Förändring?

Förändring? Dagens tema denna Blommig Fredag
 En undran som jag ska försöka svara på ..Under äppelträdet trängs Scillorna med varandra. De har förökat sig mycket under de senaste åren och jag undrar om det kanske krävs en förändring på detta? Nja... det är ju rätt så läckert med en blå/vit matta där under så jag låter dem vara.
Jag gillar den där "vilda" känsla som de ger rabatten och när de har blommat över så tar de andra växterna över så då ser man inte dem längre.


Vi har haft vår trädgård nu i snart i 15 år så jag har upplevt ett antal vårar här men ändå så blir jag lika förvånad vid denna tiden på året, att det går så himla fort allting. Blommorna slå ut i en rasande fart och blommar över lika fort för att ersättas av någon annan blomma. Träden/buskarna ser grönare ut för varje dag som går. Jag hinner inte med! Vart är paus knappen??

Nu har mina dagliga rundor i trädgården startat på allvar. Jag vill ju inte missa någon "nykomling" som har poppat upp. När jag går där så ser jag för det mesta något som känns fel.. "Hm, den där blomman måste nog flyttas. Hur har den hamnat där från början? Hur tänkte jag då?
"
 Jag tror att ni känner igen mig i detta. Jag hoppas det i alla fall :)
Jag ser alltid någon förändring som bör göras men ibland så undrar jag om det verkligen är nödvändigt men det är ju så lätt att flytta på dem igen om jag ångrar mig , så jag flyttar ofta på växterna. Det behövs ju så lite för att förnya en rabatt/plats och när man använder sig av de växterna som man redan har så är det ju gratis också. Kan inte bli så mycket bättre, enligt mig :)
En förändring som vi egentligen borde ta tag i är att vi måste lära oss att göra en sak i taget och inte allt på en och samma gång men vi har lite svårt för det där.
Just nu är Smultronstället, dammen och baksidan under förändring. Och rabatten som jag lägger stenen i. Den höll jag på att glömma.Plus att en rosportal ska byggas... Hua , hua men nästa helg ska vi ha en "vårnings helg ". U:s syster med man kommer hit och då är vi trädgården och pysslar med det som behövs göras så då hoppas jag att ett par av våra påbörjade projekt skall bli avslutade.
Vi får se hur det blir med det men trevligt ska det bli och jag ser fram emot det :)

Kika in här om ni vill se andras tolkningar av temat .

Ha det bäst och njut av helgen
Kommentarer

 1. Fine ord og flotte bilder om forandring. Kjenner meg igjen i det du skriver:) Vi går en fin og spennende tid i møte. Gjelder å få med seg alt, for det går fort. Lykke til med prosjektene.
  God helg.
  Jannicke

  SvaraRadera
 2. Det är verkligen fint med alla vårblommor, och hade jag en så fin scillamatta skulle jag inte ändra på det.
  Trevlig helg!
  Marika

  SvaraRadera
 3. Så kjent, så kjent!
  Scilla skal jo være store tepper?
  God helg!

  SvaraRadera
 4. Jag känner absolut igen mig. Ibland synkar inte växter, färger och blomningstider som man tänkt sig.
  Ska bli intressant att se resultaten av alla dina projekt.
  /Kitty

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig i de där rundorna, nej, inte vill vi missa något... Ja, och det som känns "fel" kan ändras. Mycket på gång förstår jag ;o).
  Allt gott!
  /Katarina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg