Stratifiering
För några år sedan försökte jag så Penséer. Stratifiering var då nytt för mig så jag tänkte att det kan väl inte vara så svårt. Jag sådde i krukor, drog en påse över och satte in i kylskåpet. Där stod de två veckor sedan tog jag ut dem i rums temperatur i två veckor. Satte sedan in dem i två veckor.. och så vidare... Blev det några sammetslena Penséer ? Nope. Tjurade jag ihop och sa "aldrig mer" ?  Yes.

Som tur vad så kan man ändra sig och ibland får man en puff från oväntat håll. Denna gång kom puffen  när jag läste Ulla Hasselmarks Frö bok.

" Den enklaste och säkert vanligaste metoden för att så perenner som behöver stratifiering, det vill säga en köldknuff, är att så dem tidigt utomhus. Jag ställer ut krukorna under Februari-mars och skottar över snö"

Det låter ju inte så avancerat..Drömmen om att dra upp diverse olika perenner finns fortfarande hos mig så då måste jag ju försöka igen.

Så igår tog jag fram min påse med Ramslök , såjord, krukor. Känslan att stoppa ned fingrarna i jorden är lika härlig var gång :)

Det blev två krukor med Ramslök och dessa har jag satt ut på bordet vid Smultronstället. Jag skottade inte över snö som Ulla skrev i sin bok men jag tog ett par nävar snö och lade på dem.

Det ska bli kul och se om det här fungerar även för mig . Hur svårt kan det liksom va ?:)

Ulla Hasselmark har en blogg som heter Mest i trädgården. Länk dit finner ni HÄR.

Ha det bäst!PS. Glöm inte och fylla i min lilla enkät som jag har gjort bara för skoj skull. Kan bli kul och se slut resultatet i slutet av veckan. Länk dit finner ni här DS
Kommentarer

  1. Ramslöken är lite kinkig och kan vara svår att få fart på. Det bästa sättet är att ta fröna direkt sedan de mognat och så dem i en kruka, som man gräver ner i jorden. Om man redan har ramslök i trädgården, men vill ha fler, är det bara att låta den självså sig. Det gör den med besked. Senare flyttar man plantorna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Attans! Jag valde alltså en mindre lätt stratifierings frö.. Tack för förvarningen! Misslyckas jag så vet jag att det inte är lätt att lyckas med dessa . Jag hoppas att turen är på min sida. Tack för tipsen :)

      Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg