Att minnas - Blommig Fredag


Vad glad jag blir att Blommig Fredag har börjat igen ! Bloggtorkan har varit enorm men nu känner jag inspirationen komma tillbaka. Titta in hos BLAND ROSOR OCH BLADLÖSS hur andra  har tolkat veckans tema "Att minnas" men först måste ni ju se min tolkning ;)

Att minnas.. Varje gång som jag vaknar, äter, går ut i trädgården så blir jag påminns om min allra bästa trädgårdskompis som inte längre finns hos oss.
Båtis hade levt färdigt sitt liv med oss och lämnade detta livet förra året på sommaren. Han följde mig överallt i trädgården och inspekterade vad jag gjorde. Växthuset var hans (enligt han själv) så där känner jag fortfarande att det är småjobbigt att vara. 
Han var världens bästa och jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om honom men om ni vill läsa mer om Båtis så kan ni kika HÄR.

Nu är det inte bara han  som jag påminns om i trädgården min Bror gav mig denna underbara klätterros, CLIMBING ICEBERG


En underbar ros som blommar Juli-Augusti och när den gör det så tänker jag lite extra på honom och hans familj.


Likadant är det när denna sötnosen (för mig namnlös)blommar, fast då tänker jag på min syster. 


Den här Malvan kallar jag för "Birgers Malva". Fick frön från en man som jag gick till på jobbet i hemtjänsten och han , som ni redan förstår, hette Birger. Han finns inte längre men hans minne finns kvar här hos mig.

Jag har många sådana växter i min trädgård som jag förknippar med människor som betyder mycket för mig men jag kan inte visa dem alla för er. Det skulle bli allt för tråkigt men trädgården har även hjälpt till att skapa minnesvärda händelser. Jag tänkte att jag ska bjuda er på några av dem. Innan jag avslutar dagens inlägg.

Här kommer de :


Student 2015


 Växthus mys
Många minnen har vi ihop, trädgården och jag och jag hoppas att det blir många, många fler.

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. En trädgård kan skapa många sorters minnen. Jag har många minnen av hur vi umgicks i förra trädgården. Och många växtminnen har flyttat med... Climbing Iceberg är jag nyfiken på eftersom Iceberg är min ros nummer 1 :)

  Ha det gott! Carina

  SvaraRadera
 2. Härliga minnen...och sköna bilder!
  Ha en fin fredag!
  Kram från Titti

  SvaraRadera
 3. Både godt og vondt å minnes de som ikke er har lenger...
  Flott å ha planter som minner om noen kjære!

  SvaraRadera
 4. Skönt med fina minnen, det där med växter känner jag igen, de brukar få namn efter sina givare. Tror inte någon annan sett pionen Bertha Maria eller Veronica. Men de finns hos mig.
  Trevlig helg/Marika

  SvaraRadera
 5. Ditt inlägg får mig att minnas alla hundar vi har haft och som gett så många skratt och fina minnen från trädgården men som också ställt till med många otyg som man kan skratta åt i efterskott men inte för stunden. Fina bilder! Trevlig helg.

  SvaraRadera
 6. Det är verkligen inte roligt att förlora ens trädgårdskompisar. Kanske känns det bättre med tiden och att man verkligen kan tänka på dem med glädje!?
  Tillslut blir det säkert bara fina minnen :)

  Kul med BF igen!

  Trevlig fortsatt helg!
  //Veronica

  SvaraRadera
 7. Så gosigt med katten i knät. Här har Riva och jag gått ner till bryggan och tillbaka. Kissen sov väldigt gott efter det :D

  Kram
  Linda

  PS! Vilka lökfynd du har gjort. Tio kronor påsen - finfint när de rear ut :D

  SvaraRadera
 8. Känner så väl igen det där...våran Telma blev påkörd för två år sedan och jag saknar henne fortfarande. Min kära trädgårdskisse.
  Många växtminnen har jag oxå:)
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg