Nu är gränsen nådd...

Så där ja, gränsen är nådd
Nu är det även vattnings förbud för oss här i Kalmar området.Öland drabbades för ett tag sedan och nu är det som sagt vår tur.
Som tur är så får vi vattna med hjälp av kanna men inte med vattenslang eller vatten spridare. Ännu så länge i alla fall, bör tilläggas. 

Akleja som har frö sått sig själv
Vi har haft en otrolig sommarvärme hos oss ett tag men för ett par dagar sedan har det blivit lite kyligare. 
"Kyligare" innebär ändå att temperaturen har nått tjugo strecket. Man blir bortskämd snabbt med de varmare temperaturerna. Jag menar, tjugo grader är helt okej. För mig är det faktiskt alldeles perfekt eftersom jag mår dåligt när det blir för varmt.

Pipranka
När värmen var  här så fullkomligt exploderade trädgården. Överallt slog blad och blommor ut.
Jag har knappt hängt med så jag är tacksam för den lite mer svala temperaturen. Den gör att det inte går riktigt lika fort. Det är min förhoppning i alla fall :)


När jag går runt i trädgården så drabbas jag av förälskelse var stans.
Jag blir kär i Äppelträdets blommor som aldrig har varit så många som de är i år .


Tulpanerna som har slagit ut är fantastiska! De återkommer troget var år utan att jag behöver pyssla med dem med silkeshandskar.
Inte nog med att de poppar upp, de blir fler också :)

Blåregn
Utanför vår ytterdörr har vi ett blått Blåregn (finns en vit variant också). Den har sett allmänt tråkig ut men igår så såg jag att den är ju full av knoppar! Den är fullkomligt överöst av knoppar.
Wow, det kommer bli en ur häftig upplevelse att komma hem och mötas av den synen när den har börjat blomma. Perfekt  välkomst kommitté när man har varit på jobbet ett antal timmar, eller vad säger ni?
Snart, snart så kommer de att slå ut och jag kommer att drabbas av en akut förälskelse igen!

Det är så för mig. Jag kan inte välja någon favorit i trädgården. Vare sig Vår, Sommar, Höst eller Vinter. Alla växter i trädgården har sin funktion.
De flesta har jag valt själv och jag har valt dem av någon anledning och den gemensamma anledningen som de alla har är att de är alla mina favoriter.


Vill ni se andras Vår favoriter så kikar ni in på bloggen Bland rosor och bladlöss.

Jag önskar er en riktigt skön helg och kika gärna in på bloggens Instagram konto. Där uppdateras det med bilder från mitt trädgårdsliv flera gånger per dag.

Ha det bäst !

Kommentarer

 1. Nu är tunnorna fulla och vi slipper vattna. Det har regnat hela dagen i lagom takt och nu är vi uppe i 14 mmm. Hurra!!
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh vad härligt att höra! Kom själv precis hem från Göteborg och kikade i vår vatten mätare. Den visar ca 10 men det regnar ännu så det blir mer . Tji hoo :)

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg