Loppis fynd och boktips

Jag gillar att gå på loppis. Gör ni? Jag har ett par saker som jag spanar lite extra efter och det är så klart prylar som går att använda i trädgården , ölglas, brickor och trädgårdsböcker.


För något år sedan hittade jag brickan som ni ser överst med katterna på en loppis när vi kördee runt på Öland. Om jag minns rätt så gav jag en tia för den. Ett riktigt fynd!. Storleken är precis lagom för min kaffe mugg och frukost macka. Jag har använt den flitigt. Är löjligt glad i motivet. Kattälskare som jag är :)

Igår var vi på loppis igen men här i Kalmar och då fann jag brickan med Magnolian (?) på. Den låg underst så det var bara en ren slump att jag såg den men vilken tur. Samma tillverkare och med ett "Sylvia motiv". perfekt och priset var löjligt bra. Fem kronor :)
Jag hoppas att jag springer på fler i denna serien. Älskar dem !

Efter brickfyndet så gick jag så klart till trädgårds bokhyllan men igår var det rejält urplockat men för ett bra tag sedan fann jag en bok, där på hyllan , som jag vet inte är så lätt att få tag i längre.

"En lisa för själen" av Eva Robild och Annika Christensen. En bok som har legat här i min hylla utan att jag har börjat läsa den men nu var det något som sa att nu var det dags.

Redan efter ett par kapitel så kände jag igen mig. Boken beskrev  precis vad trädgården betyder för mig. Att den finns här som en trygg oas och ger mig sinnesfrid efter en stressig dag. Vill jag göra något i den så gör jag det. Vill jag plantera något så gör jag det. Vill jag bara går runt och känna på bladen så är det just det jag gör. Det finns inga krav. Jag kan göra hur mycket som helst men även hur lite om helst och vad jag  än väljer så är det ok .För det här är min plätt på jorden och här bestämmer jag vad jag ska göra.

Jag kommer fortsätta läsa i boken idag och suga i mig det som står där i. Trädgårdsterapi är något tror jag på. Om det så är en trädgård man har eller en balkong eller en odlingslåda så tror jag på att ta hand om , att pyssla med växter gör att vi människor mår bra. Vad tror ni?

Ha det bäst!

🎔
Kommentarer

 1. Brickorna är jättevackra, i synnerhet kattbrickan. Dom ser så levande ut. 'En lisa för själen' har jag också. Många år sedan jag läste den nu. Kanske dags att plocka fram den igen. Gillar den.

  Ha en fortsatt bra dag!
  /Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst gör de. Ser levande ut :) Leta du rätt på boken. Det är verkligen väder för att sitta inomhus med en filt och en go bok.
   Ha det bäst!

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg