Månadens bilder: Mars 2016

Mars.
Årets första vår månad är här och det är dags att se om det har hänt något i gångrabatten den senaste månaden.


Vad jag förstår genom att läst bloggar och sett bilder på Facebook så är det snö ännu i stora delar av landet. Här har vi haft turen att ha haft barmark ett tag och för ett tag sedan var det riktigt ljuvligt skönt ute och då passade jag på att börja rensa bort ogräs och vissnade perenner. Så nu ser det genast lite mer städat ut :)

Prydnads gräset som är i den högra rabatten låg plant jäms med marken och när jag tog i stråna så fick jag dem med mig. .. 
Jag hade tänkt vänta med att ta bort det eftersom det skyddar mot kylan men den hade redan bestämt sig. Jag hoppas att den klarar sig även om det kommer ett rejält bakslag som det så mycket väl kan göra. Det är ju trots allt bara Mars månad.


Buxbomen har tagit lite stryk av den värmande vår solen. Jag har gjort ett försök med att skydda den lite med tallris. Man får ta vad man haver och det brukar fungera :)
Rabatten är ju uppdelad i tre delar och den som Buxbomen står i har en (hemmagjord) spalje med en Clematis i och den visar redan små gröna skott. Så även rosorna och knoppar från diverse lökar poppar upp här och var :)


I den högra rabatten så har jag klippt ned Kärleksört och Höstanemon och så gräset som jag drog bort gör att det ser lite tomt just nu.
Som det ser ut nu så verkar det som att alla växter har klarat sig, Ormskägget ser också bra ut.


I den tredje delen så ser jag att Silverarvet har tagit sig bra runt Korstörne trädet och det lär bli en sådan där silvergrå tät matta över hela denna delen. Precis som jag vill.
I mattan kommer det att poppa upp diverse olika lökväxter. Som ni ser så är de redan på väg upp i denna del med.
 Vattenmätaren som jag fick i födelsedags present förra året står här med och den fylls i dag med regnet som faller.
Jag hoppas att det slutar regnar tills jag ska bege mig till jobbet...

Om ni vill se växtlistan över denna rabatt så kikar ni in här och vill ni se hur det hela startade med denna rabatt så kikar ni in här.

Ha det bäst!PS Bilder från årets start på denna rabatt finner ni om ni klickar på bilden längst upp i vänster spalt eller så går ni in här DS

Kommentarer

 1. Have a nice weekende! Beautiful photos, Patricia

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Så härligt det ser ut! Här är det full vinter igen. Tror att det föll minst en decimeter i natt :/

  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 4. Vad härligt det låter att få börja vårstäda i rabatterna och se vad som klarat vintern och inte. Jag längtar...!! Kram Katarina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg