den här Clematisen aldrig har blommat de senaste åren så har jag inte räknat med att den skulle göra så i år heller men den hade en annan tanke :)


När jag kom närmre så såg jag de blålila klockformade blommorna. Så söta och så sköra. Fick se att de flesta var överblommade så det var bara ren tur att jag inte missade alltihopa.


Tyvärr så har jag inte en aning om dess namn men nu kommer jag i alla fall kika lite närmre på den och oftare. Den kanske blommar om igen :)

Ha det bäst!

onsdag 5 augusti 2015

Månadens bild: Augusti 2015


Så nu har vi kommit in i sista sommarmånaden; Augusti. 
Juli gav oss inte så mycket sommar känsla. Det var ett par dagar i början men överlag så var Juli dålig med regn,kalla kvällar och blåsigt. 
Sen första Augusti så mojnade dock vinden och  jag tar det som ett tecken på att vi har en skön månad framför oss.

Jag har inte velat vara så mycket ute i trädgården eftersom det har blåst kalla vindar mer eller mindre hela tiden men som jag har sagt innan, vår trädgård klarar sig rätt så okej på egen hand.

Rabatterna är planterade tätt, nästan lite för tätt men ogräset trivs inte när det är tätt och det är en stor bonus. Tror nu inte att du inte finner ett ogräs om du kikar efter för det gör du men det hade varit än mer om det hade varit stora tomma ytor.

Rosornas tid är inte över men de blommar inte lika mycket nu som för en månad sedan. Jag går runt och dead headar och vissa belönar mig med att blomma om :)

Pussenästet
Malva, Höstflox, Korstörne och Daglilja växer tätt, tätt.

Jag har möblerat om lite i trädgården i sommar. Flyttat möbler till andra ställen.
 Lika så här i Pussenästet, Möblerna som stod bakom tvättstugan har hamnat här i stället. 
De är lite skönare att sitta i än de lime färgade och vi gillar att sitta här i vårt näste länge och då behövs det komfort ;)

Rosen Fairy blommar läänge.

Lammöron, Perukbuske. Havtorn, Kransveronika

I Blomster ön har det inte hänt så mycket mer än att Lammöronen har växt sig tätare och att Kransveronikan har slagit ut. 
Jag gillar dess vita spiror mot  Havtornets silvergråa färg .
På tal om Havtorn så kommer vår skörd bli så mycket bättre än förra året. 
Förra året så skördade vi tre bär men idag när jag kikade så hade jag svårt att räkna dem alla :)


Här ser ni stigen som går igenom blomster ön .
Bakom den röda Perukbusken ser ni en liten glimt av vår Rönnsumak. Ett träd som jag gillar trots alla skott som den skickar iväg. Skotten är så lätta att ta upp så jag ser det inte som något bekymmer.

Nu hoppas jag att vi får en riktigt skön Augusti. Idag sägs det att termometern ska krypa upp mot 27 grader. Vi får se hur det blir med det :)

Ha det bäst!Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...