Här har dagarna i helgen börjat med några timmar på jobbet för att sedan bara gå i "förberedelser inför studenten "- läget. Det känns som allt handlar om denna student och så ska det väl vara. Det är en stor händelse i vår dotters liv och självklart vill vi att det ska bli en sådan bra dag som vi bara kan fixa.

Så när jag har kommit hem från jobbet så har vi åkt i väg Igår var jag så trött så jag var tvungen att sova en stund efter snabbvisiten i stan..

Idag (efter jobbet) blev det en tur till IKEA för att köpa flaskor. Min kära kollega tipsade om Rabarberlemonad som dryck till studenten. Rabarber har vi  mycket av hemma och  Citroner fanns kvar sedan sommarfest och vatten här vi i kranen. Så visst skulle det göras Rabarberlemonad! :)

Jag surfade runt på nätet och det fanns en hel uppsjö med olika recept men till slut så tog jag ett och det receptet finner ni HÄR
Jag gjorde ett par omgångar av den så nu har jag 6 liter som sedan ska späs ut med det man önskar spä ut det med allt beroende på vilket humör man är på och ålder med förstås

Mellan omgångarna med lemonad klippte jag gräset och U höll på med projektet som jag har sett framför mig ett tag. Hade jag inte haft U som hjälpte mig förverkliga dessa drömmar, ja då hade de inte blivit av så krasst är det.

Det är han som har vikt ihop sin 2 meters långa kropp och påbörjat lägga plattor utanför vår inglasade altan. Plattor som vi har plockat upp vid poolområdet, där det också ska göras om så småningomDen mindre bra bilden här ovan togs i Feb 2017. Den är suddig men jag tror att ni kan  få en känsla av hur det såg ut innan. Inge rolig alls.
I den rabatten hade vi två rosor och kring deras fötter så var det Daggkåpor. Daggkåporna var fina när de blommade men sedan var de så .. trista? Det blev en stökig känsla av dem och jag vill känna ett lugn. Inte bli upp stressad när jag går där. Så när plattorna vid poolen ändå skulle bort så föreslog jag att de skull läggas här istället och nu är det på g :)I början av den nya delen gjorde  U en "ruta" där vi satte 3st Yuccapalmliljor. De ser inte så pigga ut nu men de kommer ta sig med hjälp av lite kärlek.
Sedan ska resten platt läggas förutom hålen för rosorna som ska få vara kvar.

U har redan hunnit förbi första rosen och nu syns det tydligt hur bra det kommer bli. Det känns lugnare med en gång och krukorna som vi köpte förra året hos Cesar blev toppen där på plattorna. Vem Cesar är? Om ni har Facebook så kan ni kika in HÄR så kommer ni till hans sida där ni kan se bilder från hans trädgård och de vackra krukorna som han säljer bland annat.
Tillbaka till stenläggningen.Det kommer bli ett litet utrymme mellan rosorna och där tänker vi göra en bänk liknande den vid dammen. en enkel bänk där man kan sätta sig en stund och njuta av lugnet. Jo då, det blir en sittplats till i vår trädgård :)

Ha det bäst!
🖤


Kommentarer

Populära inlägg