I går kväll bjöd himlen oss på ett riktigt skådespel. 
Den gick från blå till rosa, till gul, till aprikos till lila. Vi fick se hela dess färgspektra.
 Tack :)


Straxt efter den fina färg showen så började det regna. Inte mycket. Bara så det blev ett behagligt droppande på altantaket. Kvällen blev kyligare men vad gjorde väl det? Filtar och ljus finns ju att ta till.
Fick en känsla av höst när vi satt där och det kändes helt okej.

När jag vaknade idag så droppade det fortfarande ute och det sägs att det ska gör så hela dagen.Perfekt!


Jag tror att vi alla har något skåp, förråd eller som vi, ett rum, som behöver rensas upp.
Vi har ett så kallat gästrum/kontor men det har mer använts som ett "viläggerdethärsålänge"- rum.

Det har bara fyllts på och inget har tagits om hand men nu har vi påbörjat det roliga jobbet att försöka gå från kaos till ordning. Vi är inte helt klara men eftersom dagen ska bjuda på regn så kan vi se till att fixa till det sista.


Det som förvånar mig när vi gör sådant här , är mängden "skit" som vi samlar på oss. Vi spara på saker som "kan vara bra att ha", vilket det också kan vara ibland... Vi sparar på minnen. Mmmm , men hur många barnteckningar ska vi ha kvar? Hur många av de där söta, första bebiskläderna?
Vi har gett var barn en minnes låda där vi har lagt de saker som vi tycker att vi måste ha kvar men ibland är det så att locket inte går igen. Då är det dags att sortera.Igen.

Det har blivit ett antal turer till soptippen men en del har sålts och skänkts bort. För varje sak som har lämnat huset så har det känts som en lättnad.

Jag hittade en sida på nätet där man får tips på vad man kan slänga på en gång när man väl har bestämt sig för att rensa. Klicka in här, så kan ni ta del av de tipsen.

Mitt favorit doftljus, Cotton

Det är viktigt att belöna sig efteråt.Klappa sig själv på ryggen och se på det som man har åstadkommit och säga; fy f-n vad jag är bra (eller något liknande) .
Jag belönar mig med att tända mitt favorit ljus och häller upp något gott i ett glas.

Tänk att något som känns motigt i början kan kännas så skönt när det är klart :)

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Jag känner precis igen det. Vi har en gäststuga som ingen kan bo i för det har blivit ett förråd för bra att ha saker.
  Det konstiga är att vi rensar, slänger och säljer på loppis från stugan varje år(!)
  och visst är det en lättnad när det är gjort, varje gång. Att man inte lär sig att slänga av med grejerna på en gång istället för att spara på det.
  Bra lista du länkar till!
  Allt gott!
  /Birgitta

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg