Nu åker de ut !


Underbara, soliga, lediga Onsdag! Så efterlängtad och behövlig :)


Dagen kommer tillbringa till 95% i trädgården. Jag har redan varit ute och fyllt dessa lådor med Leanderklockor ( ljusblå och vita). De kallas även för Ballongblomma.


Ni kanske tycker att det är lite vågat av mig att sätta ut dem nu. Det är ju ännu kyliga nätter. Vilket jag i sig kan tycka är konstigt. Vi är ju trots allt snart i slutet av Maj. Några köldknäppar vet jag att det kan bli men att flertalet nätter ännu är kalla är ovanligt vid den här tiden. Om jag nu inte minns helt fel ;)


För att dessa ska ha en chans och klara sig, både mot solen och de kyliga nätterna,så får de ett skydd av fiberduk. Skulle de nu mot all förmodan inte klara sig så har jag ett "lager" av Leanderklocka i växthuset. Jag skojar inte om jag säger att si så där 50 st finns där inne. Alla är inte omskolade men det går lätt att göra efter hand som behovet uppkommer :)

Nu undrar ni nog vad jag ska med alla dessa Leander plantor. Ja, det undrar jag med men när jag står där på våren med fröpåsarna i handen  så drabbas jag av..."detärsåkulattså"- sjukan och då blir det oftast så här. Alldeles för många plantor.

Så kommer man man hit på besök så finns det en risk att man bli påprackad en Leanderklocka.

Ha det bäst! 

Kommentarer

  1. Förstår dig till fullt. Håller på med samma aktiviteter här hemma idag. Massor åker ut, även tomater! De får en liten skyddsvägg första tiden. Måste ju försöka avstyra den där invasionen som är igång även i mitt växthus. // Joan

    SvaraRadera
  2. Det är bara att erkänna: halva nöjet med att så är just att man får så många att man kan dela med sig :) Nu hoppas vi på mulna nätter så kylan håller sig borta!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg