Min enda lediga...
...dag denna vecka är idag. Min så kallade "helg" fast fördelad på en dag.
En dag som jag har för att göra det som jag vill (eller ?).

Startar självklart dagen med ett antal muggar med kaffe. Hoppas att jag har snabb ämnesomsättning så det ska vara ofarligt med den mängden som jag intar var dag. Såg nämligen ett program i går (kommer tyvärr inte ihåg vad det hette) där de kollade upp myter om träning och hälsa och där kom bland annat kaffe drickande upp. 
Har man snabb ämnesomsättning så kunde man tämligen dricka hur mycket kaffe som helst (inom rimliga gränser så klart) men hade man låg ämnesomsättning så var det max 2 koppar som gällde. Risken för hjärtinfarkt, stroke och så vidare ökade markant för dem..

Önskar att jag kunde komma på namnet på programmet för det var verkligen intressant. Sedan får man ta till sig informationen på sitt egna sätt och vad jag har märkt så ändrar sig forskarna stup i kvarten på vad som är bra eller inte. Håller ni med mig?


Min underbar U tänkte på mig när han var och handlade igår. Han kom hem med ett av mina favorit godis. Polly med Ahlgrens bilar . " De här ska du ha imorgon på din lediga dag när du sitter i soffan och myser med en bok". Gulle han. Tänk om det bara var att göra det. Sätta sig i soffan..


Innan soffan så blev det först en runda med vatten kannan. 
Blommorna är tacksamma för att jag är ledig ibland. Det är bara jag som vattnar dem och jag har en tendens att glömma dem. 
Jag vet att det finns dem som har en speciell dag i veckan när de går runt med kannan. Har testat det med det funkar inte för mig (kanske ska testa och lägga en påminnelse i mobilen).
Man skulle kunna tro att vi får byta ut växter här hemma ofta på grund av att det har "lämnat in" eftersom jag glömmer dem så ofta. Så är det inte. Det verkar som att de har blivit tåligare(?). De kan se hur kassa som helst men med lite vatten så blir de som nya :)


När jag ställde in kannan i tvättstugan så såg jag all tvätt.. Plockade ihop en och körde igång den första omgången. Inser att det kommer att bli flera idag. Vart kommer all tvätt ifrån???

Strykkorgen är full så jag borde stryka upp lite så jag kan fylla på den igen med ny tvätt... Tror nu inte att jag stryker allt som vi tvättar. Nä då, hänger man upp tvätten slätt eller på galgar så slipper man stryka en hel del. Men skjortor, Örngott. dukar  osv förtjänar en strykning :)

Så fram med strykbrädan! Jaha och där hoppade första katten upp. 
Fattar inte varför de tycker så mycket om att vara på strykbrädan. Är de för att de får en bra utsikt eller är det bara för att få uppmärksamhet? Uppmärksamhet får de. Märker att klorna behöver klippas. En tova behöver redas ut. Lika bra att ta en "skönhetsrunda" på de tre hårbollarna. Strykningen får vänta för stunden..

En katt smiter in i badrummet. Lägger sig i handfatet. Vill ha vatten. Jag sätter på kranen får se att soptunnan där är full. Passar på att tömma den. Lika bra att ta övriga i huset med när jag ändå ska ut med dem till den gröna tunnan.

På väg till soptunnan drar vinden i mig. Får se att ett par plastkrukor blåser omkring tar upp dem och går till växthuset med dem.
Se där att tomatplantorna  har gett upp. Lika bra att slänga dem nu innan ohyran kommer på dem. Till komposttunnan med dem. Går in.

Stänger av vattnet i badrummet för nu är katten klar. Kommer på att jag inte har borstat tänderna. Gör det får se att handfatet behöver skuras. Gör det samtidigt som jag borstar tänderna. Kommer på mig själv vad håller jag på med!


Jag har ju min enda lediga dag och jag måste använda den till att ladda batterierna. Inte springa runt som en skållad råtta. 

Så nu ska jag sätta mig i soffan med min Polly påse och min nya bok . Ska bara tömma tvättmaskinen först och lägga i en ny . Just det, strykbrädan ska in också...

Ha det bäst!


PS. U sa igår att han längtade till helgen eftersom han har inget planerat så han ska bara vara inomhus och njuta av ledigheten. Jag vet att han kommer göra det också. Han är så mycket bättre än mig på att vara ledig. :) DS


Kommentarer

 1. Män är nog överlag bättre på det än oss.
  Men när man gjort en massa så känns det gott slöa i soffan. Tack för info. Jag har snabbämnesomsättning.
  Skall kolla in om jag hittar programmet. Vet du vilken kanal?
  Allt gott
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Efter lite letande så hittade jag vilket program det var. Skickar med en länk här. Grattis till dig som har hög ämnesomsättning :)

   http://www.tv.nu/program/sanningen-om-traning

   Radera
 2. Sanningens inlägg kan man säga! Känner igen mig exakt. Fast jag kan på ett sätt tycka att det är avslappnande att bara gå runt och fixa i sin egen takt. Jag brukar känna mig rätt nöjd efteråt (när jag dimper ner i soffan) och inser att jag gått massor gjort under dagen :-)
  Kram! Katarina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvinnans lott? Elakt kanske att skriva så. Det är nog allas lott i regel när man har sin lediga dag ;)

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg