Där borta, vid grannens garage..


.. växer , vår tomts allra sista Spirea.

När vi flyttade in så var det Spireabuskar längs med tomtgränsen på framsidan OCH fyra buskar på tomten som vi inte riktigt kunde lista ut hur de tänkte när de planterade dem.. men en av dessa har fått stå kvar vid grannens garage men det är nya tider nu :)


Till vänster om Spirean stod vår Trollhassel alldeles inträngd. Ser ni den?Det gör knappt jag och jag vet ju vart den är...


Med gemensamma krafter så gick det relativt fort att klippa ned den och regnet som hade kommit gjorde det så U fick bort stubben rätt så lätt. Skönt, när det går som det önskar för en gångs skull .


Trollhasseln fick äntligen luft men den stod ändå alldeles för nära dammrabatten så vi passade på att flytta den medans spaden var framme.
Inte alls optimalt att flytta på träd/buskar vid den här årstiden men vi hade inte så mycket annat val än att testa. Den kunde ju inte stå där den stod.

Ölands stenen som ni ser ligger framför Trollhasseln är från vår uteplats Smultronstället. Vi tog ju bort dem därifrån och lade trätrall istället. 
U trodde att vi inte skulle få användning för dem men det visste jag att vi skulle. Vi har redan nu använt en del vid dammen och resten.. ja, det får ni se lite längre fram.

Tyvärr så finns varken orken eller tiden för några längre trädgårds stunder i trädgården nu. Jag längtar något otroligt till semestern. Snart är det "bara" två veckor kvar :)

Ha det bäst!

Kommentarer

Populära inlägg