Mina drömmar och visioner inför 2016

Årets första tema hos Blommig fredag är som sagt Drömmar och visioner 2016.


Jag har många drömmar om både det ena och det andra men nu blir det om mina trädgårds relaterade drömmar och även de är många. Det verkar inte som om de någonsin tar slut.


En del drömmar har redan påbörjats så 2016 ska bli året då drömmarna slutförs. 
Dammen ska gjutas färdigt. Bryggan byggas. Sängen monteras med en pergola liknande "byggnad" kring sig. Grus och Ölands sten ska dit och jag ser fram emot att sova där första natten under bar himmel och att U ska hålla mig sällskap. För att det ska finnas en chans att han ska göra det så måste jag se till att det är spindel fritt. Han är galet rädd för dessa kryp. Det hjälper inte med att jag säger att de är nog än mer rädda för dig som är typ två meter lång..
Så har ni ett tips på att få det spindelfritt så tar jag tacksamt emot detta :)


Projekt Baksidan startades förra året och målet var då att det skulle bli klart men så blev det inte. 
Även här ska det vara grus. Trampstenar ska vara där i och vi kommer använda oss av våra gamla sjöstens plattor där. Vi vänder de uppochned så är de så mycket skönare att gå barfota på.
En torkställning skall byggas här. Vill slippa den som vi ställer upp nu. Blåser omkull och välter stup i kvarten trots tegelstenar på "benen".

Sedan måste vi ta tag i garaget. Byta panel , måla. 
En vision som vi har här är att sätta skjutdörrar mot pool området så vi kan ha ett ställe som vi kan sitta inomhus och mysa med utsikt över poolen. Bord, stolar en soffa som kan förvandlas till en säng om man vill sova där. Lite förvaring, bar, en plats för U:s dart tavla...

Så som ni märker så lider vi ingen brist på drömmar och visioner men sedan måste de även kryddas med lite realism. Vad kan vi göra? Hinner vi? Vad måste vi göra? 
Många frågetecken som måste rätas ut och kommer göras på vägen.

Vill ni se andras drömmar och visioner så kikar ni in här.

Önskar er en riktigt skön helg!

Kommentarer

 1. Härligt att läsa om dina drömmar och visioner. Det låter som jättebra idéer!
  Skulle allt inte bli gjort i år så kommer det ju ännu ett år/ Rose-Marie

  SvaraRadera
 2. Vi kör med mottot "ingen brådska" så vi får se vad vi hinner med detta år :)

  SvaraRadera
 3. Va kul att läsa om era drömmar och visioner, ja inte lider man någe brist på såna inte! ;)
  Får du några bra tips på spindelfritt kan du ju höra av dig, här är en till (jag) som är lika rädd...! Skulle nog inte få för mig att sova ute...;)
  Tittade lite på ert spabad, ser ju jättemysigt ut! Vi har tänkt ha en sån där vedeldad, men vi har ju inte beställt den ännu så helt säkert är det ju inte. Men den vi har funderat på kan man värma med el också, inte bara med ved. Men sen gäller det att få till det lite mysigt på platsen också. Någon form av spalje skulle jag vilja ha också så det blir lite ombonat. Kul med projekt!
  Trevlig helg!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du vill se lite mer om hur vi har gjort runt omkring så kan du kika in på den här länken (om du inte redan har gjort det)
   http://heltenkelthemmahosmig.blogspot.se/search/label/Spa

   Radera
 4. Det såg så himla härligt ut att SPA bada lite så nu bestämde jag mig för att gå ut i kylan och ta mig ett dopp i vår. Har badat alldeles för lite i vinter!
  Det är spännande att följa allas drömmar och visioner under 2016. Och de som inteblir av i år kommer säkert att göras nästa eller så hinner idéerna ändras med tiden! Sån är jag ivf :D

  Kram och trevlig lördag!

  PS. Nu hittade jag din facebooksida oxå och lagt till den på min facebooksida DS

  //Veronica

  SvaraRadera
 5. Det är bra med många drömmar och visioner för då kan man alltid fullfölja några :-)
  Önskar dig en skön helg!
  Katarina

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg