Smulpaj
Valfri frukt . Idag valde jag äpplen
Smuldegen
2 dl Vetemjöl
100gr Smör
½ dl Strösocker
Jag kör degen i matberedaren och då blir den smulig , precis som
jag vill ha den. Fungerar giveet vis lika bra att använda sig av fingrarna om
man vill.
·
Tärna/skiva frukten. Ev så lägger ni den som jag har gjort denna gång, i en påse. Häll i lite strösocker och kanel. Knip ihop påsen och ska runt så fördelas sockret och kanelen jämnt över äpplena.
Jag smörar formen/formarna innan jag lägger i frukten.
Lägg i frukten. Ibland så tar jag lite sirap över.
Sist så läggs smulpajs degen på och sedan in i ugnen i 225 grader. Ca 20 min.
·
Så enkelt men oj så gott!
Hoppas att ni skaffar er en riktigt skön helg.
Ha det bäst!
❤
PS. Jag har hittat min sekatör. Vilken det blev? Ja, det får ni se på Måndag :) DS
Paj är ju gott :)
SvaraRaderaFina portionsformar du har.
Här står en stor laddning med kyckling och grönsaker i ugnen och långsteker till kvällens middag.
Trevlig lördagskväll!
Birgitta
Ja paj är smaskens och det smakar ännu bättre att äta dem ur mina färg glada små grytor.
SvaraRaderaÖnskar dig en go kväll :)
mmm, låter helt fantastiskt gott! Paj är en av mina favoriter, både efterrätt och även matpajer! Såå gott!
SvaraRaderaKram Gunilla
Jaa det är verkligen löjligt gott och jag tycker som du att Paj i alla former är smaskens :)
SvaraRadera