Kungsängslilja (Fritillaria meleagris)

Kungsängliljan visar sig i vår rabatt i slutet av April och den kan blomma fram till Juni med sina shackrutiga lila och vita blommor. Hos mig är det de lila färgade som regerar. Jag vet inte om det är så rent alllmänt, att de vita är färre. Någon här som vet?
Jag har aldrig skött om dem på något speciellt vis. De har fått samma behandling som övriga i den rabatten som de står i. Jag har vattnat när det har varit torrt och inte när det inte har behövts.Ja, ni förstår vad jag menar men nu när jag googlar om den så läser jag att den tål ingen torka. utan ska ha jämn vattning. Det känns som att jag har haft tur. Sen har det troligen hjälpt till att de står i en rabatt som har tät växtlighet. Det gör att solen inte kommer åt att torka ut jorden på samma sätt som om jorden hade legat öppen.

Den trivs i alla fall för den har spridit sig. Igår fick jag se att den har spridit sig till en rabatt på andra sidan trädgården. Hur gick det till ???

Kort info

* Upplands landskapsblomma
* Artnamnet meleagris betyder pärlhönefläckig


Ha det bäst!

Kommentarer

  1. Den vita sprider sig inte lika mycket hos mig heller. Men den lila är ju ändå snäppet vackrare med sina fantastiska rutor!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg