#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

lördag 31 oktober 2015

Höst promenad ❁
Det finns många "guld korn", platser som är vackra att besöka här omkring (Kalmar)
Slottet, Stadsparken Skälby 4H är bara några av dem men de platserna vet många om att det finns.
Däremot så tror jag inte att de är så många som vet om att vi har en underbar utkiks plats straxt söder om vår återvinnings station vid Södra utmarken.


När man har gått upp för kullen så öppnar sig en vidunderlig utsikt!Solen kämpade tappert för att få igenom sina strålar genom molnen och diset. När vi satt där uppe så var det enbart Svanarna som vi hörde när de pratade med varandra :)När vi gick tillbaka till bilen så fick vi syn på en Slända som tog tillvara på solens strålar :)


Har jag sett en Slända i slutet på Oktober innan? Tror inte det..

Ha nu en fortsatt skön Allhelgonahelg. 

fredag 30 oktober 2015

Färgbomb!

Vildvinet med grannens guld färgade Björk i bakgrunden

Jag gillar Hösten. Jag tror minsann att jag har sagt det förut om jag inte minns helt fel (vilket jag ibland gör)


Perukbuske
Rönn, sorbus dodong
Rönnsumak

Hösten är en riktig färgbomb. Färger i olika nyanser är något som man ser vart man än vänder blicken.
Jag hade tänkt att jag skulle hinna ut och fota lite mer färggranna foton till detta inlägg men tiden fanns inte så jag letade fram de jag redan hade i "burken" men i morgon blir det en tur till Ön i Öster (Öland). 
Där hoppas jag finna många fina höstmotiv :)


Färgbomb var dagens tema på Blommig fredag. Vill ni se andra färggranna foton så kika in här.

Önskar er en trevlig Allhelgonahelg helg !

tisdag 27 oktober 2015

Så svårt att tala om...


Förra veckan blev det inte så många inlägg här på bloggen.

Det var så att jag var på ett antal utbildnings tillfällen inom Psykisk hälsa, äldre. Det var en utbildning som jag fick möjlighet att gå genom jobbet.
Jag arbetar som Undersköterska inom hemtjänsten. Vi har omsorgstagare från 50  till...100 år. Alla har olika behov som vi vill tillgodose på bästa sätt utifrån de förutsättningar som vi har..
Det är förutsättningarna som i regel sätter käppar i hjulen. Tiden. Tiden hos omsorgstagaren som är så väl uträknad av "siffer människorna". 10 min för tillsyn, 20 min för att hinna hjälpa till och förbereda maten.. osv osv.
Under denna tiden ska vi även hinna se hur "Agda" mår. Nu är vi rätt så "arbets skadade" de flesta i min arbetsgrupp, så det räcker med att vi öppnar dörren så känner vi hur "Agda" eller " Sture" mår. Vi känner "det i luften" men för att vara säkra så måste vi våga fråga OCH ta oss tid att fråga trots att "Stina " som är nästa omsorgstagare får vänta...

Utbildningen som jag gick på handlar om det. Att vi måste ta oss tid att fråga och det viktigaste av allt; att vi vågar fråga om de funderar på självmord när de säger att de inte vill leva längre.
Vi måste ta det på allvar och inte "skratta bort det". Vi måste ta oss tid och lyssna och hjälpa dem att få professionell hjälp

Det talas inte mycket om de äldres psykiska hälsa. De talas inte om de äldre som skriver avskeds brev, samlar ihop piller och som tar sitt liv. Det talas mest om de yngre som mår dåligt. Har jag fel? Har jag missat de reportage om de äldres psykiska (O)hälsa?

Jag vill inte att det ska tystas ned om de yngre, inte alls men vi måste våga vara lyhörda även mot de äldre.

Det finns hur mycket som helst att tala om inom detta ämne men det tänker jag inte göra. Inte nu. Däremot så kan ni gå in på länken här om ni vill veta mer om vad utbildningen som jag gick på handlade om.

Ha det bäst och ta hand om varandra och ta er tid att lyssna(ung som gammal) :)måndag 26 oktober 2015

Monday Morning

Ledig dag och solen skiner. Behöver jag säga något mer?? Nä ;)

Ha det bäst!


söndag 25 oktober 2015

Projekt: BaksidanBaksidan; en remsa som från början bestod av gräs för att sedan bytas ut mot något (som vi trodde) bättre.
Betongplattor lades ut med tussar av Silverarv mellan dem. Ni som har eller har haft Silverarv vet att den växer fort och tar plats.
Min bild som jag hade framför mig var att man skulle kunna gå barfota på plattorna i ett silvervitt hav. Såg bättre ut än vad det var praktiskt i verkliga livet. 
Det blev så till slut att ingen ville gå där. Vare sig vi som bor här eller besökare. Det blev för mycket "djungel"..


Så nu grävs de bort. 
Mycket har åkt i komposttunnan men många tussar av Silverarv har satts på andra ställen i trädgården. Jag vill inte vara utan dem men de ska vara på "rätt plats" så jag inte betraktar dem som ogräs istället för den vackra marktäckare som den är :)


Tanken är inte att man bara ska ha det här som genomfarts led utan att vi ska kunna njuta av solen här på morgonen på vår lilla uteplats utanför tvättstuga dörren.
Vi har haft en tork ställning stående på uteplatsen och det har inte gjort att myskänslan har infunnit sig precis. Så nu ska den efterlängtade tork ställningen komma upp här på baksidan så vi slipper trängas med tvätten medan morgon kaffet intas.

Tujja häcken hjälper till att hålla vinden borta så när man sitter här på vårkanten så vill man sitta här lääänge om utsikten, utrymmet var bättre och som sagt. Det ska det bli och är på god väg att bli :)Ja, när ni ser bilderna här ovan så förstår ni kanske varför det måste göras något. Ser ni ens plattorna ?

Nu kommer mörkret snabbare på kvällen så det blir inte mycket gjort i veckorna ute i trädgården men som tur är så har jag ledigt även nästa helg så vi ska hinna komma en bra bit innan snön kommer .

Fick se idag att 2012 så kom de första snöflingorna här idag. Inte många men dock så kom de. Ingen chans att det blir så i år i alla fall. Temperaturerna är allt för höga för det.

Fortsättning om vårt projekt kommer att komma. Så håll ögonen öppna här på bloggen, Instagram eller bloggens Facebook sida om ni vill se vad vi hittar på :)


Ha det bäst!

PS Kika gärna in på länken här så ser ni hur baksidan har utvecklats under de år som vi har
bott här DS

måndag 19 oktober 2015

Årets sista skördVi har två stycken Vinrankor. En i växthuset och en på friland. Den i växthuset gav oss stor skörd förra året medan den på friland var pinsamt dålig på att ge oss frukt.
I år har det varit precis tvärtom!
De som ni ser på bilderna är från den som växer i rabatten bredvid spa badet och det är omgång numero två .

Skörden är så pass riklig att i år kommer fåglarna att få ta del av den. Jag lägger en hög vi fågelbordet så får de sitta där och smaska i sig :)

Ha det bäst!

söndag 18 oktober 2015

Bjuder er på en Söndagsros
Hoppar bara in lite snabbt här för att visa er min ros Eden som ännu blommar och önskar er en fortsatt skön helg.

Nu ska jag snart bege mig till mig jobbet  för ännu en kvälls runda

Ha det bäst!

fredag 16 oktober 2015

Blommig Fredag- Sommarens största njutningTemat på Blommig Fredag är -Sommarens största njutning och jag njöt som bäst på vår uteplats i söderläge.
Här satt vi varje morgon och käkade frukost. När vi var lediga så satt vi här lääänge.

Mitt på dagen ficl vi söka oss till svalare ställen eftersom det blev ibland lite för varmt här men på kvällen hamnade vi här igen :)


Rosorna som vi har satt bakom vindskyddet har ännu inte kommit upp så långt men vi längtar till de gör det. 
Tänk er att sitta i soffan under en kaskad av rosor 

Vad jag minns så var det inte många kvällar som var ljumna och sköna men vi led inte av det. Snarare tvärtom.

Det hade inte varit lika skönt å bubbla om det hade varit varmt :)

Nu ska jag kika in på hur ni andra har njutit. Ni som också vill se kan kika in här.

Ha det bäst!


PS. Vill ni se mer av sommar njutning så kika in här DS
onsdag 14 oktober 2015

Här kommer natten kall och underbart lång här kommer mörkret dape - dape -dape - da - da -da .... :)

Up- light i Trollpilen
Uplight i Elefant gräset
Belysning som ser ut som stenar i rosenstigen
Billig solcellsbelysning tills vi hittar något mer permanent lösning
Bygglampa i Rönnsumaken
Ljusslinga i armeringsmattestödet i gångrabatten
Höstmörkret är här. Det är bara att inse fakta. Sedan kan man hantera mörkret/Hösten på 2 sätt.

  1. Dra täcket över huvudet och förnekar att hösten/mörkret är här
  2. Ta vara på mörkret och det som det för med sig.
Jag föredrar alternativ 2

Med mörkret/hösten så kommer möjligheten att njuta under mysiga filtar. Tända ljus och sitta framför brasan men det bästa är hur vi nu njuter av trädgården på ett liknande sätt som i våras/somras men ändå i en helt annan skepnad.

Nu tänder vi upp utebelysningen, bygglampor i träden, marschaller, stearinljus och eldkorgen och njuter av trädgården i dess ljus och skuggspel som bildas,

Vi brukar sitta i Pussenästet och mysa. Undanskymt men ändå med full uppsikt. Grannarna på gatan går förbi men de ser oss inte men vi ser dem. Låter nästan lite creepy men jag gillar att vi har lyckats skapa en ombonad oas :)

Ha det bäst!
tisdag 13 oktober 2015


Den här bilden ger mig lite jul feeling,
Rotting, röda band kommer fram i mina tankar.. ;)

Jag gick ut i trädgården med kameran och fångade Vildvinets vackra blad innan de alla faller till marken.

Vildvinet har varit trädgårdens pärla ett tag. Den har gett färg åt trädgården och som ni ser på den nedersta bilden så framhäver den Clematisen ´Miss Bateman´ som nu är överblommad men dess "peruker" är underbara! 
Jag kan inte låta bli att pilla på dem när jag går förbi :)

Ha det bäst!


PS. Om ni vill se hur den ser ut när den blomma så kan ni kika in på denna länken så ser ni den och övriga Clematis som vi har i vår trädgård DS

fredag 9 oktober 2015

Blommig fredag- Årets projekt


Jo då. Ni ser inte i syne. Jag har redan gjort inlägg idag men när jag kikade runt så fick jag se att Blommig Fredag har börjat och jag blev inspirerad av de inlägg som jag såg så här kommer ett inlägg från mig.
Temat idag är årets projekt och det var inte svårt att välja vad jag skulle visa er.Ni som har läst min blogg har redan följt med under resans gång. För er som inte har hängt med så kan ni gå in här så kommer ni till inläggen om denna rabatt.


Det hela började med att jag tyckte att den lilla gräsmatta som vi hade kvar var för stor...
Jag började leka med en hink och vatten slang för att lättare se framför mig hur det skulle bli.


Jag kunde inte riktigt få till det. Kunde inte se framför mig hur det skulle bli. Sa inte något till min kära U om detta och det kanske jag skulle ha gjort (eller inte)..

Helt plötsligen var trädet flyttat från den andra rabatten och gräsmattan uppgrävd!


U såg framför sig att vi skulle ta upp vårt gång tema så resterna av det gamla staketet återvanns även här som på andra ställen i trädgården.


Stenarna som har grävts upp i trädgården kom till användning vid kanterna så jorden håller sig på plats.
U fick till gångarna och ..

 .. så här ser det ut idag. Allt som allt så tog det ca en vecka att få till det. 


Så det här var mitt bidrag till denna veckas Blommiga Fredag. Vill ni kika in på vad övriga har hitta på så går i in här.

Ha nu en riktigt skön helg.

Ha det bäst!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...