Glädje är ett känslotillstånd av tillfredsställdhet. När man är glad är man lycklig eller road, det är en positiv känsla. Människor uttrycker ofta glädje genom att le. Enligt svenska glädjeforskare är givandet till ens omgivning en stark anledning till glädje


Blommig Fredag och temat är glädje.


Jag googlade ordet och fann ovanstående beskrivning som jag tyckte var en bra beskrivning av ordet glädje.
"Människor uttrycker ofta glädje genom att le"... Vad får mig att le?

Familj
Det första som jag kommer  att tänka på är min familj.
Min familj får mig att känna alla olika sorters känslor. Glädje,frustration , oro .. men glädje är i slutänden den största. Vad skulle jag göra utan dem? Vem skulle jag vara utan dem?

Pälsbollar


Våra katter får mig att le, dagligen med alla sina knäppryck som de får. Jag kan sitta och bara titta på dem och det får mig att le. De är mina "mentala flytvästar". Ni som har läst Ernsts bok vet vad jag pratar om :)

Arbete


Jag har börjat på ett nytt jobb med en del nya uppgifter och utmaningar . Jag började på riktigt i Måndags och redan nu känner jag att jag har lärt mig en hel massa och jag bara njuter! Jag går runt och ler  och känner mig tillfreds med arbetslivet. Jag är inte stressad längre. Sååå skönt :)

Minnen


När jag tänker tillbaka på när U och jag var i Köpenhamn och mös... ja det får mig att le :)

Trädgård  
 Jag vet inte om jag kan säga att trädgården får mig att le men den får mig att må bra och när jag mår bra, då njuter jag. När jag njuter så har jag lättare för att le. Så visst får den mig att le :)

Jag trodde att vi skulle fått en anledning att fira en större händelse i vår familj idag men det blev framskjutet till på Måndag. Vi får se om det blir som vi tror. I så fall kommer vi både känna glädje och gnutta sorg...

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Det hender at ekorna som raser rundt i trærne i hagen får meg til å le :)
  God helg!

  SvaraRadera
 2. Det är ju en förmåga i sig att kunna plocka fram många olika saker som ger glädje och leenden. Fin tolkning för glädje kan ju vara så många olika saker.

  Ha en skön helg! Carina

  SvaraRadera
 3. Visst finns det mycket att glädjas åt.
  Trevlig helg /Marika

  SvaraRadera
 4. En kärleksfull sammanställning av glädjande tillfredsställelser! Hoppas att sorgdelen blir försumbar i det stora sammanhanget.

  SvaraRadera
 5. Vilket bra sätt att tänka på när det gäller glädje! Vad får mig att le?

  Så ska jag tänka! Och antagligen kommer jag få en hel del glädje så :)

  Ha det gott!

  //Veronica

  SvaraRadera
 6. Jag instämmer med dig, jag är så tacksam att det finns så mycket kring mig som ger glädje och som får mig att må bra. Trevlig tisdag! /CHarlotte

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg