#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

söndag 30 juni 2013

Jag tänkte att jag får allt göra ett litet inlägg så ni inte tror att jag har försvunnit från jordens yta.
Har ännu ingen semester. 3 långa veckor kvar. Hade absolut inte gjort något om det hade varit nu... Tror aldrig att jag har varit så här trött både fysiskt och psykiskt.
Försöker finna kraft i trädgården eller som nu med en tidning och en kisse som sällskap.

Ha det bäst !

söndag 23 juni 2013


Idag blev det besök hos mina föräldrar på eftermiddagen. Min pappa trivs väldigt bra när han är ute och jobbar i sin oas.

Vi brukar alltid ta en trädgårdspromenad innan kaffet. Ibland blir det en runda efter kaffet också. Idag så får ni följa med :)


 Den här Lönnen är självsådd. En helt vanlig Lönn som bestämde sig för att växa bredvid dammen. För tre, fyra år sedan så tipsade jag pappa att stamma upp den och det gjorde han. Blev toppen bra! Ser ut som en Klot Lönn som man köper för dyra pengar i handelsträdgården . Den är en av pappas stolthet i trädgården :)Här hamnade vår gamla hammock. Vi hade den hos oss tills vi byggde vårat lusthus. Den passar så mycket bättre hos mina föräldrar. Här står den med ett härligt löv tak över sig.


Efter rundan så var det fika dax. Hemmagjord tårta med egenplockade jordgubbar direkt från landet. Att pappa inte "sprack" av stolthet var ett under för det var han som hade bakat. Den var jättegod ! :)

Ha det bäst!

Kvällsmys i lusthuset.

Igår hade vi en helt otroligt skön kväll. Vindstilla och peppar, peppar knappt några mygg. En perfekt kväll för att sitta och mysa i lusthuset !


När vi sitter där så är vi nästan helt osynliga för omvärlden. Det har blivit så grönt och lummigt runt om.Här ser ni framsidan av vårat hus.Framför den inglasade altanen har vi två "rostorn". I den vänstra växer det en New Dawn och i den högra...


.. växer denna vita klätterros. Jag vet inte vad den heter. Jag fick den av min bror för ett antal år sedan men jag sparade inte etiketten, tyvärr. Den är helt doftlös men så vacker. Någon som vet vad den kan heta ?

Nu ska jag ut och hjälpa min make som som har börjat klippa Tujjahäck. 

Hoppas er Söndag blir bäst!

lördag 15 juni 2013

Stadspark besök


Ett spontanbesök i Kalmar stadspark blev det igår innan vi skulle på studentfirande. En härlig oas som både inspirerar mig och ger mig ett lugn.

Många olika , exotiska träd finns det här. Näsduksträdet fick mest uppmärksamhet av mig denna gång. Gick inte att missa den eftersom den tappade fullt med näsdukar framför fötterna på mig.

Något som jag ska ta med mig hem till min egna trädgård är de vita ,mycket höga Allium bollarna. Så vackra tillsammans med Rhododendron !

Har ni möjlighet så passa på att göra ett besök i Kalmar stads oas.

Ha en fortsatt bra helg :)


fredag 14 juni 2013


Den här månadens favoritväxt skulle mycket väl kunna bli min underbara buskmagnolia ..


.. men icke sa Nicke.

Denna månadens favorit blir Piprankan (Aristolochia macrophylla). En härlig klättratre som kan bli 5-7 meter hög.


Det var en Pipranka planterad redan när vi flyttade in men när vi gjorde om den nya rabatten vid smultronstället så var vi tvungna att klippa ner den.


Det var en riktigt kraftig beskärning och den förlät oss aldrig. Så för ett litet tag sedan åkte vi och köpte oss en ny Pipranka.


Vi fick tag i ett mycket fint exemplar.Den hade till och med  börjat blomma.Nu håller vi tummat och tår att den ska ta sig så armeringsmattan blir täckt av dessa hjärtformade blad.
Jag har satt en ljusslinga i nätet som ska få bladen att lysa lite extra på kvällen.

Det här var mitt bidrag denna månad. Nu ska jag kika in på era.

Hoppas ni får en skön helg! :)


måndag 10 juni 2013

Idag på eftermiddagen har jag varit ute i trädgården och lekt med mitt nya objektiv :)


Otroliga färger i trädgården nu. Det gäller att försöka hänga med i svängarna!

Ha det bäst! :)

söndag 9 juni 2013

Av någon anledning så har den vita missen bestämt sig för att charma min man. Han kråmar, spinner och tittar bedjande på honom.
Jobbigt för oss att inte veta vart han hör hemma..Katten alltså ;)

Känslan av att känna sig rik.


Idag infann sig en lite obekant känsla för mig. Vår nya rabatt som vi började med för ett litet tag sedan är nu klar! Helt och hållet är kanske dumt att säga för gången skall göras färdig samtidigt som den vid rosrabatten. Jaja, det är bara lite petitesser.Växterna är i alla fall på plats :)


Ett av våra fågelbad fick flytta dit. Grodan med så klart!


 Lyktan från Alsens fick också en ny, bättre plats. Här kommer vi med all säkerhet att tända marschallen. Det gjorde vi inte när den stod i pool rabatten. Rätt sak på rätt plats, det är väl så man säger ? 


Jag märkte att jag fyllde den nya rabatten med saker och växter som vi redan hade. Det blev en ny rabatt bara genom att möblera om lite. Mycket billigt sätt att förnya sig på. Kände mig lite "rik" :)


Clematisen som är i spaljén är nyinköpt. den heter `Anna Carolina`.


En härlig vit storblommig Clematis med vita ståndare som har purpurröda ståndarknappar.  

Växtlista för den nya rabatten är följande:
Havtorn
Perukbuske
Clematis `Anna Carolina
Höstsilverax
Silver Veronica
Lammöron
Rudbeckia Vit
Kransveronika vit

I Onsdags brast mitt hjärta. En vit, mager katt kom till oss och var jätte hungrig. Vi sa att vi ska inte ge den mat för då kommer han aldrig att gå här ifrån.
Vi höll det ända tills den började äta grus..


Han är jätte fin och såå kelig. Full av bus, älskar att klättra i träden och jaga Trollsländor.


Tyvärr så är han inte ID-märkt så vi kan inte på det sättet ta reda på vart han bor :(


Vår Båtis är måttligt road av detta oväntade besök. De har varit i slagsmål ett par gånger men idag så låg de bredvid varandra med en meters mellanrum.


Idag har jag påbörjat rensningen av vårat kryddland. Växer mest ogräs men det ska tydligen gå att äta det med. Har jag hört.
Krukorna har i år blivit fyllda med Krasse. Jag hoppas att de tar sig.


Rönnsumaken växer så det knakar. I år så har den börjat skicka ut lite skott i gräsmattan. Ska spara några som jag sedan kan ge bort. De andra kör jag över med gräsklipparen.


Under Rönnsumaken så står det en vit Pion. Den har ännu inte kommit så långt. Ser fram emot dess blomning.


Fick en mycket glad överraskning idag när jag tittade till gurkan. Var faktiskt på väg att slänga den eftersom den såg så risig ut men det var tur att jag hiade mig!
Se där! Två stycken gurkor är på " G" :)
När vet jag förresten när de är färdiga??? Någon som vet?

Det blev ett långt inlägg denna gång. Jag var lite orolig att jag inte skulle hinna skriva färdigt innan åskan kommer över oss. Mullrar på avstånd.

Hoppas att er vecka blir bäst!


tisdag 4 juni 2013

Ny rabatt :)


I lördags var vi som sagt vad och shoppade loss lite på Sporsjö och Ängsbacken. Regnet vräkte ner men jag hann gå ut och markera upp nya rabatten innan det brakade loss ordentligt.
Gick min man in? Nope, han började gräva. På bilden ovan så ser ni hur det såg ut när jag åkte till jobbet vid   15:00.


Dagen efter åkte vi och köpte jord så vi kunde plantera våra växter. Vi kom fram till att en gång måste göras i rabatten. 
Hur den skulle se ut fick gubben bestämma. Vilket han också gjorde medans jag jobbade på kvällen :)


Nu, idag ser det ut så här.Havtorn, Malört, Silver Veronica och Perukbusken är planterade. Klätterstödet är ännu tomt men det skall det bli ändring på.


I fram kanten av rabatten har vi satt Salvia. Vi tog sticklingar från våra gamla Salvia plantor. Jag hoppas att de tar sig.


Allt känns så fjuttigt nu men jag vet att Havtorn och Perukbusken kommer att bli stora. Vilken tur att jag tycker om att klippa med sekatören. Lär få göra det för att hålla dem i schack.


För ett par år sedan fick vi en Rhodedendron buske av min mans syster och make. Den har inte blommat innan men nu så har den bestämt sig för att göra detta. Vilka härliga blommor!

Ha en fortsatt skön Tisdag ! 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...