Känslan av att känna sig rik.


Idag infann sig en lite obekant känsla för mig. Vår nya rabatt som vi började med för ett litet tag sedan är nu klar! Helt och hållet är kanske dumt att säga för gången skall göras färdig samtidigt som den vid rosrabatten. Jaja, det är bara lite petitesser.Växterna är i alla fall på plats :)


Ett av våra fågelbad fick flytta dit. Grodan med så klart!


 Lyktan från Alsens fick också en ny, bättre plats. Här kommer vi med all säkerhet att tända marschallen. Det gjorde vi inte när den stod i pool rabatten. Rätt sak på rätt plats, det är väl så man säger ? 


Jag märkte att jag fyllde den nya rabatten med saker och växter som vi redan hade. Det blev en ny rabatt bara genom att möblera om lite. Mycket billigt sätt att förnya sig på. Kände mig lite "rik" :)


Clematisen som är i spaljén är nyinköpt. den heter `Anna Carolina`.


En härlig vit storblommig Clematis med vita ståndare som har purpurröda ståndarknappar.  

Växtlista för den nya rabatten är följande:
Havtorn
Perukbuske
Clematis `Anna Carolina
Höstsilverax
Silver Veronica
Lammöron
Rudbeckia Vit
Kransveronika vit

I Onsdags brast mitt hjärta. En vit, mager katt kom till oss och var jätte hungrig. Vi sa att vi ska inte ge den mat för då kommer han aldrig att gå här ifrån.
Vi höll det ända tills den började äta grus..


Han är jätte fin och såå kelig. Full av bus, älskar att klättra i träden och jaga Trollsländor.


Tyvärr så är han inte ID-märkt så vi kan inte på det sättet ta reda på vart han bor :(


Vår Båtis är måttligt road av detta oväntade besök. De har varit i slagsmål ett par gånger men idag så låg de bredvid varandra med en meters mellanrum.


Idag har jag påbörjat rensningen av vårat kryddland. Växer mest ogräs men det ska tydligen gå att äta det med. Har jag hört.
Krukorna har i år blivit fyllda med Krasse. Jag hoppas att de tar sig.


Rönnsumaken växer så det knakar. I år så har den börjat skicka ut lite skott i gräsmattan. Ska spara några som jag sedan kan ge bort. De andra kör jag över med gräsklipparen.


Under Rönnsumaken så står det en vit Pion. Den har ännu inte kommit så långt. Ser fram emot dess blomning.


Fick en mycket glad överraskning idag när jag tittade till gurkan. Var faktiskt på väg att slänga den eftersom den såg så risig ut men det var tur att jag hiade mig!
Se där! Två stycken gurkor är på " G" :)
När vet jag förresten när de är färdiga??? Någon som vet?

Det blev ett långt inlägg denna gång. Jag var lite orolig att jag inte skulle hinna skriva färdigt innan åskan kommer över oss. Mullrar på avstånd.

Hoppas att er vecka blir bäst!


Kommentarer

 1. Så fint det blir i din nya rabatt! Perfekt när man kan återanvända sånt man redan har, de blir ju som nya då. Den vita klematisen tror jag är en Mrs Bateman, jag har en som en bloggläsare hjälpte mig att artbestämmaär ju bara så vacker! Hoppas kissen kommer tillrätta! Kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Gurkan kan du nog äta nu. Den ser färdig ut. Verkar vara en kortare sort. Så roligt att kunna äta sin egenodlade mat!
  Ni kanske kan ha två katter? De verkar ju trivas tillsammans. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för rådet om gurkorna. Angående katten så har vi redan tre katter så en fjärde känns si så där lockande..Men ännu är den kvar här

   Radera
 3. fösöker kommentera men lyckas visst inte

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg