En burk med överraskningar :)


I början av denna månaden så fann jag en korg ute i växthuset med som jag trodde var skräp. Som tur vad så rotade jag igenom den innan innehållet åkte i soporna. För i botten låg ett gäng lökar som visade helt klart att de ville växa upp till vackra blommor. De flesta av dem hade limegröna skott .Kul ju ! :)

Att gräva ner dem kändes inte så aktuellt. Jorden är en a n i n g "ogrävvänlig" så jag slängde ner lite lecakulor i en glasburk som jag hade stående i växthuset. Lökarna lade jag huller om buller och sedan jord på.


Burken ställde jag i köksfönstret och nu så kan man se att lökarna kämpar sig upp. De gröna skotten poppar upp här och där.

Jag har ingen aning om vad det är för lökar men jag tror att några av dem var Tulpanlökar så det lär säkert bli trångt där i burken. Det sägs ju att finns det hjärterum så finns det ju stjärterum eller som i detta fallet,lökrum ;)

Solen visade sig här på morgonen jag hoppas att hon kommer fram igen. Jag lider av solbrist. Det har varit så många gråa dagar nu. Ge oss sol! Jag med flera kommer att stå som Lemurerna på Zoo när väl solen kommer fram. Vända mot solen med uppknäppta jackor
 och bara njuta av solens strålar.. Ja, ni hör, längtan är total :)

Nu ska jag ta och peta ner lite frön och berätta för katterna att så lådorna INTE är några nya liggplatser till dem. Hoppas de förstår bättre i år....

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Det där var ju ett utmärkt sätt att följa lökarna i blom på. Kul idé!
  KRAM från mig!

  SvaraRadera
 2. Så påhittigt med lecakulorna och så spännande det ska bli att se vad det kan bli för blommor, för du visar väl så småningom?

  Allt gott

  SvaraRadera
 3. Jo då, bilder på burkens utveckling kommer efter hand :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg