Jag har undrat så länge och nu äntligen har jag fått svar på min fråga :)

Jag tror inte att jag är ensam om att ha funderat på det här...


När jag bakar Rosenbröd så strör jag på Vallmofrön från burk. Ni vet en sådan där köpt burk från affären och var gång så har det känts otroligt korkat med tanke på alla Vallmo kapslar som jag har i trädgården.
Saken är den  att jag har inte vågat använda dem. 
Tänk om de är giftiga eller tänk om vi blir "höga"?;) 

Jag har letat och letat efter svar. Frågat folk i min närhet  och ingen har kunnat ge mig något svar men gissa vart jag till slut fann mitt svar? Jo på en trädgårdssida på Facebook, var annars? Jag har fått ett antal frågetecken uträttade av människor på dessa sidor, Snacka om en makalös kunskapsbank!


Ja ja, vad fick jag då veta? Jo, det lades ut en länk som jag läste och som ni kan läsa här.

Efter att ha läst den så insåg jag att jag hade gjort rätt i och inte använda dem jag har i trädgården eftersom jag är osäker på vilka sorter jag har...
Kändes lite snopet på något sätt.. Skulle jag få fortsätta att köpa hem trots allt?

Hade försonats vid tanken när en person skrev att hen tog några av de köpta fröna och sådde i en kruka så hen visste vilka som var ätliga och vilka som inte är det.
Så smart, självklart. enkelt, genialiskt!

Jag tog min burk och gick ut i växthuset och sådde ett gäng i en kruka. Får se om de hinner komma upp men den får stå utomhus till nästa sommar om det är det som behövs men snart inom snar framtid så kan jag "skörda" mina egna, ätliga vallmo frön : )

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Så smart!
  Det får nog bli en Skåneresa till så småningom för att titta på allt som jag missat.

  Trevlig helg!
  Agneta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket i Skåne som jag vill besöka så jag hoppas på många fler turer dit :)

   Radera
 2. Tänk om man kunde använda alla vallmofrön i trädgården. Då skulle jag vara självförsörjande. Jag har recept på en kaka som jag fick från en kvinna från Uralbergen. Den är så god, men det blir nästan aldrig av att jag gör den eftersom det går åt två burkar vallmofrö ...

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst önskar man det. Nu hoppas jag att jag ska få några plantor som jag kan använda fröna av framöver. Den där kakan låter spännande. Receptet på den vore kul å få :)

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Jag svarar på era kommentarer så snart jag kan.


Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.