Har ni börjat samla in fröer ännu? Det är hög tid för det nu. Jag ställde den frågan på en sida på Facebook och fick snabbt svar. Frö samlandet är på g i full fart!

Det var någon som samlade trots att hon inte skulle så något nästa år. Kan känna igen mig lite i det. Att man säger att nu år det vara nog. Inga frösådder nästa år men sedan när man är där så drabbas man av "frö- sjuke" syndromet. Köper hem påse efter påse . Fönsterbrädor, köksbord, stolar, golv.. ja alla ytor fylls med lådor av diverse olika sådder.
Det vattnas och pysslas och glädjen när man ser lite grönt som visar sig, ja den är härlig. Då glömmer man bort att man inte skulle så något.
Sedan kommer nästa "problem". Vart skall allt vara?

Vid den tiden på året brukar U säga att vi borde ha en trädgårds loppis. Växtförsäljning. Så man kan få igen lite för det man har lagt ned plus att det kan vara kul att träffa likasinnade. Än så länge har det inte blivit av.
Däremot så har de växter som jag har haft för många av hamnat hos goda vänner och några i komposten. Gillar inte att slänga men kan ju inte spara på alla, eller ?

I morgon sägs det att det ska komma en hel del regn så idag måste jag ut och samla in de sista fröerna. Vilken tur att jag är ledig idag så jag har all tid i världen på mig :)

Ha det bäst!Kommentarer

  1. Nä, jag är jättedålig på att samla frö. Jag är lat och låter växterna sköta det själva. Och ibland funkar det, för solhattar, jätteverbena, julrosor, blodtoppar, ja, ganska många faktiskt.
    /Katarina

    SvaraRadera
  2. Förr gjorde jag det men numera är det dåligt på den fronten , sår inte så mycket längre . Tror inte vi ångrar spabadet heller , det kommer att bli välanvänt både sommar som vinter å jag kan tänka mej att Småprinsarna kommer älska det med . ha en go kväll . Kram B

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg