"I samarbete med Wiz"


Jag har fått möjligheten att testa en smart belysning från Philips Wiz. Tre olika LED lampor i olika storlekar låg i paketet som jag hämtade ut och alla tre fungerar med hjälp av WiFi.


 

De var otroligt lätta att installera.Det behövs ingen adapter eller liknande utan bara en mobil som du laddar ned Wiz appen i. 
Så jag laddade ned appen och kopplade sedan upp mig mot vår router. Efter det satte jag i glödlampan och sökte upp den i appen. Det tog nog inte ens en minut att göra det. Hur smidigt som helst!När jag hade gjort det så gjorde jag olika "rum" för lamporna som jag hade placerat ut.. Lampan här ovan sitter till exempel i vårt tv rum så rummet fick namnet TV.. De andra rummen blev vardagsrum och vid ytterdörren.

Efter det så kunde jag välja vilket slags sken jag vill ha. Cosy, Relax, Focus, Tv time mfl finns att välja på. Allt  efter humör och tillfälle.. Styrka på själva ljuset kan också ställas in. Man kan även sätta ett schema på hur, när de ska tändas, släckas. Var och en för sig eller alla på en gång.

Lampan i hallen till exempel tänds när jag stiger upp på morgonen vid 04:20 (när jag ska jobba) och jag har ställt in så det är ett svagare behagligt sken. Lagom starkt för att jag inte ska snubbla i trappen och lagom svagt för att U inte ska vakna :)

Det behövs som sagt ingen extra brytare/adapter för att använda dessa. Allt styrs smidigt i telefonen, Vi hade tänkt sätta in dimmrar i några rum men nu behöver vi inte det. Vi kan numer dimma själva med hjälp av telefonen :)

Dessa smarta lampor finns i olika former och storlekar, Jag såg att det även fanns ljusslingor. 
Om du vill så kan du styra lamporna med hjälp av din röst om du tillexempel har Google assistant.

Efter att ha fått prova dessa så kommer jag byta ut de gamla lamporna efterhand som de  går sönder mot sådan här i stället. En toppen produkt enligt mig!

Om jag ska gnälla på något så är det att vad jag kan se så går det inte ändra språket i appen utan det är Engelska som gäller. Kan ju vara så med att jag har missat hur man ändrar. Om inte så går det bra ändå 


Ha det bäst!


PS I detta inlägg har jag bara beskrivit några av de olika funktionerna som detta system har. Det finns så mycket mera DS

Kommentarer

Populära inlägg