Ny rabatt :)


I lördags var vi som sagt vad och shoppade loss lite på Sporsjö och Ängsbacken. Regnet vräkte ner men jag hann gå ut och markera upp nya rabatten innan det brakade loss ordentligt.
Gick min man in? Nope, han började gräva. På bilden ovan så ser ni hur det såg ut när jag åkte till jobbet vid   15:00.


Dagen efter åkte vi och köpte jord så vi kunde plantera våra växter. Vi kom fram till att en gång måste göras i rabatten. 
Hur den skulle se ut fick gubben bestämma. Vilket han också gjorde medans jag jobbade på kvällen :)


Nu, idag ser det ut så här.Havtorn, Malört, Silver Veronica och Perukbusken är planterade. Klätterstödet är ännu tomt men det skall det bli ändring på.


I fram kanten av rabatten har vi satt Salvia. Vi tog sticklingar från våra gamla Salvia plantor. Jag hoppas att de tar sig.


Allt känns så fjuttigt nu men jag vet att Havtorn och Perukbusken kommer att bli stora. Vilken tur att jag tycker om att klippa med sekatören. Lär få göra det för att hålla dem i schack.


För ett par år sedan fick vi en Rhodedendron buske av min mans syster och make. Den har inte blommat innan men nu så har den bestämt sig för att göra detta. Vilka härliga blommor!

Ha en fortsatt skön Tisdag ! 

Kommentarer

  1. Vilken duktig man du har! Blev en fin rabatt. Havtorn låter väldigt spännande, ska bli kul att få se bilder på den senare. Rododendron är så vackra, sitter just nu och tittar ut på grannens cyklamenröda rododendron, också vacker. Ha det gott! Kram Yvonne

    SvaraRadera
  2. Vilken tur att du har en man som gillar att gräva! Så kul med ny rabatt och nya växter, fint blev det! Rhododendron är jättefina, jag har aldrig tidigare sett så många stora vackra Rhododendron som jag såg förra sommaren när vi var i Kalmartrakten en vecka, de måste verkligen trivas i det klimat ni har där! I år åker vi ner senare så då har alla säkert blommat över!
    Ha en fin helg!
    Kram Margot

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg