Runda, mjuka former .


För denna veckas tema runda former har jag fått leta i "arkiven" efter passande ( i mitt tycke) bilder. Kvalitén på dem är olika bra, några tagna med mobiler..


När vi flyttade in i huset 2001 så hade vi ingen vidare erfarenhet av trädgård. Vi hade båda växt upp med hus men då var det våra föräldrar som tog hand om trädgården. Det närmsta jag kom trädgårds pysslet var att jag hade en liten ruta i trädgårdslandet som jag odlade på...


Så när vi flyttade hit så var det med trevande steg som vi sakta började göra om trädgården till vår. Jag minns vår första rabatt som vi grävde fram . Det var där i hörnan bakom Hängsälgen (det ligger en pall på bilden ovan där den var). Vi gjorde den halvmåne formad, inte så stor. Lade dit stenar i olika storlekar. En "stod upp" som ett monument.. Vi tyckte att vi hade gjort ett bra jobb ända tills någon undrade vad vi hade begravt i minneslunden...
Vi gjorde om men behöll den runda formen men gjorde den större. Efter ett tag så lät vi den växa igen för det var inget som trivdes där bland Syrenens rötter förutom rotskotten .. Det var nog vår första trädgårds lärdom :)

Det tog ett antal år som vi tog tag i den här sidan ordentligt. Vi grävde upp och gjorde om allt. Den vackra syren häcken fick ge vika för Tujja och pool.


 Vi kollade läänge på vilken pool vi ville ha. Funktion och form var viktigt. Formen just för att den skulle passa oss och vår trädgård. Vi var inne på att ha en avlång, rektangulär men vi tyckte att det blev får hårt, för strikt för denna yta. Vi bestämde oss för en njurformad med en rund form.
Jag är glad att vi valde den :)


 Runda mjuka former i all sin härlighet är trevligt tycker jag men för att jag ska se dem så behövs motsatsen. Så vi bryter av med raka häckar och gångar men de mjukas upp med växter  som till exempel här där Lavendeln hänger över gången.


När vi byggde växthuset så ville jag mjuka upp kantigheten av själva växthuset på något sätt. Jag ritade och letade inspiration och till sist visste jag hur jag skulle lösa "problemet". En uteplats med trägolv och med ett rundat hörn gör genast att det känns mjukare.
Det har hänt en hel del sedan detta foto är taget. Kika in här så ni en uppdatering,

Vi har gjort medvetna runda former när vi har grävt, byggt men även växtriket har runda , mjuka former :)


Det här var min tolkning av veckans tema. Vill du se fler tolkningar så gå in på bloggen  Bland rosor och bladlöss .

Önskar er en riktigt skön helg.

Ha det bäst!

Kommentarer

 1. Ibland blir det inte rätt från början, men ni har lyckats bra.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
 2. Man lär sig "the hard way" i trädgården. Många fel blir det men det bästa är att just i trädgården går det att göra om och rätt. Förändra och förbättra hur mycket som helst!

  Och bilden med dina vallmoknoppar...
  Snyggt Snyggt Snyggt!

  Ha det gott i helgen.

  //Veronica

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det bästa att i trädgården får man göra precis som man vill :)

   Radera
 3. Det är så sant som du säger, de raka linjerna behövs för att få balans. Men du har hittat många runda former i din trädgård, poolen ser ju härlig ut!
  Trevlig helg!
  Titti

  SvaraRadera
 4. Va fint :-) Å rund pool är outstanding .
  ha en go fredagskväll i kyan .
  Kram B

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack.Önskar dig en skön helg :)

   Radera
 5. Ja, skulle vara trist om allt var rakt.
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Runde fasonger og avrundede kanter er fint!

  SvaraRadera
 7. Riktig flott med pool! Skikkelig sommerfølelse. Jeg tenker også at det gjør seg med kontrasten mellom det runde og det strikte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kontraster behövs verkligen :)

   Radera
 8. det var stora förändringar, polen används inte nu...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det har skett en hel del de åren som vi har bott här :)

   Radera
 9. Man kan göra många fel i början av sin trädgårdskarriär men det ser fint ute hos er redan nu. Man lär sig också av sina misstag och det är bara att göra om. En pool är i stort sätt omöjlig att göra om så det är ju bra om den blir rätt från början.
  Ha en fin helg. Carita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är glada att vi tog tid på oss innan vi bestämde vilken pool som vi ville ha. Det är som du säger, nästan omöjligt att göra om .
   Fin helg till dig med :)

   Radera
 10. Vilken lycka att ha en pool! Det skulle jag också vilja ha om jag hade en bra plats för den, men man kan väl inte få allt.
  Fina foton på vallmo!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt att kunna svalka sig på hemma plan 😊

   Radera
  2. Ja det är skönt att kunna svalka sig på hemma plan 😊

   Radera
 11. Jag älskar att göra nytt, göra om och ändra. Det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Min trädgård blir aldig färdig:-) En pool hade varit härligt men där får jag tyvärr dra gränsen. På tok för liten tomt.
  Allt gott
  Milla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns alltid å göra och tur är väl det 😉

   Radera
 12. Den valmuen er fantastisk! Hvilken busk er på den første bildet?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Busken på översta bilden är en relativt nyplanterad Häng sälg.Syrén häcken som är bakom blev vi tvungna att ta bort vid poolbygget. Saknar den.

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg