Ett år går så fort. Nästa Fredag är det åter dags för Ölands stora Skördefest.
Hela ön öppnar sig för hundratals (tusentals ?)  besökare. Hantverk, mat, spökrundor, Majslabyrinter.. Ja det finns det mesta.

De senaste åren har vi åkt iväg med Husvagnen och övernattat men i år koncentrerar vi oss på Konstnatten. 

Det var ett antal år sedan som vi tog den rundan så nu är det dags. Det är hur mysigt som helst att åka runt på Ön i mörkret och se hur man har lyst upp den med brasor, lyktor och elduppvisningar. Fredagens runda håller på långt in på natten ( 02:00 och vissa ställen till 03:00). 
Mysigt att åka runt i mörkret men det gäller att man har reflexer och ev en liten ficklampa med sig så att man syns!

(Om ni vill se från  mina tidigare besök på Skördefesten så klicka in på årtalen : 2013, 2014)


När jag tittar ut genom fönstret så ser det så skön ut men i öronen susar vinden på och den gör det lite väl mycket. För mycket för att jag ska känna att jag vill ut i trädgården och ta tag i det där som bör göras (tömma krukor. tvätta krukor. klippa gräset m.m.). 

Jag tror att jag kommer att hålla mig mestadels inomhus idag och göra det som bör göras där (tvätta. stryka.städa m,m). Ja inte är man sysslolös precis. 
Får se hur mycket av detta som kommer göras. Jag kanske bara sätter mig i soffan med Skrållis i knät och läser min påbörjade bok.

Ha det bäst!
Kommentarer

 1. Så härligt att få åka på skördefesten. Nu blev jag avis. Mängder med mashaller låter underbart. Kanske borde skriva det på min inköpslista :D

  Trevlig helg!
  Linda

  SvaraRadera
 2. För jag antar att konstnatten är samtidigt? Du har ju så nära. Kom just på att jag är ledig på fredag. Boende lär ju inte gå att hitta, men man kanske skulle låna föräldrarnas husbil ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så klart du ska ta husbilen dit! :)

   Radera
 3. JA, hej och hå vad det blåser! Men samtidigt är det så varmt och skönt så man vill inte sitta inne. Under Skördefesten kommer jag att stå i Böda hamn och sälja hembygdsböcker och lite av mina bilder under dagtid. Det brukar vara jättetrevligt men jag har inte hunnit titta på långtidsprognosen för vädret ännu. Inte så kul om det regnar.
  Kram /Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får hålla tummar och tår för att vädrets makter är snälla mot oss :)

   Radera
 4. Dit skulle jag också vilja åka någon gång. Tänker varje år men blir liksom inte färdig att komma iväg.
  Ha en skön helg
  Annika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ungefär som att jag i flera år har velat åka till Sofieros trädgårds fest. Hoppas att jag kommer dit nästa år :)

   Radera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg