”Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Byggmax”.*

Alla trädgårdar behöver en sittplats. Oavsett om trädgården är stor eller liten.
En sittplats där man kan sitta ned med sin mugg kaffe och reflektera över livet. Få känna ett lugn och se över vad man ha runt omkring sig.Njuta av stunden.

I vår trädgård har vi lyckats skapa många olika rum och varje rum har någon slags sittplats. De är anpassade utefter hur vi vill användas oss av rummen.
En sitt plats behöver inte vara så avancerad. Det kan vara allt från Lounge möbler till en pinnstol som man sätter ut i trädgården just där det i den stunden  är som vackrast.
Vill man ha en lite mer permanent sittplats men som inte är så knepig att göra så kan ni göra en bänk liknande den vi gjorde utanför vår altan.
Den består av två brädor och sex stycken murstenar . Stenarna staplade vi bara på varandra. Tyngden håller dem på plats. Vi gjorde en sådan här bänk vi dammen för något år sedan och den har inte rasat så vi upplever att man inte behöver förankra dem i varandra på något sätt men om man vill så kan kanske limning var ett alternativ. 
Stenarna köpte vi på BYGGMAX och länk till just dessa stenar  finner ni HÄR.

Spikplåten (heter det så..) låg hemma i en låda så de användes för att hålla brädorna på plats, så de inte ska dela på sig när man sätter sig på bänken.

Vi valde att köpa brädor som inte var impregnerade. Dessa oljade vi in med oljan som vi redan hade hemma , ståendes i förrådet. Ni känner säkert igen färgen från tidigare bilder ifrån vår trädgård.
Den är bruten i kulören Kilsbergen och vi använder den mest överallt . Uteköket är oljad i denna nyans, trämöbler, trallar, stolpar m.m. 


Slutresultatet av vårt bygge ser ni här ovan. En enkel, vacker bänk som fyller sin funktion till fullo :)

Ha det bäst!
🎔


Kommentarer

Populära inlägg