Månadens Favoritväxt 2013-April


Jag verkligen älskar mini pense´n men eftersom jag hade den som favorit i Januari så får jag allt ta någon annan denna gång. Vad kan det då bli....?

Det finns ett träd/buske i min trädgård som jag bara måste gå fram och känna på vi den här tiden. De nya skotten som den har fått är alldeles mjuka och mot solen så kan man riktigt se fjunen som skotten är täckta med.
Jag har aldrig klappat ett Renhorn i men inbillar mig att det är ungefär samma känsla som att klappa detta träd/buske.

Ser ni nu vad det är för träd/buske som jag talar om?. Det är Rhus typhina , Rönnsumaken, som jag har som favorit denna månad. Den växer så det knakar och jag längtar till bladen slår ut och bildar ett parasoll.
På hösten blir bladen härligt röda och det bildas kolvar som sitter kvar över vintern. Ett dekorativt träd/buske året om !


Det är med stor sorg som jag berättar att vår Båtis har åkt ner från "tronen". Han är inte längre "kungen" på vår gata.. Hans (växt)hus har tagits över av en söt svartvit tjej. Hon till och med ligger i Båtis Säng!.
Jag funderade på att köra bort henne men tyckte att det är Båtis sak att göra. Vem vet? Jag har kanske misstolkat allt . Det kanske är hans nya tjej.

Fick rätt snart veta att så var inte fallet. Båtis gick in i växthuset med krökt rygg och fräste men han gjorde inget mera. Inga anfall .Så  tjejen nonchalerade honom totalt!Hon tyckte nog att han var rätt så fjantig när han smög ut med svansen mellan benen.Kan hålla med om att han såg allt ynklig ut.Så nu är "Båtis eran"  officiellt slut här, helt enkelt hemma hos mig.

Tack för att ni tittade in och klicka på Facebook ikonen så kommer ni direkt till min sida där och ser när nya inlägg kommer in. En och en annan länk som är trädgårdsinspirerade läggs också upp där med jämna mellanrum.

Kommentarer

 1. Fina renhorn du har! Jag ska ut och titta på min sumak och se om den är lika klappvänlig.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Det ser ut som en mysig (gosig) växt, men katten gillar jag ändå lite bättre. En tuff katt-qvinna tydligen.

  SvaraRadera
 3. Vilken sötnos vad mysigt hon har det...tänk om vi kunde ha någon kvarterskatt men våran Simson äger tronen här.

  SvaraRadera
 4. kul med renhorn i trädgården,"fniss"
  rönnsumak ett bra väl av växt,
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 5. Intressant val av månadsfavorit. Vore kul att se en sommar och/eller höstbild också. Hälsningar från en som inte vet hur busken ser ut. /EvaLinnea

  SvaraRadera
 6. Rönnsumak ser trevlig ut! Vilket litet dram som utspelar sig i ditt växthus.
  Ha det fint,
  Carina

  SvaraRadera
 7. Rönnsumaken är ett mycket trevligt träd. Jag har sett att det finns de som ser det nästan som ett ogräs eftersom den kan skicka ut rotskott. Min har ännu inte gjort detta. Jag får väl rensa bort om det skulle ske.
  / Sylvia

  SvaraRadera
 8. Rönnsumak skulle jag gärna ha men det går inte i min trädgård. Förstår att den är en favorit.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg