Lysa upp tillvaron .

Belysning kan man inte få för mycket av. Vi har de som går på el, batterier, stearin och solcells lampor. De sistnämnda får min (och er) uppmärksamhet i dagens inlägg.

Det är väl lika bra att jag börjar med att berätta att detta inlägg är inte sponsrat. Det är skrivit ut ifrån mina tankar, erfarenheter och  jag får ingenting för det :)


Kommer ni ihåg trädgården  som jag var och besökte för några helger sedan? Vi besökte våra vänner och kameran gick varm. Jag visade er bilder där i från.

I deras lusthus hur eller hur, så hade de en solcells slinga som jag blev sugen på.
Solcell har jag haft si så där bra erfarenheter av men våra vänner som vi besökte var nöjda med sin. Så jag tänkte att det var dags att ge solcells lamporna en ny chans.

Jag begav mig till Claes Ohlssons för att köpa mig en slinga. Självklart , med min tur, så fann jag ingen men jag fick se att det låg andra lampor där.


Trodde först att de var reserv lampor till slingan som jag inte fann, men när jag tittade närmre så var de en lampa med solcell som man kunde hänga upp vart man än vill ha den.
Det kändes nästan än bättre än en slinga, så jag köpte på mig tre stycken.

Jag åkte hem och hängde upp den i vår Sälg som står bredvid den lilla trappen , ned till vår baksida.


Det är en liten skum hörna där som behöver ljus. 
Nu var det bara att hålla tummarna för att lamporna skulle börja lysa.. 


Å det gjorde de!

De fyller sin funktion och både jag och U är nöjda.
Länge leve solcells lampor (eller?) :)

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Så himla enkelt med så fint 😀

  SvaraRadera
 2. Fint! Belysning i trädgården är svårt tycker jag, skulle vilja ha hjälp där. Letar sidor på nätet men hittar inte det jag söker egentligen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får gå ut i trädgården med en ficklampa när mörkret faller. Testa att lysa uppifrån och tvärtom. Då får du en viss aning om vad u vill och hur du vill belysa det.
   Vanliga ljusslingor har jag lite överallt i trädgården. Inlindade på spaljéer, träd med m.m.
   Våga testa så ska du se att det faller sig på plats efter hand. Eller så går ni in i en butik som säljer ute belysning och ber om hjälp.
   Glöm inte att vanliga värme/stearinljus gör underverk i trädgården när mörkret faller :)

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg