Blommig Fredag


Börja om från början...börja om på nytt!


Finns det något som jag ångrar att jag har gjort eller inte gjort i vår trädgård? Mitt första självklara svar är; så klart det finns!, men när jag tänker efter så blir svaret ; Nej.

Jag ångrar inget. Allt har vi gjort utifrån våra förutsättningar.
När vi flyttade in här, i vårt hus, så var våra erfarenheter om trädgård olika men ändå inte.
 U och jag har båda växt upp i hus och våra föräldrar har pysslat i deras trädgårdar. Jag minns att jag fick em del av trädgårdslandet som jag fick göra vad jag ville med. Fick så och odla. Jag kommer inte ihåg vad men det var kanske där "grunden" för mitt trädgårds intresse började.

Så när vi kom hit, till vår lilla plätt på jorden, så tog vi små steg till en början. Efter hand blev de större. Vi gjorde våra misstag och lärde oss av det och vi lär oss ännu :)Jag har inte haft någon plan utstakad för vad/när/hur vi ska göra. Vi har tagit det efterhand och när tillfället har kommit. Pussenästet till exempel kunde vi inte låta bli att köpa när vi kom över det när det var kraftigt nedsänkt. 
På den här platsen stod det innan en hammock som mina föräldrar fick ta över. Tujja  häck planterades framför staketet så det skulle bli en insynsskyddad hörna.
Äppelträdet stod där och runt det gjorde vi en rabatt. I år vill jag göra om den lite. Den ska få bli större och så måste jag ta bort en del plantor och jordförbättra. Ser fram emot att sätta spaden i jorden men det får vänta. Just nu snöar det utanför vårt fönster..


Jag är glad över att kameran har varit med mig under vår trädgårds resa. Den har varit med men tyvärr ligger många i albumet istället för på hårddisken. Inte så lätt att föra över men det ska ju gå på nåt sätt. Får ser om  jag löser det framöver. Det är ju så kul med "före och efter" bilder", eller hur?
Här ovan ser ni när vi har precis har sågat ned vår gigantiska Cypress. Det blev en totempåle kvar men den fick min pappa kapa ned till en stubbe som jag kunde sätta en (blå) kruka på.
Varför vi sågade ned den? Jo, det var när vi gjorde plats för poolen. Den kunde inte vara kvar då.


Slutkontentan på detta inlägg. Jag ångrar ingenting. Jag är tacksam att jag har fått möjligheten att ta hand om och skapa på den här lilla plätten på jorden.

för att se andras tolkningar av veckans tema.

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Hej Sylvia!
  Visst är det kul att se i backspegeln och konstatera att man åstadkommit en hel del. Ingen idé att ångra något heller, det går att göra om.
  Trevligt med ett pussnäste.
  Trevlig helg /marika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja men visst är det! En av fördelarna med att blogga. Det gör det lättare att se. Det tycker i alla fall jag :)
   Trevlig helg önskar jag också dig

   Radera
 2. Trevligt inlägg med många fina vrår. Jag önskar vi hade tagit mer bilder på trädgården innan renoveringen. Nu ligger dåtiden på dia.Men jag har det i minnet så jag gjorde en skiss som jag sparar.
  Allt gott!
  Luna

  SvaraRadera
 3. Så fina trädgårdsbilder. Vi har en hel trädgård att göra i stugan och tyvärr är varken mannen eller jag duktig på detta men som tur är har jag en vän som kan mycket. Kram Suss

  SvaraRadera
 4. Jag håller med, du bör vara nöjd, fint med alla små vrår

  SvaraRadera
 5. Du har helt rätt - man ska inte ångra något man gjort, men man kan naturligtvis förändra det man kanske inte gillar så mycket längre! Eller också kan man bara lägga till lite varje år, då märks det inte så mycket!!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg