Nystart

Nu är det alldeles snart ett nytt år. 2020.
En nystart med nya möjligheter. Jag ser fram emot att lämna 2019 bakom mig. Det har varit ett mindre bra år på många sätt men som tur vad har det även haft sina ljusglimtar som gjort att det har ändå gjort det hanterbart på något sätt.

Trädgårds året 2019 blev rätt så lugnt. Energin fanns inte men vi fick ändå lite gjort. Det tog längre tid än i vanliga fall men vem har bråttom? Inte jag i alla fall.

 

Vi tog bort daggkåporna framför altanen och lade sten från poolområdet och gjorde oss en ny sittplats. 
Det blev en helt annan känsla där nu. Jag gillar det mjuka, busiga intrycket i trädgården men för att det ska komma till sin rätt behövs även det strama, kontrollerade områdena. Kontraster är bra!


Blomster ön genomgick en större förändring än platsen framför altanen.
Havtornen som vi planterade för många år sedan är nu ett minne blott. När jag skaffade dem hade jag en vision om att det skulle göras Havtornsmarmelader m.m . Värsta husmodern skulle poppa upp ur mig men det gjorde hon inte.Det blev inga burkar med marmelader.
Vi åt en och annat bär när vi hade "vägarna förbi" men mer än så blev det inte.
Nu är inte vår trädgård  tillräckligt stor för att ha "onödiga"växter så Havtornen grävdes upp och hamnade i plant himlen (komposttunnan) i stället och U:s dröm om fler blommor i trädgården fick sitt startskott.

U har alltid mumlat om att vi har för lite blommor. Jag har väl inte riktigt sett det så med men visst de blommor vi har är utspridda lite här och var i trädgården så de fyller sin funktion där de står men de ger ingen wow faktor i det stora hela.

Det skulle nu bli ändring på det och det genom att göra om Blomster ön. Den skulle få en planteringen som passar dess namn och det med råge,

När den ändå skulle göras om så ville jag få till en lite annorlunda rabatt och den skulle vara i en bra arbetshöjd men jag visste inte hur den skulle se ut så vi började leka med SJ pallar. Kan man använda dem på något sätt? Vi sågade, flyttade, lät dem stå ett par dagar, flyttade dem igen till vi förstod att vi inte alls kunde använda dem till detta projekt.... Ibland tar det lite tid innan man kommer till insikt.


Sten köptes och staplades, växter flyttades, reglar sattes upp..

Sakta men säkert så växte formen på den nya rabatten upp, jord fylldes på och sedan även med växter . Perenner från trädgården fick komma dit. Kompletterade med några andra från butiken. Lökar har satts för att det ska bli en härlig blomning till våren. Jag tror att jag har lyckats få till så det ska blomma något från Vår till Höst.

Rabatten är inte helt klar ännu. Det ska bland annat dit lite lister men det tar vi till Våren.

Jag tänker att ni tillsammans med mig ska få följa med på denna rabattens resa under 2020 och se hur den utvecklas. Eftersom den gjordes på sensommaren så vet jag inte själv hur mina planteringar kommer se ut. Är det för tätt planterat ? Färgkombon funkar den?  Ja ni vet, alla dessa funderingar som man har när man har gjort något nytt.

Jag tänker som så att i början på varje månad kommer det en bild/några bilder  några ord från Blomster ön så får vi se hur den förändras under årets gång. Jag hoppas att ni vill hänga på.

Nu avslutar jag dagens inlägg med att önska er ett riktigt gott nytt år!



Ha det bäst!

🎔

Kommentarer

  1. Det är alltid spännande att göra om och sen följa resan två - tre år. Håller med maken att blommor behöver man oftast fler av även om de flesta är ganska små.

    Gott Nytt År! önskar, Carina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är kul och se om man har "tänkt till rätt". Kommer det bli som man trodde? Jag vet i alla fall att vi kommer ha en blomsterprakt som vi inte tidigare har haft :)

      Önskar dig en god fortsättning!

      Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Jag svarar på era kommentarer så snart jag kan.


Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.