Böcker, November 2023

 


Titel: I stället för dig  (Ljudbok)

Författare: Sofie Sarenbrant

Uppläsare: Marie Richardsson

Summering av boken kopierat från Bookbeat

Det har gått sexton år sedan en gravid kvinna försvann i Brantevik. I dag är fallet nedlagt fastän ingen egentligen vet vad som skedde den där fruktansvärda sommarveckan. Det har gått sexton år sedan Agnes blev bortförd, inlåst och tvingad att föda sitt barn i en mörk källare, mitt i det skånska sommarparadiset Brantevik. Pojken hon födde slets ur hennes armar i samma sekund som han tog sina första andetag. Vad som hände med honom efter det är ett mysterium som polisen aldrig lyckats lösa. I dag lever Agnes ett till synes fridfullt familjeliv i Bromma med sin man och deras dotter Nicole, som nu är arton år gammal. Men det Agnes inte vet är att hennes man bedrar henne och att Nicole har rest till Brantevik för att ta reda på sanningen om henne sin bror. Men det är fler personer med anknytning till fallet som återvänt till det lilla fiskläget och när Nicole väl förstår vad hon gett sig in i är det för sent att dra sig ur. I stället för dig är den spännande fristående fortsättningen på Sofie Sarenbrants uppmärksammande debutbok Vecka 36.

Den här boken var svår att sluta lyssna på. Den höll mig fast hela vägen.

Betyg: 4/5  Uppläsare: 4/5
Titel: Annars mördar jägarn dig  (Ljudbok)

Författare: Sofia Rutbäck Eriksson

Uppläsare: Fredde Granberg

Summering av boken, kopierat från Bookbeat

Arvidsträsks lugna höststämning skakas om när en man hittas död vid ett jakttorn i närheten. I samma jaktlag finns Saga Wall, men kan det verkligen vara en av hennes vänner som står bakom det brutala mordet? Och är Saga själv i fara?
Rolf Ström, som lockats tillbaka till polisyrket, samarbetar med polisinspektör Lagerkvist. De kämpar mot klockan för att lösa mysteriet innan fler kommer till skada och för att spåra upp en jägare som försvunnit i de vidsträckta skogarna. Trots oron fortsätter livet runt sjön med familjebestyr och Oscars senaste storslagna idé. Samtidigt anlitas byns deckarförfattare, Riita Niemi, för att hjälpa 106-årige Knut att lösa ett annat försvinnande - hans väns oväntade frånvaro från deras årliga pratstund uppe på Arvidsträskberget.
"Annars mördar jägarn dig" är en pusseldeckare som blandar spänning med hjärta och värme. Det är den fjärde delen i den omtyckta Arvidsträskserien. 


Det här är enligt mig den allra bästa av dessa 4:a . Den steppade upp och lyckades ändå behålla mysdeckarkänslan. Riktigt bra 👍

Betyg: 5/5  Uppläsare: 5/5Kommentarer