#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

torsdag 22 augusti 2013

Tiden går så fort, alldeles för fort.


Torsdagen 22 Augusti. På Måndag börjar jag jobba igen efter semestern. Varför går ledigheten så fort? 

Försöker suga ur de goaste av semestern de här dagarna som jag har kvar.
Många rundor i trädgården blir det. Plockar lite ogräs på vägen, sätter mig ner och lyssnar på grannens gräsklippare. 
Tar in alla ljud och dofter som förstärks extra mycket på kvällarna.
 Båtis vet hur man njuter av nuet. Jag försöker lära mig av honom.

 I växthuset , som för övrigt är Båtis hus, växer Jakarandorna och Honungbusken som jag fick av min syster.


Är det någon som har erfarenhet av att ha Honungsbuske planterad på friland? Den ska ju klara rätt så många minusgrader men jag känner mig l i t e  osäker på att plantera ut den. Tacksam för tips !
Båtis blick säger mer än tusen ord.. Ja,ja, jag ska gå här ifrån.


Ha en fortsatt trevlig Torsdagskväll :)

tisdag 20 augusti 2013

Ljusa upp tillvaron.


Nu har vi påbörjat renoveringen av vår hall. Det är en rätt så liten hall så ljus färg på väggarna var ett måste om den ska kännas större.
Vi använde oss av samma färg som i vardagsrummet, Äggskalsvit. Väggen bakom trappen var målad i en murrig, brun färg. Här ska det så småningom komma upp en tapet. "Gluggarna" hade vi innan också. Är så glad att vi gjorde dem. De lyser upp trappen på ett trevligt sätt om kvällarna.Väggen har vi satt upp för att man ska slippa se ytterkläderna så fort man kliver in i hallen. Blir en lite mindre rörig känsla. På väggen kommer det att hängas upp en helkroppsspegel med ev. en lampa över.Under trappen ska det byggas in förvaring . Byråarna skall återanvändas. Lite färg på dem så blir de som nya :)

Tidsplan? Det har vi ingen men vi är på "g". Än så länge har jag semester (veckan ut) men jag har en del annat som måste göras innan det är dags för jobbet igen.
Renoveringen får ta den tid som den tar men visst,det hade varit skönt om det hade blivit klart innan min födelsedag.

Ha det bäst!

torsdag 15 augusti 2013

Langare? Jag? Nä...

Höll på att glömma det viktigaste av allt under hela trädgårds säsongen ! Har hänt att jag missat det förut och har då var tvungen att bege mig ut efter det. Väldigt dumt med tanke på att jag har så mycket av det själv här hemma.
Så idag var det bara till att skörda och sen hitta ett bra ställe att torka det på. Det är nästan det knepigaste. Måste vara ett ställe som man inte ser det och inte känner doften av det och inte i räckhåll..Hm, får bli uppe på golvuret. Där kommer katterna inte åt det. Hoppas jag.
De är helt tokiga i Kattmyntan ! De gör allt för at få tag i det. De blir verkligen som förbytta när vi ger dem em dos :)

På sommaren så har de en kattkorg utomhus som är fylld med Kattmynta. Bild på den ser ni till vänster här i bloggen under missarnas porträtt . Den används men det är den torkade varianten som är mest poppis.

Så jag kanske är lite av en " langare " i alla fall ;)

Ha det bäst !

tisdag 13 augusti 2013

Det borde vara förbjudet...

...att kunna bli sjuk på semestern. Två dagar av min "heliga" semester försvann pga att jag inte kunde låta bli Salami korven. Tyckte att den smakade lite annorlunda..urk.
Jag blir frustrerad när jag inte orkar göra något. Min kära man däremot har spacklat och varit till brädgården. Han har även beställt tapeter. Nä, han fick inte bestämma själv vilka vi skulle ha. Det gjorde vi ihop i förra veckan :)
Det ska byggas in förvaring under trappen. Vi ska återanvända våra Malm byråar men de skall målas om. Där vi hänger av oss ytterkläderna skall det sättas upp en skiva (redan gjort) så kläderna döljs när man kommer in. Skönt att slippa se stöket med en gång. Förvaring skall det bli här med. Det kan man aldrig få för mycket av.
En stor fördel med renoveringar är att det blir många turer till soptippen ;)
Nu ska jag knapra i mig ett smörgåsrån ( tycker lite synd om mig själv ), kanske lite te till. Perfekt en sådan här lite "höstig" kväll :)
Ha det bäst! 


l

söndag 11 augusti 2013

Månadens favoritväxt 2013 - Augusti


Enkelt val denna månad.


Ser ni dem? De svävar liksom ovanför de andra.


Ja precis, Rudbeckia är min Augusti favorit !


Jag satte först bara vita Rudbeckior. Detta för att planen för den nya rabatten bara skulle gå i vitt, silvrigt och blått. När de var planterade så var det något som var fel. Det saknades nåt..Det var ju färg som saknades. Jag misslyckades alltså helt med att hålla mig till den tänkta planen . I efterhand så är jag glad för det  eftersom det blev så mycket bättre.

Avslutar med att visa två bilder som ni redan har sett men de passar ju perfekt här i detta inlägg så jag kan inte låta bli att ta med dem.Hoppas ni har en skön Söndagskväll :)

tisdag 6 augusti 2013

Fjäril vingar..Det är rätt så fantastiskt att fjärilar hittar direkt till min nyinköpta Buddleja (Fjärilsbuske). De andra Buddlejorna blommar ännu inte så det har varit lite "fattigt" på fjärilar men de kom med en gång som vi kom hem med den! Hann inte ens sätta den i jorden förrän de satt på den :)

Jag brukar försöka tänka på insekterna när jag köper hem nya växter. Vi behöver vara rädda om dem. Det är ju de som gör halva jobbet i våra trädgårdar.

Det finns några växter som är lite mer fjärilsvänliga än andra. Ni kanske har dem i era trädgårdar ?

Fjärilsbuske
Rosenstav
Kärleksört
Skäggbuske
Syren
Hagtorn
Kaprifol
Hägg
Ginst
Rosor
m f l

 Det här vara bara ett axplock av växter. Det finns så många fler. Sen vill de gärna ha ett soligt hörn med nässlor så deras larver kan växa och så småningom förvandlas till nya vackra fjärilar.


De (SMHI) har lovat åska i kväll. Jag hoppas att de har rätt. Det har varit alldeles för varmt i min smak. Luften behöver rensas upp så man kan börja andas igen.

Tack för att ni tittade in :)

måndag 5 augusti 2013

Semesterresa del 2

Vilken tur att man ännu har semester så man slipper jobba i denna värme! Jag tänker på er, arbetande människor var dag. Jag har ändå möjligheten att bara vara fast att jag önskar att jag orkade göra något i trädgården. Det blir när solen går ner som orken kommer men då kommer även de där f-ande myggen :(
Jag har inget minne av att jag har reagerat så mycket på myggbett förr men det gör jag i år. Svullnar upp och kliar. Ändå knaprar jag allergitabletter (gräsallergi). Tänk om jag inte hade ätit dem.
Myggen här bryr sig inte om diverse olika "anti-mygg-medel". De har väl blivit immuna...


När vi var i norra eller i mitten av Sverige blev vi överrösta av vackra intryck. För många år sedan som vi var där uppe så var vi på ett fik som låg så otroligt vackert. Jag sa att jag skulle gärna vilja åka dit igen. Så det gjorde vi :)

Det här fiket ligger högt uppe på ett berg i Avholm som ligger vid Dellen sjöarna. Mer precist ,vid Norrdellen.


Fiket/restaurangen var fortfarande kvar men det var tydligen till salu nu. Jag antar att folk har svårt att hitta hit vilket gör att det är svårt att få verksamheten att gå runt.  Det är så synd att folk inte hittar hit för utsikten är helt otrolig ! Jag skulle kunna sitta där på bänken hur länge som helst.
Åskan kom närmre så vi var tvungna att bege oss igen. Känns inte så bra att stå på ett högt berg när det åskar..

Sista dagen upp åkte vi in till Hudiksvall.


 En vacker stad med härliga träbyggnader. Nere vid sjöbodarna är det en speciell atmosfär.En uterestaurang hade härliga, pastellfärgade möbler . Min älskade man såg direkt min blick som jag får när jag ser något som inspirerar mig. Han sa direkt; nej det blir ingen ommålning av möbler i sommar! ;)

Fick senare se i en trädgårdstidning att dessa "praliner" har lanserats av Guteform. De går alltså att köpa för de som vill :)

Det  blev en liten kvällspromenad med vovvarna när vi kom hem ifrån stadsbesöket och då passade jag på att ta kameran med.
Vissa motiv blir så mycket bättre i svart-vitt..... och andra inte.

Slutsatsen av vår resa är att det finns så mycket vackert att upptäcka i vårat avlånga land. Jag hoppas att jag får möjligheten att göra det.

Ha det bäst! 

fredag 2 augusti 2013

Loppisfynd

När vi var i Hälsingland så åkte vi till en ort som heter Bricka. Där besökte vi  deras loppis  Där fann jag denna härliga ljuskrona. Perfekt till "pussenästet", lusthuset.
Invigde den ikväll.  Visst blev det  fint :)
Ha en go kväll/natt .

Semesterresan del 1


Idag sitter jag i växthuset och bloggar. Kommer inte att kunna sitta här så länge pga värmen så det blir att dela upp semesterresan. Det är en hel del bilder så det är bara bra att dela upp den tror jag.

Vart var vi nu då? Jo, vi skulle åka upp till Hudiksvall för att hälsa på mina bröder med familjer. Vi kände att det blev alldeles för jobbigt att köra 70 mil i ett svep så vi bestämde oss för att stanna lite på vägen.

Vi packade husvagnen och drog i väg. Första stoppet var Eskiltuna. Vi ställde upp vagnen på campingen och gick sedan in på Esiltuna ZOO.


Det var så in i baljan varmt! Runt 30 grader. Både vi och djuren led . Såg så ut i alla fall. Jag har aldrig varit på den här djurparken innan så det var en ny upplevelse. Vi märkte rätt så snart att hit ska man åka om man har mindre barn.. Karuseller och andra saker var inte gjorda för våra tonåringar.

Dagen efter så åkte vi till Falun. Bodde på campingen lugnet som ligger precis bredvid backhoppningsstadion.
När vagnen var uppställd så hoppade vi in i bilen igen. Mot Siljan !När vi kom fram till Rättvik så sa vi att det var helt klart värt resan. Vilken utsikt, vilken natur! Vi stannade där för att äta lunch. 
Vi åt på Karlsviks herrgård. Vi satt och svettades i skuggan medans vi väntade (+34). Var nära att ge upp men vilken tur att vi inte gjorde det. Maten som vi fick var hur god som helst !  Sonen bara satt och log medans han åt sin Tacopaj. Vi andra bara njöt, härligt! Många ++++ till dem :)

När vi hade åkt en bit så började det att suga i "glassmagen". Vi byn Garsås fanns en lanthandel som kunde hjälpa oss att åtgärda det "problemet".

Nästa stopp blev i byn efter. där tillverkar de Dalarhästar och det måste man ju se när man är här uppe. Något inköp blev det inte. L i t e för dyra för mig men oj vilket snyggt hantverk. Förstår att de måste kosta.


Det blev ett antal mil på kringele krok vägar men..


... men oj vilken natur !

 Min man är ett STORT Leksand fan. Så när vi kom fram till Leksand så var ett besök vid deras arena ett måste.
Tyvärr så var vi alla helt "slut i rutan" när vi kom fram så det blev inget lång besök i Leksand över huvud taget.

Vi bestämde oss för att vi måste ta en vecka eller två  någon gång framöver och bara vara runt Siljan. Ett underbart område som vi bara måste se mer av. Få se när vi får möjligheten att göra det.

Så det här var första delen av vår resa. Vill ni följa med på del 2 så får ni hålla ögonen öppna. Den kommer snart :)

Nu ska jag se vart jag kan hitta den svalaste platsen här hemma. Önska mig lycka till ;)

Ha det bäst!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...