#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (121) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (11) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (65) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (22) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (260) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (27) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

måndag 25 november 2013

Kläckeberga Julmarknad

Mobilbild


  I Söndags blev det ett besök på Kläckeberga Julmarknad. Det var första året för dem att anordna julmarknad. De trodde  inte att det skulle bli så välbesökt som det blev. Till slut blev de tvungna att sätta en "vakt" vi ingången så det inte skulle bli för trångt där inne. Det är inga jättestora lokaler så de fylldes rätt så fort.
 
Vi var där precis när de öppnade så vi hann handla innan det blev allt för mycket folk. Det var inte så många utställare men tomhänta kom vi inte där ifrån.
Vi köpte Isterband, Brie ost, Julkärve och krukan som ni ser här ovan på bild. Riktiga fynd, tyckte vi :)
 
Julmarknaden var både inne och utanför Kläckeberga gamla skola. Här kan man komma och fika under vår-sommar-höst. För att få reda på öppetider och annan information så kan ni gå in på denna Länk.
Har ni vägarna förbi så är det nästan nödvändigt att ni stannar till där på en fika ;)
 
Ha det bäst!
 
 

tisdag 19 november 2013

Grå Novemberdag.


Den här dagen kan jag beskriva med fyra ord. Grå, rensar, testar,och trött.

Grå som i grå Novemberdag. Det är högst otroligt att solen kommer att visa sig idag men när den väl gör det så kommer jag att uppskatta den desto mer. Tänk om alla dagar var soliga. Så tråkigt, enformigt.
För att förstärka den här grå dagen så har jag gjort bilderna för dagens inlägg i grått.


Dottern har ju lagt fram sitt önskemål att få byta rum till det minsta vi har. Toaletten är väl egentligen mindre men hon vill ha det minsta sovrummet och det är  för nuvarande det rum som vi använder som "gäst/kontors/förvaringsrum".

Sonen ska således flytta in i syrrans rum och vi ska flytta in "gäst/kontors/förvaringsrum" i sonens rum. Ungefär som hela havet stormar leken :)
Att nu detta ska ske innan jul och innan ens hallen är helt klar är så typiskt vår familj.Vi lever i ständig renoveringskaos.
Stor fördel med renovering är att alla saker måste flyttas ut och mitt motto är att bara det som måste vara kvar skall få flytta tillbaka. Så nu rensar jag i lådor, pärmar och skåp. Slänger en massa bråte som vi har sparat på.
Det tar mig emot att slänga böcker men jag tror nog att ingen kommer att sakna min gamla Svensk skolordlista nu när internet finns.


Som jag skrev så är inte hallen helt färdig. Vi håller på och klurar på hur vi ska använda platsen under trappen. Byråarna som står där skall byggas in så vi får maxad förvaring men skall platsen användas till något annat ?
Just idag testar jag om det skall bli en liten "vid -behov-arbetsplats". Det kan vara skönt att ha något ställe där man kan sätta sig med laptopen och betala räkningar, blogga eller slö surfa.
U sa att det kunde vara trevligt att visa bildspel här med tanke på att vi är så dåliga på att framkalla foton. Allt ligger på datorn och dessa tar man bara fram ibland. Ja, det kanske blir en  "vid -behov-arbetsplats".


Båtis är trött. Jag är otroligt trött. Extrema förhållande på jobbet gör att min kropp inte orkar med. Vare sig Psykiskt eller fysiskt.Så när jag har ledig dag som idag blir det att bara göra det som jag orkar. Läsa är kört för jag orkar inte behålla koncentrationen så där för ar det så skönt att bara rensa och slänga saker. Behöver inte tänka bara gör. När orken tar slut så lägger jag mig bredvid Båtis en stund och samlar ork. 

Livet är knasigt ibland men som jag sa innan så skulle det vara allt för tråkigt om solen sken alla dagar. Så tråkigt, enformigt... eller?

Ha det bäst!

torsdag 14 november 2013

Månadens favoritväxt 2013 - November


Gick ut i trädgården för att leta rätt efter denna månadens favoritväxt. Ja, ni ser rätt. Jag verkligen fick  l et a.
När jag gått runt en stund så föll mina ögon på en växt som inte blommar nu. Den blommar i Augusti-September men stjälkarna som nu är kvar har en vacker silvrig färg .


Trumvirvel... Perovskia!


 Den kallas även för Himmelsspira. 
När den blommar så är den täckt av blålila blomsterspiror som svävar i luften.


Vår Peroviska är planterad i vår rosrabatt. Just nu i alla fall. Det kan vara så att den blir flyttad till våren..igen. Tur för oss att det är en tålig Perenn.

Bilden är tagen den  22 Augusti 2013

Gör nu som jag och gå in på Anna Vattenkannas trädgårdsblogg och läs om fler bloggares favoritväxt för denna månad.

Ha det bäst!

söndag 10 november 2013

Trotsar regnet...

.. och går ut och försöker fotografera.


Blev si så där.


Ska göra nya försök en annan gång när det inte regnar så mycket :)

Ha det bäst!

lördag 9 november 2013

Nya lökar och kattmats test. Idag hämtade jag ut min lökleverans från Odla.nu. De blå/lila tulpanlökarna var dessvärre slut. Kanske var det lika bra för jag var lite osäker på vart jag skulle ha dem. 
Ännu så länge ligger de i sina påsar  och väntar på att grävas ner. Har inte gjort det idag eftersom det har regnat en hel del. Jag håller tummarna för uppehåll i morgon.


Katterna har varit med på ett kattmat test. Testet kommer från Smartson. Gå in på länken om ni är nyfikna på vad Smartson är för något.
Vad blev då resultatet? Jo, Båtis och Baileys nosade lite sen gick de iväg. Skrållis däremot blev tokig! Hon tömde de andras matskålar också :) 
Kommer jag köpa de här påsarna någon gång? Tveksamt. Katterna har redan sin favorit mat som är helt klart mer mättande och billigare om man jämför med denna påse. Kanske att Skrållis kan få en i julklapp..

Ha en fortsatt skön Lördagskväll!

tisdag 5 november 2013

Nya lökar är beställda. Hoppas att maken blir nöjd :)


För något inlägg sedan skrev jag att jag var så glad att hösten har varit så varm och skön så man har kunnat göra allt höstjobb i lugn och ro. Borde jag då inte har hunnit köpa lökar tidigare OCH fått ner dem i jorden? Jo, det tycker jag men så har det inte blivit. Har varit i diverse butiker och ryckt i olika påsar men inget har lockat mig tillräckligt för att stoppa ner dem i kundkorgen.

Jag konstaterade att det blir en lökfri höst i år och det kändes ok men idag när jag gick in på Facebook så fick jag se ett mycket bra erbjudande från Odla.nu .Helt plötsligt fanns det hopp ;)ANTALARTIKELNRARTIKEL

1 stHL990000Bonus - 20 botaniska krokus

1 stHL2411Tulpan 'Blue Wow'

1 stHL3384Lilja 'Stargazer'

1 stHL41000Kungsängslilja

1 stHL23031Hyacint - Mix, storpack

1 stHL275802Alliumpaket 'Lila & Vitt'

1 stHL34004Allium amplectens


Förståeligt så var det inte så många olika sorters lökar kvar men det fanns tillräckligt för mig för att kunna skicka iväg en beställning. Hoppas att U blir nöjd med mitt lökval. Hans trädgårdsintresse har ökat vilket har gjort att hans åsikter om trädgården också har ökat men än så länge har  jag det största "rösträtten" när det gäller plant/lökval. Så jag passar på att göra diverse beställningar medans det är så ;)

Nu håller jag tummarna för att vädret fortsätter att vara milt så jag kan få ner lökarna i jorden när de väl kommer.

Ha det bäst!


lördag 2 november 2013

Nostalgi

Sitter i soffan med läsplattan i knät efter arbetsdagen slut. Klickar in mig på galleri och hittar bilder som jag totalt har glömt bort.
Den så kallade dammrabatten påbörjades 2008.5 år sedan och vad har tillkommit? Ett HÅL! Hrmf, nästa år ska det bli klart. Det måste det!
Rabatten framför altanen, vad den såg tom it innan rosorna kom dit. En bild på ett av våra prydnadsplommonträd kom också med. Jag undrar om det blir några blommor på det nästa år? Det blev ju allt lite tilltuffsat efter stormen..

Ha nu en fortsatt skön Lördagskväll :)

fredag 1 november 2013

I början av veckan så drabbades vi av stormen. Vi hade stormsäkrat växthuset så gott vi kunde med det som vi hade hemma.

Det klarade sig ok. En skiva blåste bort från taket men den låg på vår tomt i alla fall. Förut så har vi fått hämta den hos våra grannar..
 Ska nu leta efter en bättre presenning och stormlinor så vi slipper oroa oss fler gånger för det här.

Värre gick det för våra två Prydnadsplommonträd som står på vår framsida. De fick en så kallad naturlig beskärning. Varje träd blev av med varsin stor gren. Bilder på det kan ni se på denna sidans Facebook sida. Det kunde har varit värre men det blev ju så TOMT!
 Min syster sa att det blev luftigt. Det låter bättre, eller hur? Det tar väl ett tag innan jag har vant mig. När allt har växt upp till våren så kommer jag nog tycka att det blev ju bra trots allt. Jag hoppas det i alla fall.

Vi hade ett av våra fågelbord hängandes i ett av träden. Jag var lite rädd för att fåglarna inte skulle tycka om förvandlingen. I början tyckte de att det var bättre att sitta i rishögen som blev när grenarna blåste ner (mer skyddade där) men sedan lockade maten allt för mycket för att de skulle kunna motstå de goda solrosfröna :)


Helt plötsligt så dök en Hackspett upp.Vi har inte haft besök av den innan så det var en trevlig  överraskning !
Jag vet inte alls vilken sorts Hackspett det var men det kanske någon av er vet? Den flög mellan träden och hackade ,som jag tyckte, på måfå lite här och var. Jag trodde inte att jag skulle hinna fånga honom på bild men jag hade sådan tur att han var kvar ett tag så det blev några bilder på honom. Honom? Det kanske är en hon ? Kanske bäst att säga hen.

Ha det bäst !
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...