Göra om, göra rätt..


Solen visar sig från och till och termometern visar ca +5. Om jag inte hade varit förkyld så hade jag med säkerhet känt doften av vår. Härligt, me like :)

När vi tittar ut från köksfönstret så är det denna syn som möter oss.Det är vid denna årstiden som vi märker  hur nära vi bor våra grannar. När väl Avenbokshäcken har slagit ut sina blad så är grannarna ett minne blott ;)


Här på baksidan hade jag en vision förra året men visionen blev inte alls som jag ville. Vi , nä min man ,grävde bort gräset och lade dit plattor (som trampstenar) och mellan dem planterade vi Silverarv. Tanken var att man skulle få känslan av att gå i ett mjukt silvrigt hav.. Nja, det blev väl si så där.

Julrosorna sprider sig villigt :)
Fördelen med att misslyckas i trädgården är att det går relativt lätt att göra om. Så det första som vi kommer att ta tag i när snön är borta är att gräva upp Silverarven, lägga dit markduk och sedan ösa på samma sorts grus som vi har vid växthuset. Jag tror att plattorna får vara kvar där på något sätt för jag vill kunna gå barfota runt huset utan att det ska göra allt för ont.

Rabatten där Buskmagnolin står ska vi också göra om. Vi måste vara försiktiga så vi skadar dess rötter. Har läst till mig att man ska helst låta den vara när den väl är planterad. Rötterna är tydligen känsliga.


Igår när min man kom hem från jobbet så blev jag extra glad. Han hade varit och köpt Tulpaner till  mig. Min förkylning var som bortblåst. Nä, inte riktigt men jag kände mig genast  l i t e piggare . Blommor är den bästa medicinen, eller hur ? 


Jag hoppas att ni gör helgen till det som ni vill att den ska bli. Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Vilken fin blogg..:-)! Å kökstapeten, vad heter den? Bor du i södra Sverige.

  SvaraRadera
 2. Tack, Anette! Kul att du har hittat hit, hoppas att du kommer igen :) Tapeten heter Vårklockor. Det är en gammal klassiker från Josef Frank. Nu finns den bara på Svensk Tenn. Se länk: http://www.svenskttenn.se/sv-se/product/0253/tapeter/ta12120/tapet-varklockor.aspx

  Ha en skön helg! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Glömde berätta Anette att jag bor i Kalmar trakten. Det räknas väl som södra Sverige :)

   Radera
 3. Krya på dig! Låter ingen roligt att vara förkyld! Här blåser det halv storm och är rätt grått - fast solen tittade fram en liten stund. Jag läste om magnolior i Allt om trädgård i morse och blev sugen på att skaffa en.

  Kram
  //Linda

  SvaraRadera
 4. Vilken rar man du har! Tulpaner är så fina.
  Ha en fin helg! Kram

  SvaraRadera
 5. Blommor är helt klart en alldeles utmärkt medicin! Och så har du den där underbara Josef Frank tapeten!! Har velat ha den i många år men aldrig hittat rätt rum till den, dock har jag en liten kudde med samma mönster ;)
  Silverarv har jag också haft- och grävt bort , de är söta men ena riktiga spridare...
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Så mysigt ni har det med röda tulpaner och Josef Franks gladtapet. Krama Båtis, Skrållis och Baileys. Hur sjuk man än känner sig så hjälper det alltid med en blomma och en katt i knät eller tre : )

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg