Det här med smeknamn..


Lusthuset/Pussenästet
Jag följer en del bloggar, läser trädgårdstidningar och ser att rabatter , uteplatser , gångar får smeknamn av sina trädgårds ägare. Bronsrabatten, bodegan, lugnet m.m. I de flesta fall inser jag direkt varför namnet har kommit till och jag önskar att jag var lika duktig på det. Tänk så praktiskt  att säga att nu går vi å fika i bodegan och alla , ja i alla fall i familjen, vet vart fikan serveras. Hos oss blir det lite mer åt att vi säger; vid tvättstuge dörren, utanför växthuset o.s.v Hur mysigt låter det??

"Vid tvättstuge dörren" ligger i österläge. Underbart att sitta där på morgonen.

"Lugnet/solsidan"ligger i söder läge vid spa badet
"Smultronstället" ligger i västerläge brevid den inglasade altanen. Rabatten är full av Smultron. Därav namnet.

"Utanför växthuset" ligger utanför växthuset :)
Jo då vi har gjort våra tappra försök till att namnge olika platser i trädgården.
Rosstigen, Lugnet/solsidan, Lusthuset/pussenästet, smultronstället är väl ett par men det är inga namn som alla i familjen är överens om.
Ibland slutar det med att vi sitter på olika ställen i trädgården och väntar på fika. Nä, vi har ingen jätte tomt så vi ser varandra men ni förstår hur jag menar.

Hur kom era namn/smeknamn till på era platser och har ni några förslag till mina sitt platser så tas de emot med glädje.

Nu har ni fått se bilder på de flesta sitt platserna som vi har i vår oas. Några är dock kvar men jag skulle kunna göra en djupare presentation av var plats efter hand som smeknamnen kommer.. 

Jag avslutar med att önska er en riktigt skön helg!

Kommentarer

 1. Har ingen trädgård men i vårt fikarum har både matbord och en soffgrupp. Jag brukar lite skämtsamt säja när vi har ätit klart lunchen och vi hinner sitta i soffan en stund att vi ska "flytta oss till salongen". Har du en salong i din trädgård? Kanske utanför tvättstugedörren ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Salongen låter hur mysigt som helst! "Tvättstugedörren" platsen blev så mycket finnare när jag tittade på fotot och sa "salongen". Hm, jag får "suga på den karamellen", tack för tipset! :)

   Radera
 2. Tycker du har fått till några fina namn, Lugnet och Smultronstället låter ju hur fint som helst! Och vissa namn får väl helt enkel vara lite som de är...;)
  Jag har inga direkta namn på uteplatserna, de heter nog bara "altanen" och "nere i trädgården" om jag frågar vart vi skall sitta... däremot rabatterna har jag namn på, men jag vet inte om resten av familjen vet vad de heter..;)

  Ha de gott!
  Gunilla

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

När jag läser era kommentarer så värmer det ända in i hjärteroten.
Dina tankar, funderingar, egna erfarenheter, känslor.. inspirerar mig att fortsätta att berätta om mitt trädgårds liv.

Undrar du något eller har något önskemål om något som du vill att jag ska berätta om, så säg bara till. Jag svarar på era inlägg så snart jag kan :)

❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ ❤

Om ni inte har en egen blogg och vill lämna en kommentar så går det bra. Välj bara profilen anonym innan ni klickar på publicera knappen.

Populära inlägg