Växthuset och Köksträdgården


8 November 2008

Det är inte två månar. Det är regndroppar :)
U skulle iväg med sin bror på .. vad det nu va. Då sa jag okej på ett villkor att jag får ett växthus. Inte kunde jag tro att det skulle bli så!
Vi beställde hem ett som vi skulle försöka få ihop. Till en början så följde vi den medföljande beskrivningen och det gick si så där. Det slutade med att U svor över dem som hade gjort den och sa att jag fick sätta ihop det själv. Jag tog hjälp av min pappa och till slut så fick vi upp skelettet. Skönt!
Jag ville så klart ha tegelgolv i växthuset. Det håller ju värmen så bra och det är ju såå snyggt!På blocket så hittade vi en på Öland som hade det vi sökte. Vi tog en släpkärra och begav oss dit.
Det var en man där som hade ett stort förråd med tegel. Han hade köpt in det från ett tegelbruk för att han skulle bygga sig en skorsten men det blev aldrig av. Så dessa stenar var aldrig använda.
Det var tungt att plocka dem men vi fick hjälp av både säljarna och våra barn. Barnen hjälpte till så flitigt att de fick 100:- av dem vi köpte det av :)


Det blev en del sten över men de har jag använt till både de ena och de andra. Ni får snart se ett exempel.3 Maj 2009

Varför inte ha en liten uteplats utanför växthuset? Jo, det ska vi ha! En trätrall byggdes och ett litet vindskydd sattes upp. Upphöjda planteringslådor med bl a jordgubbar kom också dit. Det planterades en Ligusterhäck som avgränsare mot resten av trädgården. På så sett fick vi en rumskänsla.Här ser ni vad jag gjorde med några av de stenar som blev över.

Växthuskatt
Båtis såg det här som sitt hus från första början. Redan innan glasen hade satts dit så försökte han jaga ut oss därifrån. Vet ni hur ont det gör när en katt biter en i hälsenorna ?


Juni 2011


Snön som kom i vintras tog sönder glasskivorna på taket. Trots att vi sopade av efter hand. Vi bestämde oss för att sätta kanalplast tak istället. Det blev bättre än vad jag trodde. Behöver inte längre skydda växterna från solen på samma sätt som innan.

Buxbomshäcken som jag satte när vi byggde växthuset har växt. Jag hoppas att den klarar sig ifrån den fruktade Buxbomsjukan.

Maj 2012


Så här ser det ut idag. Ser ni de tomma krukorna vid ingången ? Vet ännu inte vad jag ska ha i dem. Uppstammat, buske av något slag, sommarblommor ? Har ni något förslag? Kom gärna med tips så jag vet vad jag ska köpa till helgen.

Fontänen är igång på den lilla uteplatsen. Mysigt att höra porlet.

Mina solrosor i planteringslådan har börjat komma upp. Har sått tre olika sorter som har olika höjd. Jag ser framemot min solros häck.


Inne i växthuset växer vinrankan för fullt. Förra året fick jättemånga klasar. Hoppas det blir så i år också.


September 2012


Jag har alltid gillat tunga paket. Helst ska det följa med en instruktionsbok :) I år så fick jag verkligen tunga presenter! Betong ringar och betongrör hämtades i Bockara. Dessa kolosser skulle ersätta våra uppruttnade planteringslådor.                      Eftersom är höst så blev det bara några jordgubbar som blev planterade. Men nästa           år !


19 April 2013

.
Ser ni vad Buxbomshäcken har tagit sig ! Den är nästan precis som jag vill ha den nu. 
Ännu så länge så är det tomt med växter på lilla altanen. Det blir det snart ändring på :)


Desto fler växter är det i växthuset. Alla blommar ännu inte..

 ..men de är på gång.


När vi städade ur växthuset så passade jag på att byta plats på bänken. Den stod för vid kortänden men nu när den står vid långsidan så kommer jag ännu nämre fåglarna som hoppar runt i häcken.


Runt foten på vinrankan har jag täckt jorden med stenar.

Prydnadspumpor som längtar efter omplantering.Vattenfontänen har fått flytta in i växthuset i år.


Juli 2013


Tanken som jag hade om att odla prydnadspumpor i betongröret fungerade bra. Det kommer jag att göra nästa år med.Kommentarer

 1. Verkligen jätte fint roligt att läsa. Vad mycket fint du gjort. Trevlig blogg du har som jag kommer att följa.

  http://dorinasblommorochblad.blogspot.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättekul att du tittade "in hos mig" :)
   Vårat trädgårdsintresse har verkligen växt och ideerna bara blir fler och fler.
   Kul att du vill följa min blogg :-)
   / Sylvia

   Radera
 2. Vad trevligt med en vinranka som ger vindruvor.Hade också tänkt att köpa en vinranka och driva upp, vad har du för sort? Vill ha någon härdig bra variant. Tips ja jag tycker alltid den vita potatisblomman är fin som är på stamm sedan är ju lavendel,lobelia och häng petunior mina favorit blommor. Brukar välla över och bli vackra i urnor./Dorina

  SvaraRadera
 3. Den som jag har i växthuset heter "Labruskavin ´spulga´. Det står att den helst ska vara i ett kallväxthus så den är inte lämplig på friland. Jag har inte så jättebra koll på vindruvor så jag kan inte rekomendera någon.
  Vit potatisblomma får det bli! Tack för tipset! :)
  / Sylvia

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg