Så här blev det ! :)


Nu kommer fortsättningen på #projektnyrabatt :)

U och jag gick ut vid 10-tiden på Söndagen och blev inte färdiga förrän på eftermiddagen. Vi trotsade regnet som föll. Vi ville bli färdiga och det blev vi. Förutom gruset som ska dit mellan brädorna i gången .


U har blivit en riktig "gång mästare". Vi har gjort några innan i trädgården så han har det i sig så att säga men här trixade han till det lite extra snyggt :)

Jag började gräva upp och dela på växter som vi redan hade i trädgården och planterade sedan ut dem i rabatterna. I o med gången så blev det tre rabatter att jobba med och ingen av dem är den andra lik i storlek/format,


Det gjorde mig först "förvirrad". Jag visste inte hur jag skulle göra. Hade de två vi sidorna varit lika stora, haft samma format så hade jag gjort dem lika men eftersom rabatten grävdes efter de rabatter som redan fanns så blev den nya lite annorlunda formerad.
Detta på grund av att vi ville ha lika breda gräsgångar vid sidan om den nya.

När jag väl satte gräset på plats (ni ser det bättre på förra inlägget) så lossnade allt. det var inga problem alls. Jag visste precis hur det skulle vara. Snacka om att det var en skön känsla!


Här är allt på plats.
En ställning av armeringsmatta gjorde vi till en Clematis. Ni ser den till vänster om Buxbomen. Funderar på att sätta en ljusslinga där i till vintern. Vad tror ni om det?

Kylan som var på natten tuffsade till de nyplanterade växterna. Jag får ge dem lite extra kärlek en tid framöver nu så det kommer i fas igen.

Jag var rädd att det skulle kännas kompakt med en rabatt mitt i gräsmattan men jag tycker att jag lyckades att inte få det kompakt. Gräset och Buddlejan har ett spretigt/skirt växtsätt som gör att man kan se igenom dem.

Så nu har ni fått se slutresultatet. Nu har vi siktet mot den plats som ni ser grillen på...
 U är sugen på att göra något där nu, snart. Jag är inne på samma spår men vill vänta tills nästa år. Vi får se vem som "vinner" ;)

Ha det bäst!
Kommentarer

 1. Åå vad fint det blev. Gången som svänger är underbar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har svängda gångar på fler ställen i trädgården. Kika gärna in på länken här :)
   http://heltenkelthemmahosmig.blogspot.se/2014/06/sommarlov-och-semester.html

   Radera
 2. Jättefint,jag beundrar alla som kan få ihop en fin trädgård.Jag har inga gröna fingrar,avskyr att rensa ogräs :( Men det kan vara mina danska gener,där har dom mest grus i trädgården,och krukor :) Men det är så vackert med fina trädgårdar,kanske skulle gift mig med en trädgårdsmästare ;)Det kommer att bli fantastiskt hos er när ni är klara.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk vad härligt att vi alla är olika. För mig är ogräs rensning ren avkoppling :) Jag kan se det vackra i de flesta olika trädgårdar. Gillar själv grus. Har grävt upp en del gräsmatta för detta material. Nu känner vi att vi är på rätt spår men blir en trädgård någonsin färdig ?? ;)

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg