Månadens bilder : Augusti 2016


 Förr så kallades Augusti för skördemånaden. Varför inte fortsätta med det?.

Det är ju nu som vi får vår belöning efter att ha pysslat i våra trädgårdar. Det är nu som vi kan skörda det vi har odlat. Grönsaker, frukt och blommor.

Jag välkomnar Augusti på samma vis som jag gör varje månad. Jag visar er vad som har hänt sedan sist i vår rabatt.

2 Juli 2016

Vi börjar med att se tillbaka till Juli. Bilden här ovan är tagen den andre Juli.
Frodigt och man såg bara liiite jord mellan plantorna.
Om ni vill så kan ni kika in på inlägget som jag skrev då, här.

Jag skrev redan då att det var trångt i rabatten så jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva hur det ser ut nu...

2 Augusti 2016
 Proppat, fullsmockat, tjockt.. ja, vad ska jag säga? Det är så pass mycket att det ska inte petas ned en enda planta till. Så mycket kan jag säga i alla fall.

En väv av färger och kontraster.

Allt har växt ihop med varandra och det var ju min tanke från början. Så jag borde ju vara nöjd, eller hur? Och det är jag faktiskt. Jag gillar hur växterna väver ihop sig och bildar en väv med olika färgtoner och strukturer.
Där jag kan se en uns av jord så kan jag se att Julrosor och Stockrosor har frö sått sig. Precis som alla Vallmo som har blommat här, har gjort.
Än så länge blommar Rosen `Kalmar´och får sällskap Kärleksörterna som har sin bästa tid nu. Likaså prydnadsgräset som jag tyvärr inte vet dess namn på. Rosrost eller Svartfläck sjuka?

På andra sidan gången så blommar ännu de vita, stjärnformade blommorna som jag har dragit upp från frö men glömt bort dess namn. De är inte längre i topp skick men de kämpar på och jag är tacksam för det,
Den ena rosen ,`Royal Jubilee´är i toppen skick. Gröna, frodiga blad och nya knoppar som väntar på att slå ut. Medans `Munstead wood´har fått fläckar på sina blad. Jag vet ännu inte om det är rosrost eller svartfläck sjuka. Jag får ta en närmre koll så jag vet hur jag ska åtgärda eller förebygga större skada. 
Om ni vill läsa mer om dessa och andra växtskador så kan ni kika in här.

Julros `Double Ellen´
När jag tittade närmre på den här delen av rabatten så blev jag rejält förvånad när jag fick se att Julrosen `Double Ellen´ blommar för fullt!
Den ska ju blomma i Mars-April. Tydligen så vet hon inte om det och lika glad för det är jag :)


Har jag lurat U ?

Den sista delen på rabatten har fått en tjock, silvergrå Silverarvs matta. Någon enstaka Vallmo kapsel sticker upp och Allium frö ställningarna står ännu kvar.
Korstörne trädet verkar trivas och det hoppas jag att den ska fortsätta att göra.
U trodde inte att de kan bli så stora och jag har låtit honom tro det.. men i sommar har han sett stooora exemplar av Korstörne. Jag har försäkrat honom att det kommer ta jätte lång tid innan vårt träd bli så stort. Jag har sagt; att vi kommer inte bo kvar här när det blir så stort..
Har jag lurat honom..,igen
Vad är er erfarenhet av Korstörne? Växer det "snabbt" eller långsamt? Behöver jag vara "orolig"?

Jag är glad över att se att denna rabatt följer mina förhoppningar som jag hade när vi gjorde den. Där emot så skulle jag nog vilja få in lite mer av lite högre blommande Perenner. Fråga mig inte vart för det är som jag skrev innan,  proppat, fullsmockat, tjockt.. men jag kan nog få ned något till.. ;)

Ha det bäst!

Kommentarer

  1. Härliga augusti och en lika härlig skördemånad! Oj så vackert du har det i trädgården nu, vilken dröm...
    Ha en fortsatt skön vecka nu!
    Kram från Titti

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg