#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

söndag 28 april 2013

Wow, vilken trädgårdshelg. Så mycket som vi har hunnit med ! Det trodde jag aldrig men det känns allt i kroppen att man har hållit igång :)


Vi har en del stenläggning och där behövdes det fyllas på med sand. Innan jag gjorde det så använde jag mig av den här underbara uppfinningen. Den gör ogräsrensningen mellan stenarna till en barnlek. Alla som har stenläggningar borde införskaffa sig en sådan här makapär.


På Smultronstället så sopades Ölandsstenen och fönsterna putsades  innan möblerna sattes ut. Hoppas att det blir lite varmare så jag kan sitta där ute och mysa med en bok.

Jag lovade igår att jag skulle berätta vilket träd som har fått uppgiften att ersätta vår Kornell. Jo, det blev en...


...Ullungrönn. Om ni klickar här så kommer ni till en länk på Blomsterlandets sida där det står mer om detta träd.

Tack för att ni tittade in :)

lördag 27 april 2013

Härliga Lördag !


Började Lördags morgonen som sig bör med långfrukost. Sedan begav vi oss iväg till Sporsjö Plantskola.


Vår förhoppning var att vi skulle finna ett träd som ska ersätta Kornellen som vi har tagit bort. När vi kom fram så visade det sig att träd och perenner ännu inte har kommit. De kommer nästa vecka, fick vi veta. Lite besvikna så satte vi oss i bilen och då fick jag se krypbenved som var rosa-vit- strimmig. Ja, det blev så att två exemplar av denna sort fick följa med oss vidare :)

Nästa stopp blev Ängsbackens handelsträdgård. En riktig  liten oas, har de lyckats skapa här. Man kan finna diverse olika dekorationer och växter.


Orangeriet som de har där är magnefikt men inte för den vanliga villa tomten precis.

Vi kom inte tomhänta här ifrån heller. 


Jag tror att det är en Lyckoklöver. Rödsvarta blad med gula blommor. Ja, jag vet att jag har sagt tidigare att jag inte är glad i gula blommor men man har väl rätt att ändra sig ;)


En hängbambu blev det också.


Känns skönt att fylla på altanen sakta men säkert med nya blommor.
Vii hittade faktiskt  trädet med stort T på Ängsbacken. Vad det blev för något berättar jag i morgon...:)

Nu ska grillen fram , hoppas att det slutar regna. Det är så mycket trevligare att grilla när det är uppehåll. Ha en riktigt skön Lördag !




fredag 26 april 2013

Blått hav

Under vårt äppel träd är det ett blått hav utav Scillor.
Jag satte bara några stycken för ett par år sedan men den verkar trivas för den har spridit sig. Ingen är gladare än jag för detta mirakel .
Ha en riktig skön helg!

tisdag 23 april 2013

Netto

 I närheten av mitt jobb ligger det en Netto butik. Det blir att man springer in där ibland för att köpa lunch. Då och då händer det att man kommer över "fynd". 


Den här veckan har de blomstermarknad och då gäller det att man är där så fort de ställer fram blommorna! Inte för att de tar slut snabbt utan för att blommorna blir dåliga fort. Jag vet att Netto inte är någon blomsterbutik men jag blir så ledsen över att se blommor/växter förstöras i onödan.

I söndags så började personalen ställa fram växterna. Blev lite sugen på att köpa ett Olivträd men tänkte att jag skulle vänta till nästa dag. Det skulle jag inte gjort. På Måndag förmiddag så var Olivträden torra och hängiga. De stod vid dörrarna som öppnas stup i kvarten när kunder kommer och går. Det blev antagligen för kallt för dem.
Det är inte första gången som detta sker, tyvärr.  Antingen står de i drag eller så vattnas de för dåligt. Jag vet inte vad ni har för erfarenhet av Netto men här får man vara snabb om man ska lyckas fynda några livsdugliga växter.

Tomatplantor såg fina ut så jag köpte två olika sorter; `Gemini` och `Cherry`


Jag har köpt Nettos tomatplantor de senaste 3 åren och de har verkligen vuxit och gett bra skörd i alla år.



Det blev ett litet gnälligt inlägg idag. Jag får be om ursäkt för det men ibland så bara måste det komma ut ..

Hoppas att er Tisdag blir bra :)

lördag 20 april 2013

Idag fick jag möjligheten att testa på ett lite större objektiv till min kamera ( 70-200). Så efter jobbet åkte jag och U till stadsparken.



Älskar "Kvackisar" ! Önskar att det kommer några hem till oss när vi är färdiga med vår damm. Önska kan man ju alltid göra ..




Ibland måste man titta uppåt för att se snygga spiror.


 När vi kom hem så hamnade linslusen Båtis framför kameran.


Nu ska vi snart tända grillen vilket  jag inte tror att vi är ensamma om  denna härliga lördag! 

Ha det bäst :)

fredag 19 april 2013

Växthus mys.

Äntligen så kan man fotografera i trädgården . Ja, det kunde jag innan också men nu blir det så mycket trevligare bilder när trädgårdslivet äntligen har tagit fart !


Vi har en rätt så blåsig dag idag. Så vad passar då bättre än att tillbringa dagen i växthuset? 


Så skönt att vara där ute och pyssla om växterna. Stressen som jag har efter en arbetsdag är puts borta !


Mina Perenner som jag skickade efter har tagit sig riktigt bra. Än så är det för tidigt att plantera ut dem så de får vara här inne ett litet tag till.


Det finns så många roliga, trevliga, "nödvändiga" redskap som man bara "måste "ha. Saxen som ni ser här ovan är en av mina favoriter. Perfekt för både det ena och de andra men det finns en sak som är ännu bättre(förutom en bra sekatör).
Prylen som jag pratar om använder jag extra mycket just nu när jag håller på med mina sådder. Jag trodde att jag hade slarvat bort den men så idag kom den fram! Vad det är för något? Svaret finns på Facebooksidan :) Klicka på länken som finns i högerspalten på bloggen.

Innan jag avslutar detta inlägg så ska jag berätta att jag har uppdaterat Växthussidan här på bloggen. Där finns fler bilder och så kan ni se hur det hela började. Det har verkligen hänt en hel del saker sen 2008.

Tack för titten :)

söndag 14 april 2013

Dagen efter..

Igår var det premiär för U och mig att få tillbringa en helkväll ute utan barn.Skönt att  barnen har blivit så stora att de klarar sig själva hemma.

U och jag gick inte ut själva utan vi hade ett par goda vänner med oss. Vi startade kvällen på Gröna stugan . Där åt jag världens godaste plankstek. Den bara smälte i munnen. Vitlöksbrödet som jag åt som förrätt var också helt underbara. Blev "tyvärr" så mätt att jag fick stå över efterrätten. Om jag tänker efter så har jag nog aldrig klarat en tre rätters ..
Har ni vägarna förbi Gröna stugan så bara m å s t e ni ta chansen att få uppleva en kulinarisk måltid!

Innan vi åkte hem så tog vi en sväng på pubarna i stan. Vi trodde inte att vi hade varit ute så länge men det är som man säger att tiden går så fort när man har det trevligt.Det gjorde den även denna kväll .Somnade sent , eller tidigt 
( en tolkningsfråga) men eftersom min pappa skulle komma förbi med högtryckstvätten så var det bara att stiga upp tidigt.Var tvungen att tömma växthuset innan för det skulle tvättas ordentligt för en gång skull.



Det tog tid men det känns så skönt, nu efteråt. Slängde även en massa bröte. Härligt :)


Mitt bidrag denna månad var Rönnsumaken. Ni är några stycken som har kommenterat mitt inlägg. jag blir så glad när ni kommenterar men jag hinner inte alltid svara men nu , EvaLinnea; du önskade se sommar/höstbilder på Rönnsumaken. Jag har letat runt på bloggen och hittade dessa.



Hittade tyvärr inga höstbilder. Få försöka komma ihåg att föreviga den till hösten. Jag tycket att Rönnsumaken ser lite exotisk ut med sina flikiga blad. Den är lite palm lik på något sätt. Eller vad tycker ni ?

Nu ska jag snart krypa till kojs. Som tur är så är jag ledig i morgon också så då  kan jag fortsätta med mitt piffande i växthuset :)

Tack för att ni tittade in ! 

fredag 12 april 2013

Paket !!

Igår kom paketen från odla.nu och plantbutiken.se så idag blir det att plantera alla dessa sötnosar ! Gör absolut ingenting att det regnar ute när jag får stå inne i värmen med fingrarna i jorden :)
Ha en skön helg !

onsdag 10 april 2013

Månadens Favoritväxt 2013-April


Jag verkligen älskar mini pense´n men eftersom jag hade den som favorit i Januari så får jag allt ta någon annan denna gång. Vad kan det då bli....?

Det finns ett träd/buske i min trädgård som jag bara måste gå fram och känna på vi den här tiden. De nya skotten som den har fått är alldeles mjuka och mot solen så kan man riktigt se fjunen som skotten är täckta med.
Jag har aldrig klappat ett Renhorn i men inbillar mig att det är ungefär samma känsla som att klappa detta träd/buske.

Ser ni nu vad det är för träd/buske som jag talar om?. 



Det är Rhus typhina , Rönnsumaken, som jag har som favorit denna månad. Den växer så det knakar och jag längtar till bladen slår ut och bildar ett parasoll.
På hösten blir bladen härligt röda och det bildas kolvar som sitter kvar över vintern. Ett dekorativt träd/buske året om !


Det är med stor sorg som jag berättar att vår Båtis har åkt ner från "tronen". Han är inte längre "kungen" på vår gata.. Hans (växt)hus har tagits över av en söt svartvit tjej. Hon till och med ligger i Båtis Säng!.
Jag funderade på att köra bort henne men tyckte att det är Båtis sak att göra. Vem vet? Jag har kanske misstolkat allt . Det kanske är hans nya tjej.

Fick rätt snart veta att så var inte fallet. Båtis gick in i växthuset med krökt rygg och fräste men han gjorde inget mera. Inga anfall .Så  tjejen nonchalerade honom totalt!Hon tyckte nog att han var rätt så fjantig när han smög ut med svansen mellan benen.Kan hålla med om att han såg allt ynklig ut.Så nu är "Båtis eran"  officiellt slut här, helt enkelt hemma hos mig.

Tack för att ni tittade in och klicka på Facebook ikonen så kommer ni direkt till min sida där och ser när nya inlägg kommer in. En och en annan länk som är trädgårdsinspirerade läggs också upp där med jämna mellanrum.

lördag 6 april 2013

Innan jag skulle bege mig jobbet så tittade jag ut mot växthuset.  Synen som mötte mig var det som ni ser på bilden... Ännu en gång så hade en takskiva blåst iväg. Så otroligt frustrerande :( Denna gång flög den inte iväg till grannen i alla fall... Det blir snart superlim om jag inte kan komma på något annat.
Något som är mycket trevligare att berätta är att jag efter jobbet tog med mig sekatören ut och klippte ner vissna perenner. Finns inget som är så avkopplande som att påta i jorden !
Några rabatter var ännu snötäckta så de får jag ta i morgon. Det sägs ju att solen ska hälsa på oss i morgon också. Me like :)
Nu så har barnen fixat till lördagsmiddagen och dukat på altanen. Kan inte bli så mycket bättre. Hoppas ni har en skön helg :)

fredag 5 april 2013

Mina sådder har flyttat ett steg närmre "ut". Nu Står de på vår altan och myser.
Nätterna är fortfarande Kalla sà täcket åker på till kvällen.
Ha en skön helg!

tisdag 2 april 2013

Halva mitt liv...

...har jag nu levt med min älskling. Tänk vad 20 år går fort !
Ute i trädgården pågår just nu en kamp mellan solen och snön. Jag hoppas att solen vinner för nu så vill jag ut och jobba i trädgården. Måste få utlopp för alla mina idéer.
Ha det bäst, ute i solen :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...