Att torka frukt är ett bra sätt att bevara frukten länge. Likaså svamp och kryddor m.mMan kan torka frukt, svamp och kryddor på olika sätt.
Kryddor till exempel kan man göra små buntar av och hänga upp i ett torrt, luftigt och mörkt utrymme. De torkar på ungefär en vecka.

Svamp kan man lägga ut på tidningspapper och låta dem vara tills de har torkat. Det är ett sätt som inte fungerar här. Jag har tre katter.. Behöver jag säga något mer? ;)

Äppelringar kan hängas upp på tråd... Ja det finns många sätt men nu tänker jag hålla mig till min tork apparat, som jag köpte för ett tag sedan.


Min första tanke var att det var ett bra sätt att ta hand om en del av våra vindruvor. :)

Tänk att kunna ha egna russin till glöggen, "Jo då det är våra alldeles egna, ekologiska, handplockade vindruvor som ni får till glöggen, i år". Låter lite lyxigt, eller hur?


Jag tog in ett gäng klasar. Några från den som står på friland och ett par klasar från den i växthuset.
När jag höll på att plocka av dem så dök det upp en liten Nyckelpiga :)


Det ser nästan ut som att det är Blåbär på gallret men det är våra vindruvor.

Efter ett tag så började dofta gott från vår nya tork mojäng. Lite vindoft...


Ta dah, efter 23 timmars jo, ni läste rätt torkning så ligger de där ihop skrumpna. Mina alldeles egna russin. Mer närproducerat än så kan det inte bli :)Nu pockar solen på mig. Ska bara fixa i ordning kaminen innan jag går ut. Sotaren kommer i eftermiddag så det är ju bra om den är ask fri.

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Har tittat lite snett på såna här torkapparater (till mina chilis) men inte kommit fram till vilken man ska köpa. Dom verkar ganska dyra.....!?
  Men är dom bra så kanske man ska unna sig en. Speciellt om man kan göra russin också, det lät kul!
  KRAM
  Susie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har, precis som du, kikat snett på dessa mojänger länge. Jag slog till när de sålde de här billigt på Netto (ca 200:-). Det finns säkert de som är mycket bättre och dyrare men den här funkade helt ok :)

   Radera
 2. Oj vilken smart maskin, jag visste inte ens att det fanns. En sådan måste jag hålla utkik efter. Är galen i torkad frukt i Musli.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas att du finner din torkapparat :)

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg