I vår rabatt som ligger vid poolen har vi bland annat en Ginst planterad. Den har verkligen vuxit under de här åren och den har blivit risig, ohanterlig och ful (?). Så förra året så bestämde jag mig för att det var sista året för den. År 2015 så skulle den bort enligt mig.Tänk vad man kan ändra sig...


Det var Knutsson blommor fick mig på andra tankar. När jag gick dit idag för att köpa Tulpaner så frågade expediten om jag ville fylla ut buketten  med något. Ja men det är ju alltid trevligt så jag lät henne välja det hon ville fylla ut den med. Hon gick och hämtade ett par kvistar med.. Ginst!


Denna Ginsten var rosa och jättesöt. De där små kvistarna  kompletterade Tulpanerna färg och tog hela buketten till en helt ny nivå. Vår Ginst vid poolen är inte rosa men vit och jag har aldrig haft en tanke på att man kan använda dessa i buketter. Rätt så förvånande med tanke på att jag använder allt möjligt från trädgården när jag gör mina buketter. Vad det beror på kan jag inte svara på men nu får Ginsten vara kvar. Vilken tur att vi inte grävde upp den förra året !

Jagskulle däremot vilja beskära den lite så den kan få en bättre form. Är det någon här som vet om det går och när ska man i så fall göra det? Tar tacksamt emot era tips och erfarenheter om Ginsten.

Avslutar dagens inlägg med att önska er en riktigt skön helg.

Ha det bäst!
Kommentarer

  1. Vit ginst låter jättefint. Du får googla om beskärnimgen.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg