Tusen trädgårdar. Vilket härligt "påhitt". 
Tänk att vi får möjligheten att besöka trädgårds entusiasters trädgårdar över hela vårt avlånga land. Underbart!

Rose´s Feng Shuiträdgård
I går var det många trädgårdar , runt om i vårt avlånga land , som hade öppnat sina grindar för oss, inspirations törstande trädgårds människor. U och jag besökte några, av de alla (ca 800) som fanns att besöka.

Vi siktade in oss på Öland och första besöket blev hos Rose´Feng Shui trädgård
En ung trädgård som är under uppbyggnad och har ett Feng Shui tänk.
När vi pratade om Feng Shui i trädgården så insåg jag att jag hade gjort ett antal fel i min planering av trädgården. Placering av vissa element i fel väderstreck och så vidare men jag lärde mig även att det går att fixa till och det tänker jag försöka göra.
Besöket inspirerade mig  till att vilja lära mig mer om detta, så nu har jag skickat in en anmälan till sidan som jag blev rekommenderad. Tack :)


"Tiden går fort när man har det roligt" Jo, det stämmer. 
Våra magar kurrade så vi svängde ned till Kårehamn för att ta vår tänkta
 förmiddags macka. Det blev snarare en lunch macka.
Så kan det bli när tiden bara rusade iväg 

Edins lustgård
Mätta och belåtna , siktade vi in oss på ett par trädgårdar till.
Först blev det ett besök hos Edins lustgård och snickeri.
Jag vet inte hur vi har lyckats missa denna trädgårds oas. Så mycket som vi ändå har varit på ön.
Missat den har vi har eller hur gjort men nu vet vi vart den ligger, så fler besök kommer det att bli!
Deras stora trädgård (2000 kvm ) var otrolig. Många välplanerade, tät planterade rabatter med ovanliga och vackra växter.
Snickeriet var vi inte i men galleriet bjöd på vackra alster. Tavlor, glas och keramik som fick mig att le. Det var ett antal keramik föremål som gärna hade fått följa med mig hem. Ja , tavlorna och lamporna med förstås :)

Annas trädgård
Annas trädgård , en bit utanför Löttorp var en trädgård som jag inte ville missa. Jag har sett reportage där ifrån i tidningar. Följt hennes blogg och även på Instagram och det som jag har sett, har fått mig att bli nyfiken. Jag ville liksom se det "live".
Se om det verkligen var så fint som det såg ut. Varför egentligen tvivla? Ja, det kan man undra??
Tvivlen lades åt sidan med en gång. Redan vid ingången möttes vi av en smilfink alá liten människa. 
Tänk vad barn kan få en att dra på smilbanden :)

Efter välkomnandet så gick vi runt på de sten/grus lagda gångarna och tog in allt som gick att ta in.
Planteringar, växter, dammen.. Dammen , föll vi båda för. U och jag satte oss på bänken som var där och njöt av ljudet som vattenfallet gav i från sig. Näckrosorna blommade och Sally Sädesärla (varför Sally? Kika in här så får ni svaret på det ) badade vid kanten. Så harmoniskt.


Det gick ju inte sitta där , vid dammen hela tiden . När vi knatade iväg där ifrån såg jag det smarta dammsäkra staket. Det syntes knappt från början men det fanns där; armerings mattan med en snygg grind uti. Smart,lagom och så nödvändigt för att hindra bland annat barn att ramla där i.

Växthuset med dagbädden, blev jag förälskad i. Hela trädgården tilltalade mig.Till och med planterings/komposthörnan var snygg :)

Rostiga tanten
Jag kan inte lova men jag tror,till 90% säkerhet att en hel del av det rostiga i Annas trädgård är inköpt hos Rostiga tanten.

Rostiga tanten är ett underbart ställe som jag vill besöka, minst en gång per år. Gillar man rost i trädgården och är på norra Öland, så ska man göra ett besök där.
Varje gång jag åker dit så suktar jag efter det vackra växthuset som står där.
Älskar det rostiga och de underbara katterna som går på taknocken. Det skulle passa , så bra hemma hos oss. Ja ja, drömmar får man :)

Dagen var full smockad av inspiration, loppis fynd, god mat.
Ett perfekt sätt att fira vår 23 år som förlovade 

Ha det bäst!Kommentarer

 1. Tack för dina fina ord! Jag följer ju din blogg också men vet inte hur du ser ut så jag får gissa vem du var av alla 110 besökare....Välkommen igen fler gånger! Kram Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varsågod :) Nä det är inte lätt och veta vem jag var i ditt hav av besökare men jag och min U njöt av din trädgård. Vem vet? Vi kanske dyker upp en annan gång :)
   Kram

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg