#header-inner { width:1000px; margin-left: auto; margin-right: auto; }

Etiketter

2015 års lökplantering (1) Advent (17) Altanen (33) Award (1) Bad (3) Baileys (7) Bakning (12) Baksidan (13) Belysning (14) Blogg (4) Blogga (6) Blommig Fredag (41) Blommor (120) Blomsterön (20) Boktips (6) Buske (9) Båtis (7) Böcker (17) Chimay/Nana B (10) Clematis (20) Dahlia (3) Damm (6) Djur (21) dörrar (1) Elefantgräs (3) Fantasi (2) Fest (4) Fika (2) Fotografering (22) Fröer (34) Fuchsia (1) Fåglar (23) Föreochefter (4) Genvägen (34) Grus (5) Gräs (12) Gångar (12) Gåva (2) Hall (4) Havtorn (4) Helg (24) Hellborus (1) Hund (2) Husvagn (4) Häck (5) Höst (29) Inomhus (35) Inredning (24) Insekter (9) Inspiration (16) Instagram (3) Jasmin (1) Jul (26) Kaprifol (2) Katter (64) Klätterväxter (14) Krukplantering (7) Krukväxt (5) Kryddland (5) Kärleksstigen (26) Kök (4) Köksträdgård (17) Lammet och Grisen (4) Liguster (1) Livet (134) Loppis (3) Lupiner (2) Lökar (20) Lönn (1) Magnolia (2) Midsommar (6) Morris (8) Målning (1) Månadens bild/er 2016 (14) Nana Be (1) Natur (1) Netto (7) Nyår (6) Pelargoner (16) Pion (4) Planer (2) Plantering (19) Pool (10) Projekt (22) Pussenästet (23) Pyssel (20) Påsk (6) rabarber (4) Recept (5) renovering (23) Rosor (51) rödbetor (1) Semester (18) Skattskrinet (1) Skrållis (6) Skåne (4) Skällby (1) Smultronstället (21) Solsidan (23) Sommarlov (1) Spa (7) Sporrsjö (4) Stenrabatten (5) Sådd (23) Taklök (6) Tips (10) Trampstenar (3) Träd (20) Trädgård (259) Trädgårdar runt hörnet 2012 (2) Tävling (3) Ullared (3) Uppdateringar (4) Uteplats (10) Utflyktstips (24) Utmaning (2) Valborg (1) Vallmo (11) Vatten (3) Ved (1) Vinst (4) Vinter (33) Vår (26) Vänner (4) Växthus (34) Växtlista (2) Växtporträtt (21) Växtriket (2) Återblickar (18) Ängsbacken (2) Öl (5) Öland (32)

fredag 27 maj 2011

Kvällsrunda.

Snöbollsbuske.Gick precis min dagliga kvällsrunda i trädgården. Möttes av doften från Syrenen och våra snöbollsbuske. Pionernas knoppar håller på att brista. Vår vita Klematis blommar för fullt. Vad allt går fort.Hänger inte med!

Båtis sträckte på sig lite lojt och gled ner från sin "tron" inne i växthuset. Mötte upp oss utanför .Det var precis som han välkomnade oss till honom.Det är ju hans hus :)
Inne i växthuset så fick jag se att  vinrankan  har växt helt galet! Måste ut imorgon och binda upp den. Snacka om växtkraft.


Nu ska jag sätta mig och bläddra i min nya trädgårdstidning. Alltid trevligt med lite ny inspiration !

Gräsklippning.

Gräsklippningen är det jag som står för i vår familj. Har både en motordriven och en handjagare. Brukar mest använda den sistnämnda men det gjorde jag inte igår. Jag hade inte kunnat använda den för gräset var hur högt och tjockt som helst på allmäningen. Så jag drog igång "brummis" gick bra tills den tyckte att gräset var för tjockt då stannade den. Suck, pust, morr, vad irriterad jag blev. Lät den stå och vila en stund sen drog jag igång den igen. Det gick hur bra som helst men av någon anledning så tyckte jag att jag skulle ta bort lite gräs från "gräsutkastaren" eller vad det nu heter. Tror ni att jag stängde av den? Nä, då det gjorde jag inte. Utan jag pillade där och gjorde det lite för bra.... Jag vet inte om det lät något men det kändes allt när fingrarna kom åt den roterade kniven. Jag trodde absolut att i alla fall en fingertoppen hade åkt av men jag stoppade dom i munnen och fortsatte klippa.. Hur dum får man va och hur dumt såg inte det ut? Jag klipper gräsmattan med två fingrar i munnen ! Ja ja, jag klippte färdigt, stängde av motorn och tittade på fingrarna. Dom satt kvar. Jag hade sådan tur så fingrarna kom emot ovansidan av kniven så dom fick "bara" känna på muttrarna (antar jag) men naglarna( blödningar under) är inte fagra och fingertopparna är svullna och blåa. Ja, vad lärde jag mig då av denna dumhet? Jo, man ska inte bara göra saker utan att tänka sig för, gäller att man är "vaken" och det lär dröja innan barnen får hjälpa till med gräsklippningen!

Det är ofta som vi människor tar saker för givet. Vi förväntar oss att det finns vatten i kranen, elektricitet så vi kan använda alla våra "nödvändiga apparater. Vi tar förgivet att nära och kära ska finnas runt omkring oss och att dom vet att dom är väderfulla för oss.
Jag försöker verkligen ta vara på varje dag. Njuta av det som dagen erbjuder. Lyssna på fåglarna, känna doften från Syrenen, sitta och mysa med katterna i knät, äta god mat och dryck. Sist men inte minst, så försöker jag säga till min familj vad dom betyder för mig. Jag blir bättre även på det :)
Oj oj, vad "djupt" det här blev. Låter nästan som att jag fick en "nära döden" upplevelse när jag stoppade fingrarna i klipparen. Så var det ju inte men det fick mig att bli påmind om att vad som helst kan hända när som helst så ta vara på livet, det kommer inte igen!

måndag 23 maj 2011

Sju dagars ledighet är snart över.

Nu har jag varit ledig i sju dagar. Jag kunde ha varit utvilad, haft ett renstädat hem, nybakade bullar i frysen men så blev det inte. Däremot så har jag stigit upp klockan sju varje vardagsmorgon (pga morgonpigga hantverkare), klivit över skafferisaker i vardagsrummet, ätit snabbmat var och varannan dag. Köket blev inte klart på en vecka. Varför är man så naiv och går på det när dom säger " Det brukar bli klart på en vecka". Varför, varför? Jo, för man verkligen vill att det ska gå snabbt. Nu är vi inne på tredje veckan och det blir antagligen så att dom får riva bort kaklet. Sitter så ojämnt så det går inte att ha det så, tyvärr. Det hade varit bättre att jag hade jobbat under denna tiden. Så
Något positivt måste det väl ännu varit? Jo, det var ingen fuktskada i köket som vi misstänkte, jag har rensat ut en massa skräp från skåpen ( och mer lär det bli) och jag har träffat duktiga och trevliga hantverkare. Sist men inte minst så kommer det bli riktigt bra när det blir färdigt !

Lördagsmorgonen började med att klockan(rättare sagt mobilen) ringde vid åtta. U mådde inte bra. Jag "panikstädade", klippte gräset, plockade fram solstolar m.m. U stack iväg och handlade. När klockan var ett så stod han och dammsög poolen och M:s kompisar började "trilla in". M skulle fira sin födelsedag med poolparty. Vi hann få allt färdigt och solen sken.  
Senare på kvällen så tog jag mitt premiärdopp. Jag är en riktig badkruka men jag kom i (det hördes). Resten av familjen är däremot riktiga "blötdjur".

Vi tog en riktig sovmorgon på Söndagen. Den enda denna veckan. Sov till nio. Helt underbart! Satte mig med en mugg kaffe på min favoritplats och njöt av solen. Livet är bra allt härligt trots allt. Kändes som att lugnet infann sig igen..
Satt och solade mest hela dagen. Läste ut min bok medans barnen badade.
På eftermiddagen begav vi oss till mina föräldrar. Där bjöds det på grillning. Var så skönt att sitta där på deras uteplats och njuta av sol, god mat och trevligt sällskap.

Kvällen avslutade U och jag i växthuset med lite gott vin. Vi hade Båtis som sällskap. Eller rättare sagt, han lät oss vara hos honom. Han har alltid sett växthuset som "sitt". Vet inte hur många gånger som han har "jagat"  oss ut ur växthuset genom att bita oss i hälsenorna.

Det blir nog vindruvor i år :)

Bara en liten stund senare så började det mullra. Vi såg stora mörka moln som var på väg mot oss. Trodde att det skulle bli riktigt oväder men det blev inte så farligt.


Nu ska jag se om jag hittar en ny bok som jag kan "försvinna i " eller ska det bli en film istället? Ska i alla fall njuta av att vara ensam hemma.

torsdag 19 maj 2011

Makaroner och Köttbullar...

... är inget som har legat högst upp på vår matlista men igår var det otroligt gott! Första "lagade" maten på över en och en halv vecka. Tillagad på nya spisen :) Vilken känsla.
Köket är inte klart ännu, det är lite saker kvar att göra men det går framåt.

Har nu varit ledig tre av mina sju lediga dagar."Pigghetskänslan" har inte slagit till ännu. Kan ju bero på allt som är runt omkring..
Jag har lärt mig mycket under renoveringen. En sak är att hantverkare är väldigt morgonpigga. Klockan sju så står dom i hallen, redo för att sätta igång. Fast det är ju bättre än att dom inte dyker upp alls. Det har ju också hänt. Lite surt att ha stigit upp tidigt och sen så kommer dom inte.
Vi är så tacksamma att dom finns så vi slipper göra allt. Det hade jag inte orkat med.

söndag 15 maj 2011

Helgen slut.

Denna helgen så har jag arbetat. Träffat många roliga, trevliga och intressanta människor. Har turen att jag har toppenbra kollegor. Det är det som gör det lättare att gå till arbetet även att man känner sig  "vissen".
Arbetar imorgon också, sen är jag ledig sju hela dagar. Det ska bli underbart!

M fyller år imorgon. Så det blir att sjunga för henne. Hon lär ligga under täcket och låtsas sova :) , Kommer själv ihåg den känslan, lika pirrigt som när man väntade på tomten. Får hoppas att hon tycker om presenterna.

Nu ska vi tända grillen igen( Sjuttioelfte gången sen vi började riva köket). Vi längtar efter "riktig" mat och det får vi förhoppningsvis på tisdag :)

fredag 13 maj 2011

Oj, vad tiden går.

Nu var det ett par dagar sedan jag skrev något. Jag har haft svårt att komma åt datorn pga den röra som är här just nu. Det var tänkt att köket skulle vara klart idag men så blev det inte. Nu är det sagt att det ska vara klart på tisdag. U ska ta hit sin familj på söndag för att fira M... Det går nog bra men jag är glad att jag ska jobba i helgen. Skönt att komma ifrån ett tag.
M fyller år på måndag så jag hoppas att det är fint väder då, så vi kan äta tårta utomhus.

Utomhus så har det inte hänt så mycket. Vi har satt igång poolen så den är snart redo för M:s poolparty. Det är lite jobb med poolen men det är helt klart värt det! Väldigt skönt och smidigt att kunna bada hemma. Det bästa är när man kan ta sig ett morgondopp. Mm, jag längtar...

Jag har gjort allt jag kan för att vi ska få regn. Hängt ut tvätt, avlivat spindlar och vad händer? Jodå, det kom lite regn men för lite. Det skulle behöva småregna ett par dagar nu. Jorden är så torr så det går inte att så. När jag gräver så dammar det bara. Jag tror att jag ska gå ut och dansa en regndans.

söndag 8 maj 2011

Livet.

Min favoritplats som jag har på morgonen är en ute plats som flödar av solens morgonstrålar. Perfekt ställe att sitta på med morgonens första mugg med kaffe.
När jag sitter här så har jag utsikt över fågelbordet och en fin björk vars skuggspel hamnar över växthuset.
Småfåglarna hoppar runt i Avenboks häcken. Ser nästan ut som dom leker tafatt. Helt plötsligen så sitter en Gråsparv nästan vid mina fötter. Han lägger huvudet på sned och tittar på mig .Undrar vad han tänker? Hade tyvärr inga smulor så han flyger iväg.
Det är sådana här saker som jag/vi missar när vi bara springer på i livet. Saker som är enkla och som ger så mycket. Det är lyx att kunna sitta ner i morgonljuset med en kopp kaffe. Höra på fåglarna sång. Njuta av lugnet som är omkring. Varför stressa runt? Jag ska försöka ta vara på varje stund som jag kan. Ska börja öva på det med en gång...

fredag 6 maj 2011

Helg

Har en hel ledig helg framför mig.Underbart! Ska tillbringa den i köket så de
kan komma på måndag och börja fixa köket. Spännande, spännande.

Vi har som mål att hinna åka till Ingelstorpskolan och se på kosläppet på söndag. Jag har varit med om en del sådana eftersom jag är uppvuxen på landet men jag tycker att det underbart att se när dessa "stela" djur spritter med benen. Det kan man kalla för äkta glädje.

Till sist så hoppas jag att vi alla får en härlig helg!

torsdag 5 maj 2011

Oj oj..

... började den här bloggen första Maj och nu är det över hundra besökare redan. Kan ju vara så att det är ett fåtal som går in flera gånger för dom tycker att den är så bra...;)

 Det är verkligen oj oj med köket. Fick en väldigt "ohärlig" offert på el jobbet som skall utföras i köket. Inget speciellt, inga lyx"knappar", ska använda befintliga uttag. Okej, vi ska ha två extra uttag men annars är det inte så mycket som skulle läggas till. Materialkostnaden kan jag förstå men inte arbetskostnaden. Ja ja, vi får väl se hur det blir. Min son förstod helt plötsligen varför vi vill att han ska utbilda sig till elektriker...Fick iallafall hem vårt kylskåp igår så nu är vitvarorna på plats.
Försäkringsmänniskorna kommer inte förrän på onsdag och köket ska börjas bygga på måndag.. Ja ja, det blir nog bra. Eller hur?

Under denna renoveringsresa har vi mött många människor och blivit bemötta på många olika sett. Ibland har vi blivit chockad över vad säljare säger när vi besöker dom.
Nu vet vi var vi ska gå om man ska få ett bra bemötande och känna sig trygg med det vi köper. Jag arbetar själv inom ett service yrke och skulle jag bete mig så som vissa har gjort mot oss, då skulle jag inte ha något arbete att gå till.. Fast har man turen att vara delägare i företaget så blir man ju inte uppsagd, Då får man ju bete sig hur som helst (ironi).

Oj,oj vad tiden går nu är det dax att göra lite nytta.

onsdag 4 maj 2011

Vinter igen?

När jag steg upp idag så var det bara 2,9 grader ute. Det gick fort att hämta tidningen, det vill jag lova!. Jag som hade lagt undan den tjocka tröjan. Det var bara att ta fram den igen.
Det har regnat, snöat och haglat idag. Nu får det vara nog! Mina stackars blommor i trädgården lider, fåglarna i fågelbordet är så "uppburrade" pga kylan så dom ser inte ut som vanliga mesar eller finkar. Dom ser mer ut som någon annan större fågelart ... Nä, nu får allt solen komma fram och ha lite värme med sig.

Denna dag har jag haft ett nära samarbete med en kollega. Mm.. det var helt okej tills hon tog fram chokladkakan. Jag fattar inte att jag kan vara så beroende av choklad. Det är väl egentligen alla sötsaker men främst choklad. Försöker hålla mig i veckorna och sedan unna mig till helgen men det är svårt. Det vattnas i munnen på mig bara när jag tänker på choklad... För er som undrar så tog jag faktiskt ingen choklad. Så duktig var jag :)

tisdag 3 maj 2011

Kaffe

Började dagen med denna ljuvliga dryck som intogs i min favoritmugg :) Det är kaos runt omkring men det gör inget. Det tar ju slut så småningom och då ska vi  njuta av vårat nya, fina kök ..

M har varit hemma idag också. Så det blev att pyssla lite. Gjorde ett screentryck på ett linne. Blev jättebra! M har verkligen känsla för färg och form.

Jag ser det snöa, jag ser det snöa.. Jo, det är sant! Inte så många flingor men ändå. Var är värmen, den som var här men försvann. Det ska tydligen vända i helgen. Får hoppas på det.
Kylan gör att aktiviteten i fågelbordet har ökat. Gråsparvar, pilfinkar och en och annan duva sitter och smaskar på solrosfrön och brödsmulor.

Det finns en fördel med att det är kyligt. Vad? Jo, det är helt okej att tända en brasa och sätta sig med en filt och en bra bok och bara mysa. Tror att jag ska göra det. En liten stund i alla fall..

.

måndag 2 maj 2011

Renoveringar..

... är en prövning. Helt klart! Det kommer alltid överraskningar i samband med renovering, både bra och dåliga. Vi har drabbats av en dålig, så klart :(
Började riva ut köket igår och när vi tog bort ett skåp så kom det en "härlig" arom, doft, lukt odör (välj själva) fram.
På sockeln syntes det att det har varit fukt och betongen har en lite annorlunda färg. Hm, men det konstiga är att det känns torrt men det luktar. Efter att ha vädrat en stund så känns det ok igen. U ringer försäkringbolaget som ska höra av sig när det kommer ut någon kille/tjej som kan titta på det. Dom har inte hört av sig ännu. Så nu "målar" jag upp en katastrof bild i mitt huvud och jag lovar, ni vill inte se den bilden!
Fick besök av en el kille som skulle kolla in hur kontakter m.m. ska sitta. Visade honom självklart "fläcken". Han tyckte inte att det såg så farligt ut. Sa han det för att vara snäll pga att jag såg helnojjig ut eller är det så? Det kanske inte är så farligt.

Ska nu fortsätta  med att packa ner köksgrejer. Det är inte klokt vad saker vi har samlat på oss. Saker som bara har stått och inte blivit använda. Det är dom som åker till tippen ikväll. Jag skulle ju visserligen kunna ha dom till...

söndag 1 maj 2011

Första "bloggdagen" snart slut..

Tänk vad tiden går fort. Ja, jag vet men det är verkligen så. Det var inte så många timmar sen jag satt här vid datorn med en mugg kaffe och nu sitter jag här igen....med en mugg kaffe :) Ja, jag är koffeinberoende!

Hur ska jag nu sammanfatta min första"bloggdag"? Den har känts helt ok förutom att M har feber och ont i halsen.
Vi passade på att börja med inbjudningskorten till hennes poolparty som hon ska ha om några veckor. Får hoppas att det är varmt och skönt då.


Nu är det kaos i köket! Om en vecka så kommer det en snickare och sätter upp det nya köket så nu måste allt ut. Försöker slänga sådant som vi inte behöver men det är väldigt mycket som kan vara bra att ha... Får sortera en gång till innan vi sätter in det i det nya köket.   
Det ska bli  så skönt med ett nytt kök men det har varit en procedur.Vilket kök vill vi ha, kakel, tapeter m.m. Det finns hur mycket som helst att välja på.

Det är verkligen en underbar tid just nu i trädgården. Det är så många växter som har knoppar som väntar på att slå ut!
Silverpäronets knoppar har börjat slå ut lite grann. Ett härligt träd som har en medelshavskänsla över sig. Det ska bli spännande och se om det blir någon "frukt" på det i år.


Hjärtbegenian blommar för fullt i våran "dammrabatt". Vi kallar den så eftersom vi har tänkt att det ska bli en damm så småningom. Vi har haft den tanken i fyra år nu...

Nu ska jag ta min mugg och sätta mig och njuta av de sista solstrålarna för idag!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...