"HÖSTNING": Goda vänner /släkt träffas i enderas trädgård för att hjälpa till med det som behövs göras men som man själv känner att man inte hinner utan att få hjälp.Som tack för hjälpen bjuds gästerna på dryck och mat.Det finns även "VÅRNING" och som ordet antyder så sker det på vårkanten och då förslagsvis i den andres trädgård.

/ Min alldeles egna tolkning på detta ord :)


Ni är några som har följt min blogg nu i ett antal år och då vet ni att det här är något av en tradition. Förra året fick vi tyvärr stå över på grund av sjukdom men i år blev det av. 
Så igår, vid lunchtid begav vi oss över till Ön (Öland) och till U:S syster med familjs stuga.


Vi kom fram till att det är sex år sedan som vi gjorde detta för första gången, här på Öland och då var det lite mer att göra, om man säger så.
I år skulle vi bara göra någon mindre rabatt/plantering och klippa till Lönn träden, samt såga ned ett mindre träd.Det var extra kul att ungdomarna hjälpte till i år och det gjorde de med bravur. Kul och se :)


I slut änden så blev det mer gjort än tänkt. Vi klippte bort ris och annat sly som bars bort till brasan och helt plötsligen försvann Öland i en tjock dimma :)


På kvällen blev det mys med Tacos och annat smått och gott.
Jag kände mig helt slut i kroppen ( på ett skönt sätt) så jag lämnade sällskapet när det satt och spelade kort. 
Det tog inte någon längre stund tills mina ögonlock föll men innan dess hann jag fundera lite på vad de ska få hjälpa oss med till våren :)

Såg era tidigare kommentarer från förra inlägget att ni önskade se min ljusa förändring hos frissan. Nja, jag gillar ju inte vara framför kameran men det kanske kommer en bild , när ni minst anar det men det blir inte idag. "Den som väntar på något gott.." Ja ni vet ;)

Ha det bäst!


Kommentarer

  1. Här går höstningen inte på en dag. Några pelargoner in varje dag, lite städning i växthus, några dynor upp på vinden osv. I dag fick jag ändå ner de sista liljelökarna i jorden. Det har varit mitt mest dåliga samvete under ett par veckor nu.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst tar det längre än en dag men det är skönt att få hjälp med en del av det :)

      Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg