Favoritbilder...

...är veckans tema hos bloggen Drömgården.  Ett tema som man kan tolka på olika sätt . Min tolkning blir några av bilderna som jag har tagit sedan Februari i år.
  
Februari  
Solen är på väg ned och de sista strålarna träffar ett av gräs axen som står utanför vårt sovrums fönster.


I början av Mars så var det en del Krokusar som hade kommit upp och vem kan låta bli att fota dem? Inte jag i alla fall :)


Jag har ännu Krokusar som blommar här hemma men de allra första är det lite speciellt med. De är liksom startskottet på våren. De och Snödropparna.Pärlhyacinterna som står i en Kruka på altanen hamnade "under lupp" för några dagar sedan.
Det är så skönt att jag har några i en kruka så jag slipper lägga mig platt fall på marken för att kunna fotografera dem i marknivå. Nu får de komma upp till mig i stället ;)

Det finns dock vissa blommor som jag villigt "offrar mig " för och det är  bland annat för...


....Julrosorna.

Jag lägger mig gärna på knä, på mage ned i gräset för att komma dem riktigt, riktigt nära. De är ju så otroligt vackra, eller hur?
Kan man ens låta bli att gilla dem? Jag tror inte det ;)När jag började fotografera med min systemkamera så insåg jag rätt snart vad mycket jag hade missat innan den kom in i mitt liv. 

Innan kameran så såg man mig ytterst, ytterst sällan liggandes på mage i någon rabatt eller hage för att jag skulle kunna se på blommorna på riktigt nära håll.
Med kameran så sker det så mycket oftare men ibland känner jag mig fånig när jag ligger där. Allra helst när någon främmande människa kommer fram och frågar om jag behöver hjälp upp?Har du ramlat? Mår du bra? Mitt svar brukar vara ungefär så här; Nä då jag bara ser livet ur en annan vinkel. En vinkel som man inte ser om man inte går ned på mark nivå. 
Det är otroligt att samma växt ser så annorlunda ut beroende vinkel :)

Det här var min tolkning på veckans tema hos Drömgården. Kika gärna in där så får ni se andras favoritbilder .

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Vilka vackra bilder du tagit! Härligt inlägg! :)
  /Kitty

  SvaraRadera
 2. Haha, känner precis igen mig i det där med hur konstig man ser ut när man kryper runt i trädgården med kameran....När jag gjorde min lund, öppnade vi upp och glesade ut i ett tätt buskage utmed en gångväg. Tänkte in på att folk nu tittar rakt in och förmodligen ofta undrar vad 17 jag håller på med...
  Julrosorna är underbara nu! Och måste fotograferas underifrån...

  SvaraRadera
 3. Jo nog kan man tänka sig att de undras ibland. Jag fick mig en fin förklaring på vem jag var på kolonin för några nya ägare i förra året." det är hon med kameran" Helt rätt, den är alltid med, för är den inte det då finns det alltid nåt att fota.
  Du har fina bilder och jag förstår att de är favoriter
  Ha en fin och skön vecka
  Kram Meta

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg