Att få barn på nytt...

 De ska pysslas om, kläs på, kläs av, det får inte bli för varmt eller för kallt. Efter hand som de växer så ökar de en storlek..Nya krukor måste köpas in.Det känns lite som att bli mamma på nytt.


Mina frösådder har fått flytta ut på den inglasade altanen. Det var inte roligt längre att dela bord med alla krukor. Tog tillfället i akt i helgen när vi skulle få hem gäster.Kändes inte så gästvänligt att låta dem dela tallrik med en kruka Palettblad.. Nä, nu fick det vara nog!

Det var inga större problem med att få dem att flytta ut (plantorna, inte gästerna) . Bordet på altanen var inte överbelamrat med saker så det gick smidigt men nu gäller det att hålla koll på dem.

Dagarna må ha blivit varmare men det har inte nätterna. De är ännu kyliga så jag måste bädda in krukorna med fiberduk och fleecefilt.Krukan med med Sicilianska Luktärter har en lite "spalje" som de ska kunna klättra på. Nu har den fått en ytterligare funktion. Den ser till att alla lager av fiber och filt inte hamnar dikt an på plantorna. Det hade inte varit så bra... mosade plantor vill jag inte ha.

Min nya morgonrutin är numer att jag går ut på altanen och "väcker de små bebisarna" . Jag öppnar upp "tältet" så smått och efter hand som värmen intar altanen öppnar jag upp mer och mer tills...


.. jag kan ta av det helt.

Nu när det är arbetsvecka så får jag påminna U att "väcka" dem.Det är alldeles för tidigt att "dra av täcket" vid 0600.Brr...

Prydnads gräset som står utanför altanen har jag ännu inte klippt ned.Jag ska göra det snart men nu fungerar de perfekt som solskydd åt plantorna inne på altanen. 
Solens strålar silar mellan grässtråna. Precis så där lagom att de gör ingen skada, bara nytta. 

Har ni sett på några av bilderna att krukorna  står i gamla ugnsplåtar? Jag vet inte hur många år som jag har använt mig av plåtar på detta vis men många år har det blivit . De underlättar min odling på två sätt. 
De gör det lätt att flytta plantorna samt att de underlättar vattningen. 
Jag häller vattnet direkt på plåten och så får de suga upp vatten efterhand som de behöver.Ingen risk att de torkar ut om det är en varm dag. 

Basilika
En lösning som passar både mig och plantorna toppen bra!


När solen går ned så blir det snabbt svalare och då är det dags för "nattning". Två lager fiber duk och fleecefilt på.

 På och av. Så kommer det vara ett tag. Snart så ska de även bäras ut och in.
Det känns verkligen som att vi har fått bebisar i huset igen. Ett evigt passande men det kommer en belöning i slutänden och då glömer jag bort denna tiden.

Nu får jag det att låta som att det är en plåga men så är det ju faktiskt inte.
Jag tycker att det är väldigt kul att följa dem från frö till de hamnar i en rabatt eller kruka. Hade jag inte tyckt det så hade jag troligen köpt färdiga plantor. Nu gör jag både och :)
 Hur gör ni?


Ha det bäst!Kommentarer

 1. Visst är det bebisdags! Fast jag har turen att ha två fönster i den till huset angränsande lekstugan (gubbens verkstad) med extra belysning i, så där bor mina ungar just nu. Fast snart ska jag flytta ut dom till vårt växthus, men än så länge är det för kallt på nätterna. Man vill ju inte att dom små sötnosarna ska frysa.....
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh jag vill också ha ett sådant utrymme. Det får bli när vi får i ordning i garaget :)

   Radera
 2. Och där gick jag ut till skräphögen och hämtade våra gamla plåtar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha ha, vilken tur att du inte hade kört dem till tippen :D

   Radera
 3. Och där gick jag ut till skräphögen och hämtade in de slängda plåtarna.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg