Månadens bilder: April 2016

April är här och det är dags för månadens bilder från Gångrabatten. Förra månadens bilder kan ni se här.


Jag har redan hunnit rensa rabatterna en omgång men jag ser att det har nu kommit upp Maskrosor och annat ogräs som ska bort. 
Ogräsrensning för mig är avkoppling så jag ser fram emot att "lägga " mig i rabatten och ta tag i det men först ska ni få en närmre blick på vad som har hänt sedan sist.


I den högra delen så är det en och annan liiiten Krokus som ännu blommar men de är på väg att ge upp nu.


Däremot så kämpar Kärleksörten med att komma upp...


.. och Ormroten verkar faktiskt ha klarat av vintern till min stora glädje.


Julrosen ´Double Ellen´blommar ännu och jag tycker att hon är såå vacker.


Den vänstra sidan har ett Buxboms klot i början och nu har jag tagit bort granriset i från det och det ser rätt så okej ut. Lite vatten och kärlek så blir den välmående igen hoppas jag
Clematis `Oouge cardinal´


När jag fick se dessa gröna blad komma upp så hade jag inte en aning om vad det kunde vara för något men jag fick hjälp på Instagram/Facebook och de sa att det var Allium och nu när jag kikade in på bloggen så kom jag på att jag hade ju gjort en flik där det syns vilka lökar jag satte förra året och vart. Så nu vet jag att det är Allium´Gladiator´som är på väg upp här :)

Om ni vill se vilka lökar jag har satt så kan ni kika in här.


Rosorna har fått ny , fina skott så nu tänker jag börja att klippa dem . Jag vet att det sägs att man bör vänta tills Björkarna får  "musöron" men jag tycker att det är lite i det senaste laget om jag väntar till dess .I den tredje och sista delen av rabatten så kan ni se att Silverarvet har tagit sig och nu kommer Tulpanlökarna upp ur den silvergrå mattan. 
Jag har även slängt ut frön av Vallmo här. Vi får se om de tar sig. Det brukar inte vara några problem men man vet ju aldrig som ni vet.

Jag vet inte hur vädret är hos er i dag men här skiner solen och temperaturen är runt +18 och det känns som att den kommer att stiga lite mer så nu ska jag gå ut och njuta av det underbara vädret och jag hoppas att ni kan göra det samma.

Ha det bäst!


Kommentarer

 1. När jag ser dina fina bilder är så upplyftande och hoppfullt - här i Gagnef syns krokusarna bara som små spjut i jorden så vi har mycket att vänta på! Håller med dej om att rensa bort ogräs är avstressande och härligt att sätta händerna i!Hur bär du dej åt för att få till en så underbar julros! ☺

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gagnef, är det Dalarna? Snart kommer blommorna poppa upp här och var hos er med. Jag vet inte hur jag bär mig åt för att Julrosen så fin . Den bara är, Så jag kan tyvärr inte ge dig några tips.
   Håll nu ut. Snart är våren hos er :)

   Radera
 2. En gångrabatt, - det var verkligen smart! En idé att lägga på minnet inför kommande projekt här hemma.
  Tack för finfin inspiration!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul och höra att du blev inspirerad :)

   Radera
 3. Gårdagens sommar blev ganska kort. I dag är det kyliga vindar igen. Julrosor och Allium är favoriter hos mig. Ganska tåliga och vackra. Men, men...en 10-20 mm regn nu skulle vara perfekt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får ta och dansa regn dansen så regnet kommer till oss. Det droppar lite här nu men det räcker inte på långa vägar

   Radera
 4. Kom inte hit och dansa regndans bara, för här har vi fått mer än 20 mm i dag... ;-)

  Så fint du har vårstädat i trädgården redan. Här har vi bara grovrensat fjolårsperennerna så att vi ser vårblommorna hjälpligt. Nu vill vi ha lite sol och vårvärme.

  Vårhälsningar
  Elisabet

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg