Jag berättade för er i går att vi har tillbringat helgen i Göteborg. Tänkte berätta lite mer om det idag, så häng på :)


Vi bodde på hotell Mektagonen som visade sig inte ligga så långt i från Liseberg.
Vi såg det till och med från hotell rummet. Bilden här ovan är taget från rummet, eller ska jag säga sviten , för det var det ju. Riktigt trevligt, så pass trevligt att vår son sa att "så här vill jag bo när jag flyttar hemifrån" :)
Lagom stort, möjlighet att laga mat (mataffär låg precis vid huvudingången) i köket som var full utrustad och sedan fanns det bastu "på rummet" . Ett boende som jag kan varmt rekommendera.


Vi kom till Göteborg på Fredagskvällen och då blev det att vi mest slappa på rummet. Lördagen däremot så gick vi till Liseberg. Tog knappt 20 min men det var en kylig promenad. Som tur vad hade vi packat ned varma kläder för det kalla vinden bet tag i oss. "Som grädde på moset" så kom det regnstänk också.
Kameran hade jag med mig men pga av vädret så var den mest i väskan så det blev inte många bilder tagna. Tyvärr.


En enda bild blev det från Trädgårdsmässan och det var den här på betong plattorna. Det var former.nu som hade gjort dessa och det fanns former att köpa så man kunde göra själv. Jag köpte en form men jag kommer att beställa flera. I sommar skall det gjutas :)

Det var lagom med folk men hos vissa utställare var det mer människor än hos andra. Jag hade som mål att hälsa på Jenny på Gardenize men hon var fullt upptagen att visa människor om denna app så det blev inte så. Kul för dem att det var många som var intresserade av denna bra-att-ha- app.


Våra ungdomar var tålmodiga medans deras mamma suktade efter alla fina lökar som fanns att köpa. Några av dem fick följa med mig hem men många fick stanna kvar.

Jag åkte inte en enda karusell. Det är inget för mig men de andra åkte och när jag kikade på klockan så hade helt plötsligen 4 timmar bara flugit iväg!  Tiden bara försvann, men det är ju så när man har det roligt :)

Vår M ville shoppas såå det blev en tur till Nordstan. Ett shopping mecka som det inte finns en enda möjlighet att få sitta på för att vila sina trötta ben. Jo nu ljög jag.Om man  köper fika eller mat så får man sitta.. Riktigt dåligt enligt mig. 
Det slutade med att vi satte oss på golvet medan vi väntade på M. Vi var inte ensamma som satt där kan jag säga...

När vi väl kom till hotellet så var det mat och lite bastu som gällde. 
Självklart satt vi framför tv:n när  eurovision song contest 2016 började.
 Jag såg inte hela men dagen efter såg jag att det var  som vanligt "fel låt som vann" enligt tidnings artiklar och diverse inlägg på FB.
Jag tycker att det är så otroligt tråkigt att det har blivit ett politiskt jippo av hela grejen. Varför inte bara rösta på den låt som man tycker är bra?? Det var väl tanken från början, eller..?
Ja ja, skit samma, de får väl hålla på och tjafsa bäst de vill..

Söndag morgon så åkte vi hemåt direkt efter den underbara frukost buffén.


Vi åkte inte så långt förrän jag tyckte att det var dags för en bensträckare. På vägen upp hade jag sett skyltar om Cramers blommor vid Hillared och blev nyfiken på att se hur det såg ut där. Så varför inte passa på när vi var på väg hem?
Sagt och gjort, vi svängde av och körde dit. Min mans kommentar medan vi körde dit var " antingen är det litet ställe som inte är något att ha eller så är det så pass stort och går bra trots att det ligger ute på vischan". Det var alternativ 2 :)
Det var stort och det var välbesökt så det tolkar jag som att det går bra för dem.

När vi kom innanför dörrarna så låg det kataloger , inte reklam blad, utan kataloger som man fick ta. 
Jag blev imponerad av den. Tjock, full av bilder, skötselråd..ja , precis det som jag känner att man vill ha. Önskar att fler ställen tar efter detta .


Nu var det tyvärr så att det ekade tomt i trädgårds kassan efter trädgårds dagarna på Liseberg men hade det inte gjort det så hade jag säkert fått med mig blommor härifrån också. En mycket trevlig butik som jag hoppas få möjligheten att besöka igen när trädgårds kassan är på fylld ;)

En innehållsrik helg men hemma är allra bäst och tur är väl det.

Idag fyller M 16 år. 
Vi firade henne förra helgen men självklart ska det bli någon slags tårta i dag. Får se vad vi hittar på.

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Verkar som en trevlig helg! Ska kolla upp hotellet, för vi ska ner till Göteborg om ett par veckor. Ha det fint!
  Titti

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var en trevlig helg trots kylan. Önskar er en trevlig resa dit :)

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg