Chamaelacium uninatumIgår tog vi en sväng till BLOMSTERLANDET. Jag ville vara redo med att ha jord och blommor hemma  så fort jag vaknar på Lördagsmorgonen. Den här helgen ska det ju bli Vår!
Sedan att jag inte vaknade förrän på fm, ja det var en annan sak. Jag behövde tydligen sova ut.
Nu blev det inte så mycket Vår blommor som jag köpte på mig. Jag kom liksom av mig när jag fick se en växt som såg ut som en blandning av Idegran och ... ja, något annat blommande.
När jag rörde vid den utsöndrades en härlig doft och jag blev kär. Självklart skulle denna växt följa med mig hem! 
Den jag blev kär i heter Vaxblomma men kallas även för Tallmyrten. En växt från Australien som på Blomsterlandet fanns i busk form och upp stammad.
Personalen på Blomsterlandet gav mig bra skötselråd . Måttlig vattning, viss uttorkning klarar den. Ska stå inomhus till temperaturen är behaglig utom hus. Då vill den stå i ljust läge och som sagt ska den tas in till vintern.Om ni vill läsa mer om den så kan ni kika HÄR.

Här skiner solen så nu ska jag ut och plocka i ordning ppå solsidan och sedan piffa till det med de Vår blommorna som jag faktiskt köpte med mig hem. 

Ha det bäst!
Kommentarer

 1. Vad otroligt söt en! Jag har ju sett vaxblomma som snitt men aldrig "på riktigt". Blir nog en tur till Blomsterlandet :D

  Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev det någon Vaxblomma? :)
   Önskar dig en riktigt skön Påsk helg

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg